Siirry sisältöön
4.3.2024

Väinö Mäkelä voittoon Yhdysvalloissa

Väinö Mäkelä nousi voittoon 2.-3.3 Yhdysvalloissa, Texasissa pelatussa The Cancer Playbook Openissa. Kilpailu toimi Mäkelälle ja muille suomalaisille välietappina 7.-10.3 pelattavaa Disc Golf Pro Tourin kauden toista osakilpailua, Waco Annual Charity Openia varten. Mukana Disc Golf Team Finlandista oli myös Niklas Anttila ja Tuomas Hyytiäinen. Muista suomalaisista mukana oli Jesse Nieminen.

Kilpailussa oli mukana nimekkäitä pelaajia Yhdysvalloista. Disc Golf Pro Tourin kauden ensimmäisessä osakilpailussa jaetulle kuudennelle sijalle sijoittunut Gavin Rathbun, 2021 vuoden maailmanmestari James Conrad ja viime vuonna OTB Openin Disc Golf Pro Tourilla voittanut Emerson Keith.

Myös Niklas Anttila nousi palkintopallille, sijoittuen jaetulle kolmannelle sijalle Gavin Rathbunin kanssa. Jesse Nieminen oli viides ja Tuomas Hyytiäinen jaetulla 15. sijalla.

Mäkelän ensimmäinen voitto Yhdysvalloissa

Kilpailun voitto oli Mäkelän ensimmäinen voitto Yhdysvalloissa koskaan. Vaikka Mäkelä on pelannut erinomaista frisbeegolfia menneillä kausilla, tämä oli Mäkelälle ensimmäinen voitto kolmeen vuoteen. Huippufrisbeegolfin taso on nykyään todella korkealla, eivätkä voitot ole itsestäänselvyys enää edes kotimaassa.

Eveliina Salosen Disc Golf Pro Tourin kauden avauskilpailun Chess.com Invitationalin voitto ja nyt Mäkelän voitto lupaavat erittäin hyvää tulevaa suomalaiskautta Yhdysvalloissa. Tulevana viikonloppuna pelattava Waco Annual Charity Open on jälleen erinomainen tilaisuus suomalaisille näyttää mihin he pystyvät.