Siirry sisältöön
16.6.2024

Suomalaiset voittivat kaiken Turku Openissa

Disc Golf Pro Tour jatkui 14.-16.6. pelatussa Turku Openissa. Kilpailussa oli jaossa koko Disc Golf Pro Tourin kiertuepisteiden lisäksi mahdollisuus Elite Series voittoon Suomessa.

Avoimessa luokassa voiton vei erittäin jännittävän finaalin jälkeen Niklas Anttila. Naisten luokassa suomalaiset ottivat peräti neloisvoiton, Silva Saarisen johtamana.

Niklas Anttila teki sen taas

Niklas Anttila teki jälleen mahdottomalta tuntuvan tempun ja nappasi Turku Openin voiton lopulta kahden heiton erolla yhdysvaltojen James Proctoriin. Anttila ja Proctor kamppailivat rinta rinnan voitosta Mauri Villmannin (EST) kanssa aina viimeisille väylille asti.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Villmannilla oli peräti viisi heittoa eroa jaetulla neljännellä sijalla olleisiin Proctoriin ja Anttilaan. Finaalipäivä osoittautui kuitenkin Villmannille vaikeaksi ja takaa tultiin ohi. Anttila nousi lopulta voittoon hurjan viimeisen kierroksen turvin.

Anttila pelasi viimeisen kierroksen tulokseen -12, joka oli rataennätys yhdessä Daniel Davidssonin kanssa. Kierros oli käytännössä virheetön ja Anttila onnistui jokaisella pelin osa-alueella. Villmann hävisi lopulta Anttilalle lopputuloksissa kolme heittoa ja koko finaalikierroksella yhteensä kahdeksan heittoa.

Niklas Anttilan historiallisen hyvä kausi sai jatkoa Turku Openin voitolla. Kuva: DGPT

Toinen Elite Series voitto tällä kaudella

Turku Openin voitto oli Anttilalle jo toinen DGPT Elite Series voitto tällä kaudella. Ensimmäinen voitto ja samalla koko Suomen ensimmäinen avoimen luokan Elite Series voitto tuli aiemmin tällä kaudella Texas State Championshipsistä. Anttilan lisäksi avoimen luokan Elite Series voitossa on onnistunut vain Jesse Nieminen.

Voitto tuo 100 kiertuepistettä Disc Golf Pro Tourille ja nostaa hänet toiselle sijalle, Gannon Buhrin (USA) taakse. Seuraavan kerran kiertuepisteitä on tarjolla kahden viikon päästä pelattavassa Swedish Openissa.

Muista suomalaispelaajista kärkikymmenikköön sijoittui Niilo Hongisto sijalle T5 ja Jesse Nieminen sijalle T8. Disc Golf Team Finlandin pelaajistosta parhaiten Anttilan lisäksi suoriutui Joona Heinänen, T10.

Silva Saarisen voittoputki ei katkea

Naisten luokassa Silva Saarinen otti jo kolmannen voittonsa putkeen. Disc Golf Pro Tour Europe voitot Norway Openista ja Heinola Openista saivat jatkokseen Elite Series-voiton Turku Openista. Tämä on Saariselle uran ensimmäinen Elite Series-voitto, ja hänestä tuli vasta toinen naisten luokan pelaaja joka on tähän pystynyt, Eveliina Salosen lisäksi.

Neljä pelaajaa erottui muiden joukosta heti ensimmäisen kierroksen jälkeen. Henna Blomroos johti yhden heiton erolla Saariseen, kun Heidi Laine ja Eveliina Salonen olivat muutaman heiton päässä. Toisen kierroksen jälkeen kärkikolmikko karkasi omille teilleen ja Saarinen otti kahden heiton johdon.

Finaalikierros oli olosuhteiltaan todella vaikea. Arvaamattomat tuulet ja sade vaikuttivat kaikkien peliin. Lopulta kierros olikin taistelu olosuhteita vastaan ja kahden edellisen kierroksen tuloksen suojelua. Saarinen onnistui lopulta pitämään muut takanaan ja nappasi voiton kahden heiton erolla toiseksi tulleeseen Eveliina Saloseen.

Henna Blomroos sijoittui kolmanneksi jääden kolme heittoa kärjestä. Heidi Laine nappasi neljännen sijan ja jäi podiumista neljän heiton päähän. Suomalaisnelikko erottui joukosta uskomattomalla tavalla, sillä viidenneksi tullut Kaidi Allsalu (EST) jäi yhdeksän heittoa Laineesta ja peräti 16 heittoa Saarisen voittotuloksesta.

Suomen naiset nappasivat lopulta neloisvoiton Turku Openissa. Kuva: DGPT

Disc Golf Pro Tour Europe jatkuu Ruotsissa

Disc Golf Pro Tour rantautuu tulevana viikonloppuna Ruotsiin, kun vuorossa on 21.-23.6. pelattava Ale Open. Ale Disc Golf Centerillä käytävä kilpailu on DGPTe Silver Series-kilpailu, joten kiertuepisteitä on jaossa vain Euroopan kiertueelle. Mukana on runsaasti suomalaispelaajia, sekä neljä Disc Golf Team Finlandin pelaajaa.

Turku Openin tulokset ovat kokonaisuudessaan tarjolla PDGA:n kilpailusivulla. Tilastoja löydät PDGA Livestä ja DGPT Scoresista.