Siirry sisältöön
25.3.2024

Eveliina Salonen toinen kauden ensimmäisessä Majorissa

Kuluvan kauden ensimmäinen Major-tason kilpailu, USWDGC käytiin Texasin Round Rockissa 21.-24.3. Naisten Yhdysvaltain mestariksi nousi niin ikään yhdysvaltalainen Missy Gannon.

Naisten Yhdysvaltain mestaruuskilpailun voittoon nousi vakuuttavalla viiden heiton erolla Missy Gannon (USA). Gannon johti kilpailua käytännössä alusta loppuun asti koko neljän kierroksen ajan. Toiseksi sijoittui Suomen Eveliina Salonen tuloksella -7. Kolmanneksi Valerie Mandujano (USA), tuloksella -6.

Disc Golf Team Finlandin pelaajista Heidi Laine oli viides, Henna Blomroos sijoittui sijalle T11 ja Silva Saarinen sijalle T34.

Heidi Laineen kilpailun kolmas kierros oli uran paras kierros. Kuva: DGPT

Salonen ja Laine taistelussa podiumpaikasta

Vaikka Missy Gannon johti kilpailua alusta loppuun asti, tilanne oli tiukka kokoajan. Eveliina Salonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljä heittoa kärkeä jäljessä sijalla T4. Toisen kierroksen jälkeen Salonen oli ottanut kärkeä kiinni yhden heiton lisää ja oli nyt toisella sijalla, kolme heittoa kärjestä. Kolmannen kierroksen jälkeen Salonen onnistui kuromaan eron enää kahteen heittoon.

Finaalikierroksella olosuhteet muuttuivat paljon. Tuuli voimistui ja sen suunta vaihtui kokonaan päinvastaiseksi. Koko kilpailun ajan käynyt pohjoistuuli vaihtui etelätuuleksi ja tämä näkyi kilpailijoiden suorituksissa. Salonen oli onnistunut kolmannella kierroksella pelaamaan rataennätyksen, joka lupaili hyvää tulevalle finaalikierrokselle.

Heidi Laine pelasi myös kolmannella kierroksella erinomaisen -6 kierroksen. Näillä kierroksilla Salonen ja Laine pelasivat itsensä finaalikierroksen kärkiryhmään taistelemaan podiumpaikoista. Kumpikaan ei kuitenkaan pystynyt parantamaan peliään vaikeissa olosuhteissa.

Finaalikierros ratkaisi kaiken

Kilpailun voittaja Missy Gannon lähti finaalikierrokselle tuloksesta -14. Voittotuloksen ollessa lopulta -12, Gannon pelasi selvästi kilpailun heikoimman kierroksensa finaalissa. Eveliina Salosella oli voiton avaimet omissa käsissä alusta asti. Salonen lähti finaalikierrokselle tuloksesta -12, joten par-tuloksella oltaisiin päästy kilpailemaan voitosta äkkikuoleman kautta.

Salosen kierros kuitenkin alkoi tuplabogeylla ja heti ensimmäisen väylän jälkeen eroa kärkeen olikin jo neljä heittoa. Peli ei lähtenyt kulkemaan halutulla tavalla. Kierroksen ensimmäinen ja samalla ainoa birdie tuli vasta väylällä 10. Salosella oli keskimäärin seitsemän birdietä per kierros ennen finaalikierrosta. Viimeisen kierroksen tulos oli lopulta +5, jolla jäätiin viisi heittoa kärjestä. Salosen toinen sija tämän tason kilpailussa on kuitenkin erinomainen suoritus.

Heidi Laine pelasi erittäin nousujohteisen kilpailun finaalikierrokseen asti. Laine oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla T27, tuloksessa +3. Toisella kierroksella Laine nousi kokonaiset 15 sijaa ylöspäin, sijalle T12. Kolmannen kierroksen erinomainen -6 kierros oli Laineen uran paras kierros tähän asti ja nosti hänet neljännelle sijalle.

Laineen finaalikierros jätti kuitenkin toivomisen varaa. Kierroksen alussa podiumpaikka oli vain yhden heiton päässä. Ensimmäisen väylän bogey kuitenkin saatiin kuitattua hienosti neljällä birdiellä seuraavalta viideltä väylältä. Tämä tahti ei kuitenkaan pysynyt yllä ja Laine pelasi viimeisen kierroksensa tulokseen +2.

Eveliina Salonen pääsi todella lähelle uransa toista Major-voittoa. Kuva: DGPT

Kilpailun ennakkosuosikit kateissa voittokamppailusta

Kilpailussa etukäteen voittajasuosikeiksi nostetut Ohn Scoggins (USA) ja Kristin Tattar (EST) jäivät kauas kärkikamppailusta. Molemmat pysyivät kuitenkin kymmenen parhaan joukossa, mutta eroa kärkeen oli koko kilpailun ajan reilusti. Scoggins nosti kuitenkin itsensä lopulta neljännelle sijalle. Kristin Tattar oli kuudes. Tattar kertoi sosiaalisessa mediassa kilpailleensa nilkkavamman kanssa.

Kausi jatkuu heti seuraavana viikonloppuna

Hengähdystaukoa ei pelaajille ole juurikaan tarjolla, kun seuraava Disc Golf Pro Tourin osakilpailu on jo nurkan takana. Texas State Championships käydään 29.-31.3 Houstonissa, Texasissa.

Kilpailu on Disc Golf Team Finlandin Silva Saarisen ensimmäinen Disc Golf Pro Tourin osakilpailu tällä kaudella. Mukana on myös tietysti avoin luokka ja viime osakilpailun voittanut Niklas Anttila. Disc Golf Team Finlandin kevään kilpailuista voit lukea kattavamman ennakon sivuiltamme.