Siirry sisältöön
16.8.2024

Kauden loppuhuipennus lähestyy

Disc Golf Team Finland viettää väliviikkoa ennen MM-kilpailuja. 21.-25.8. Lynchburgissa, Virginiassa käytävä kilpailu on monelle DGTF-pelaajalle kauden viimeisen etapin alku. Kilpailuja tällä kaudella on ollut paljon, joten nyt on hyvä aika tehdä katsaus kuluneeseen kauteen.

Kirkkaimmat tähdet loistavat edelleen

Disc Golf Team Finlandin pelaajistosta erottuu kaksi pelaajaa muiden yli. Avoimesta luokasta Niklas Anttila ja naisten puolelta Eveliina Salonen.

Anttila aloitti kautensa erinomaisesti, voittamalla ensimmäisenä suomalaisena Elite Series-kilpailun Austinissa, Texasissa. Menestys ei kuitenkaan jäänyt siihen, sillä voitot ovat napsahtaneet myös DGPT Q-Seriesin kilpailusta, Cascade Challengesta sekä kotimaassa Turku Openista. Turku Openin voitto oli Anttilan toinen Elite Series voitto.

Podiumpaikka irtosi useammasta kilpailusta, merkittävimpänä nostona Major-kilpailu Champions Cupin toinen sija. Anttila saavutti myös korkeimman suomalaisratingin koskaan, 1043.

Eveliina Salosen suoritukset tällä kaudella ovat erinomaisia. Voitto heti kauden ensimmäisestä Elite Series-kilpailusta, kakkossija Yhdysvaltain naisten mestaruuskilpailussa, toinen Elite Series-voitto Kööpenhaminassa sekä tietysti SM-kulta.

Kirkkain suoritus on kuitenkin ehdottomasti Major-kilpailu Champions Cupin voitto. Tämä voitto nostaa Salosen kauden parhaiten menestyneeksi DGTF-pelaajaksi tähän mennessä.

Eveliina Salosen ja Henna Blomroosin Champions Cupin kaksoisvoitto on Disc Golf Team Finlandin kauden kohokohta. Kuva: DGPT

Voittoja myös terävimmän kärjen takana

Joona Heinänen, Daniel Davidsson sekä Silva Saarinen ovat nousseet tällä kaudella tilastojen valossa heti terävimmän kärjen taakse.

Silva Saarinen osoitti viime kaudella, että voittaminen ei ole ongelma. Tämä kausi on edennyt samaa rataa. Kolmas sija Elite Series-kilpailussa Kööpenhaminassa käynnisti Saarisen koneen toden teolla.

Kaksi Elite Series voittoa sekä kolme Silver Series voittoa putkeen, kakkossijat European Open Major-kilpailusta sekä Krokhol Open Elite Seriesistä. Kirsikkana kakun päälle vielä SM-pronssi kotimaan arvokilpailuista. Saarinen nousi myös pelaajaratingissa ensimmäistä kertaa urallaan kotimaan tasolla toiseksi, heti Salosen taakse.

Joona Heinänen sai kauan odotetun voittonsa tällä kaudella Järva Openissa. SM-pronssia voittanut Heinänen on parantanut peliään kauden loppua kohden. Kolmas sija Elite Series-kilpailussa Virossa oli äärimmäisen kova suoritus. Heinäsen pelaajarating on noussut ennätyslukemiin ja onkin nyt toisena heti Niklas Anttilan takana.

Daniel Davidsson otti voiton puolestaan Ale Openista. SM-pronssi, kolmas sija Järva Openissa, sekä toinen sija Baltic Disc Golf Championshipsissä osoittavat Davidssonin pelin kulkeneen. Davidsson on noussut pelaajaratingissa Suomen tasolla viiden parhaan joukkoon.

Silva Saarinen on noussut tämän kauden suoritusten myötä jopa maailman kärjen tasolle. Kuva: DGPT / Marika Salmi

Hyviä suorituksia läpi kauden

Väinö Mäkelä, Lauri Lehtinen, Henna Blomroos sekä Heidi Laine ovat pelanneet kuluneella kaudella hyvin. Vaikka isoja voittoja ei ole tullut, podiumpaikkoja on irronnut runsaasti.

Mäkelä nousi podiumille Elite Series kilpailussa Krokhol Openissa, Lehtinen oli kärkikolmikossa Norway Openissa sekä Heinola Openissa. Lehtisen palkintokaappiin lisättiin tällä kaudella myös SM-pronssi.

Blomroos suoritti alkukaudesta Yhdysvalloissa erinomaisesti. Kolmas sija Music City Openista sekä toinen sija Major-kilpailu Champions Cupista olivat loistavia suorituksia. Euroopassa menestystä tuli Turku Openin kolmannen sijan muodossa, sekä Swedish Openin toinen sija.

Laineen kevään Yhdysvaltain reissu osoitti että hän pystyy kilpailemaan maailman kärkipelaajien kanssa. Kärkiviisikkoon naisten Yhdysvaltain mestaruuskilpailuissa sekä Jonesboro Openissa sijoittunut Laine jatkoi hyviä suorituksiaan myös Euroopassa.

Paikka viiden parhaan joukosta irtosi myös Copenhagen Openista, Heinola Openista, Turku Openista, Krokhol Openista sekä European Disc Golf Festivalista. Lukuisten hyvien suoritusten lisäksi palkintokaappiin lisättiin myös SM-hopea tältä vuodelta.

Henna Blomroos jahtaa edelleen kauden ensimmäistä voittoaan. Kuva: DGPT / Marika Salmi

Kausi on vielä täydessä vauhdissa

Loput Disc Golf Team Finlandin pelaajista ovat kilpailleet aktiivisesti läpi kauden. Yksittäisiä hyviä suorituksia on tullut, kuten Mikael Hämeen toinen sija Heinola Openissa ja Jenni Karppisen toinen sija Norway Openissa. Kotimaan kautta on kuitenkin vielä runsaasti jäljellä, joten mahdollisuuksia menestymiseen on.

Frisbeegolfin ammattilaiskausi on vielä täydessä vauhdissa, etenkin Yhdysvalloissa. MM-kilpailut sekä Yhdysvaltain mestaruuskilpailut ovat aivan nurkan takana. Kotimaassa Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailuja on jäljellä vielä peräti kolme kappaletta.

Kokonaisuudessaan tämä kausi on Disc Golf Team Finlandin osalta ollut erinomainen. Monelle pelaajalle kausi on ollut uran paras joko voittojen tai pelaajaratingin valossa. Nähtäväksi jää kuinka paljon menestystä on luvassa vielä jatkossa.