Siirry sisältöön
24.6.2024

Davidsson & Saarinen voittoon Ruotsissa

Disc Golf Pro Tour Europe rantautui Ruotsiin 21.-23.6. Vuorossa oli Ruotsin tämän vuoden ensimmäinen DGPT-kilpailu, Ale Open. Avoimessa luokassa ainoa Disc Golf Team Finlandin pelaaja Daniel Davidsson nappasi voiton. Naisten luokassa Silva Saarinen jatkoi voittokulkuaan ja otti jo neljännen DGPT Europen voiton putkeen.

Davidssonille kauan odotettu voitto

Ale Openin avoimen luokan voiton nappasi Daniel Davidsson. Davidssonin edellisestä voitosta on kulunut yli kaksi vuotta. Erinomaisia sijoituksia on ollut, mutta korkein podiumpaikka on jäänyt saavuttamatta. Ale Openissa Davidsson otti johdon heti ensimmäisen kierroksen jälkeen ja piti sen loppuun asti.

Voitto tuli lopulta neljän heiton erolla toiseksi tulleeseen Dennis Augustssoniin (SWE). Viime vuoden Euroopan mestari ei pystynyt kuromaan eroa kiinni viimeisellä kierroksella. Hjalmar Fredriksson (SWE) oli vain yhden heiton päässä Davidssonista ennen finaalikierrosta, mutta peli suistui aivan täysin raiteiltaan ja Fredriksson oli lopulta vasta viides.

Kärkikolmikon täydentäneet James Proctor (USA) sekä Onni Arminen jäivät Davidssonin voittotuloksesta seitsemän heittoa. Vaikka viimeinen kierros oli tuloksellisesti Davidssonin heikoin, se riitti lopulta melko selvään voittoon. Muista suomalaispelaajista kärkikymmeniköstä löytyy myös jaetulle seitsemännelle sijalle sijoittunut Rasmus Tuominen.

Daniel Davidsson nousi vihdoin podiumin korkeimmalle korokkeelle pitkän tauon jälkeen. Kuva: DGPT

Silva Saarisen voittoputki jatkuu

Naisten luokassa Silva Saarinen jatkoi odotusten mukaisesti voittoputkeaan. Saarisella on nyt neljän DGPT Europen osakilpailun voittoputki meneillää. Voitot ovat tulleet Norway Openista, Heinola Openista, Turku Openista sekä Ale Openista. Saarisella on mahdollisuus jatkaa tätä voittoputkeaan heti tulevana viikonloppuna Swedish Openissa.

Saarisen voitto ei kuitenkaan tullut helpolla. Sonja Laine haastoi viimeisellä kierroksella melkoisella loppukirillä. Mikäli Saarinen ei olisi pelannut viimeistä kierrosta omalle tasolleen, Laine olisi ollut vahvoilla voittokamppailussa. Eroa suomalaisten välillä oli lopulta vain kolme heittoa.

Viimeisen podiumpaikan nappasi Sofie Björlycke (SWE). Olivia Kindstedt pelasi myös erinomaisen kilpailun, sijoittuen viidenneksi.

Silva Saarisen voiton myötä Disc Golf Pro Tour Europen kiertuepisteiden ero toisena olevaan Anneli Tõugjas-Männisteen (EST) kasvaa entisestään. Pisteitä on tarjolla jälleen tulevan viikonlopun Swedish Openissa.

Silva Saarisen voittoputki sai jälleen jatkoa. Kuva: DGPT

Disc Golf Pro Tour jatkuu Ruotsissa

Disc Golf Pro Tour jatkuu tulevana viikonloppuna 28.-30.6. Swedish Openilla. Vuorossa on Elite Series kilpailu, joten kiertuepisteitä on Turku Openin tapaan jaossa Euroopan kiertueen lisäksi myös kansainväliselle kiertueelle. Swedish Open toimii ensimmäisenä kilpailun niin sanotulle ”Euroopan swingille”, joka tuo Yhdysvaltalaiset huippupelaajat Eurooppaan ja Suomeen.

Ale Openin tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivulta. Tilastoja löydät PDGA Livestä. Disc Golf Pro Tour Europen kiertueen kokonaistilanteen löydät StatMandolta.