Siirry sisältöön
30.10.2023

Karppiselle EPT All-Starsin voitto Espanjasta

Viikonvaihteessa 27.-29.10.2023 Mijasissa, Espanjassa pelattiin European Pro Tourin huipentanut EPT All-Stars -kutsukilpailu. Mukana kilpailussa oli kaikkiaan 18 suomalaispelaajaa.

Disc Golf Team Finlandin pelaajista kilpailuun osallistuvat Jenni Karppinen naisten avoimessa ja Daniel Davidsson avoimessa luokassa.

Avoimessa luokassa voittoon heitti Pekka Hyvönen lukemin 26 heittoa alle parin. Hyvönen pelasi vahvasti läpi kisaviikonlopun, sillä hän oli jokaisen päivän kierrostuloksissa vähintään neljän parhaan joukossa. Voittomarginaali toiseksi heittäneeseen Hjalte Jenseniin (DEN) nähden oli kolme heittoa (-23). Suomalaispelaajista podiumille ylsi myös kolmanneksi sijoittunut Nestori Tuhkanen (-22).

Kymmenen parhaan joukkoon suomalaisista heittivät myös Davidsson oltuaan 7:s (-19) sekä kahdeksannen sijan jakaneet Severi Saviniemi ja Niko Rättyä (-17).

Myös naisten avoimessa luokassa kilpailu päättyi suomalaisjuhliin, kun voittajaksi kruunattiin Jenni Karppinen tuloksella +1. Viron Marie Kielas jäi Karppisesta heiton päähän (+2) ja oli toinen. Karppisen ohella kilpailun ennakkosuosikkeihin lukeutunut Rachel Turton (GBR) oli kolmas (+5). Neljänneksi heitti Sanna Ahlgrén (+26).