Siirry sisältöön
19.8.2023

Suomelle kolmoisvoitto MJ18-luokasta, avoimesta luokasta kaksi mitalia

Frisbeegolfin EM-kilpailuiden finaalipäivä jatkui sunnuntaina 19.8. MJ18-luokan ja avoimen luokan mittelöinneillä Tallinnassa. Aiemmin päivällä selvisivät jo naisten avoimen luokan ja FJ18-luokan mitalistit.

Nelipäiväiset EM-kilpailut pelattiin Tallinnan perinteisen laululavan ympäristössä. Suomesta kilpailuihin osallistui 31 pelaajaa.

Suomalaiset dominoivat mitalitaistoa junioriluokassa

Tuore MJ18-luokan Suomen mestari Onni Ruusunen lähti finaalikierrokselle selkeästä johtoasemasta ja onnistui voittamaan kultaa kolmen heiton erolla (-25) hopeaa saavuttaneeseen Elias Luukkoseen (-22).

”Tällä hetkellä on aika vapautunut fiilis. Lopulta meni aika tiukille, mutta onneksi oli viimeiselle väylälle tultaessa kolmen heiton johto, niin sain heittää vapautuneesti”, kertoi Ruusunen.

Onni Ruusunen vei kultamitalin. Kuva: Marika Salmi.

”On aika pettynyt olo, peli ei oikein kulkenut tänään. Tavoitteena oli voittaa, mutta tällä kertaa ei ihan riittänyt”, totesi Luukkonen.

Onni Arminen täydensi komean mitalisuoran sijoittumalla pronssille (-18). Justus Sarvi sijoittui neljänneksi (-16).

Elias Luukkonen toi Suomelle hopeaa. Kuva: Marika Salmi.

”Vähän ristiriitaiset fiilikset, toki pronssimitali on aina mukava ottaa. Vähän jäi harmittamaan, kun tänään ja oikeastaan eilenkin oli hieman vaikeaa, enkä päässyt kunnolla haastamaan Luukkosta ja Ruususta, kertoi Arminen.

Eetu Tuominen ja Niilo Hongisto jakoivat kahdeksannen sijan (-13) ja Pekka Hyvönen 10. sijan (-10).

Onni Arminen saavutti pronssia. Kuva: Marika Salmi.

Niemiselle hopeaa, Hyytiäiselle pronssia

Jesse Nieminen lähti finaalikierrokselle kolmannelta sijalta, yhden heiton päästä Viron Albert Tammista. Ruotsin Dennis Augustsson lähti viimeiselle kierrokselle viiden heiton johtoasemasta.

Tuore Ruotsin mestari Augustsson jatkoi vahvaa suorittamista myös finaalipäivänä ja vei kultamitalin tuloksella -37. Muista mitalisijoista käytiin erittäin jännittävä kamppailu. Augustssonin takana vahvimmin aloitti Jesse Nieminen, joka otti toisen sijan haltuunsa jo kierroksen alkupuolella. Kuopiolainen pelasi vakuuttavasti, ja piti hopeasijansa loppuun saakka tuloksella -27.

”Ihan hyvä fiilis jäi, ei ollut mitään jakoja nousta tänään voittoon, kun Dennis pelasi huippukierroksen. Pelasin kolme viimeistä kierrosta tosi hyvin, ensimmäinen kierros jäi hiemaan hampaankoloon, sillä sieltä tuli isoja lukemia. Olen kuitenkin tyytyväinen hopeaan”, totesi Nieminen.

Jesse Nieminen vei avoimen luokan hopeamitalin. Kuva: Marika Salmi.

Niemisen jälkeen parhaimman kokonaistuloksen (-25) pelasivat Tuomas Hyytiäinen ja Joona Heinänen. Pronssimitalin kohtalosta käytiin tiukka sudden death -ratkaisupeli, jonka vei lopulta nimiinsä Hyytiäinen.

”Fiilikset mitalista on todella hyvät. Kierroksella käytiin tiukkaa taistelua pronssimitalista. Tavoitteenani oli pelata sillä tavalla, että olen itse tyytyväinen, ja pääsin aika lähelle tavoitettani”, kertasi Hyytiäinen.

Pronssimitalin kohtalo ratkesi tiukassa taistossa Tuomas Hyytiäisen eduksi. Kuva: Marika Salmi.

Myös mitalisijojen ulkopuolella nähtiin suomalaisittain hienoja nousuja tuloslistalla. Lauri Lehtinen jakoi viidennen sijan Viron Albert Tammin kanssa (-24). Pyry Joutsen ja Niklas Anttila jakoivat seitsemännen sijan (-23). Väinö Mäkelä jakoi kymmenennen sijan Tsekin Jakub Semerádin kanssa (-21).

Finaalipäivän livelähetykset Youtubessa: MPO/MJ18 ja FPO.