Siirry sisältöön
19.8.2023

Suomelle upea mitalivärisuora tyttöjen ja naisten luokasta

Frisbeegolfin EM-kilpailuiden finaalipäivä on parhaillaan käynnissä Tallinnassa. Naisten avoimen ja FJ18-luokan mestarit ovat selvillä. MJ18-luokan ja avoimen luokan mestaruustaistot ovat vielä kesken.

Nelipäiväiset EM-kilpailut pelattiin Tallinnan perinteisen laululavan ympäristössä. Suomesta kilpailuihin osallistuu 31 pelaajaa.

Lehtomäki kirkkaaseen voittoon

Suomen 13-vuotias Iida Lehtomäki lähti finaalipäivään johtoasemasta. Finaalikierroksella Lehtomäki jatkoi onnistuneita heittojaan ja piti johtoasemansa. Tuore FJ15-luokan Suomen mestari lähtee kisoista kultamitalistina yhdentoista heiton voittomarginaalilla (+9) hopeaa saavuttaneeseen Norjan Ida Emilie Nesseen (+20).

”Olen tosi yllättynyt, en odottanut voittoa. Viimeinen kierros alkoi huonosti ja siinä vaiheessa alkoi vähän jännittää. Heitin väylällä 12 eaglen ja siitä tuli hyvä mieli ja peli alkoi sujua paremmin”, kertoi Lehtomäki.

Kristýna Jurčíkován välimatka hopeaan kasvoi kierroksen aikana, mutta hän onnistui pitämään kolmannen sijan ja vei pronssin (+31). Nelli Forsberg oli kuudes (+47) ja Janni Majuri yhdeksäs (+53).

Iida Lehtomäki piti johtoasemansa ja voitti kultaa. Kuva: Marika Salmi.

Tattar lunasti odotukset, Saariselle ja Saloselle mitalit

Hallitseva maailmanmestari Kristin Tattar ilahdutti finaalikierrosta tiiviisti seurannutta kotiyleisöään lunastamalla naisten avoimen luokan Euroopan mestaruuden (-11). Tattar lähti viimeiselle kierrokselle 16 heiton etumatkalla Suomen Silva Saariseen. Vuoden 2021 FJ18-luokan EM-kultamitalisti Saarinen onnistui viimeiselllä kierroksella kaventamaan etumatkaa ja jäi lopulta vain kolmen heiton päähän kultamitalista (-8).

”Hyvä fiilikset, tämä päivä meni sillä tavalla kuin ajattelinkin että se voisi mennä. Tämän päivän kierros oli kisan paras, oli kiva että pystyin parantamaan peliä vielä viimeisenä päivänä. Putti toimi koko kisojen ajan”, Saarinen kertoi.

Silva Saarinen vei avoimen luokan hopeamitalin. Kuva: Marika Salmi.

Eveliina Salonen piti kiinni kolmannesta sijastaan ja saavutti pronssia viiden heiton erolla (-3) kierroksen aikana viidenneltä sijalta neljänneksi nousseeseen Heidi Laineeseen (+2). Saloselle EM-mitali oli jo neljäs.

”Hyvät fiilikset, totta kai lämmittää saada mitali. Tämän päivän kierros meni hyvin, oli kiva päättää kilpailu parhaaseen kierrokseen. Putit meni kivasti koriin. Oli tosi hauska, että yleisö piti meteliä meillekin”, toteaa Salonen.

Hallitseva Euroopan mestari Henna Blomroos täydensi hienoa suomalaispäivää ottamalla viidennen sijan (+7). Jenni Engström nousi sijalle 14 (+28).

Eveliina Salonen toi Suomelle pronssia. Kuva: Marika Salmi.