Siirry sisältöön
17.7.2023

Disc Golf Team Finlandin kesä jatkui menestyksekkäästi

Viikolla 28 Disc Golf Team Finlandin kausi jatkui Norjassa PCS Openin sekä Turussa Turku Openin merkeissä. Kummassakin kolmipäiväisessä kilpailussa pelattiin yksi kierros päivässä, väliaikalähdöillä. Kilpailuluokat olivat avoin (MPO) ja naisten avoin luokka (FPO). Suomalaismenestystä saatiin myös mastersluokissa, kun ikäluokkien MM-kilpailut pelattiin Flagstaffissa, Yhdysvalloissa.

Salonen kolmas PCS Openissa

Norjan Vestnesissä pelattiin torstaista lauantaihin 13.-15.7. PCS Open. Kilpailu oli osa lajin ykköskiertuetta Disc Golf Pro Touria sekä Euroopan kiertuetta PDGA Euro Touria.

Suomalaisittain parhaasta tuloksesta Norjassa vastasi kilpailutauolta palannut Team Finland -pelaaja Eveliina Salonen. Salonen oli naisten avoimen luokan kilpailussa hienosti kolmas. Kilpailun voittoon heitti Kristin Tattar (Viro) tuloksella 189 heittoa (-6). Toinen oli Missy Gannon (Yhdysvallat) tuloksella 5 alle parin. Salosen pronssitulos oli 3 alle parin. Niin ikään Team Finlandiin kuuluvat Heidi Laine ja Henna Blomroos olivat myös mukana Norjassa. Laine oli kovassa seurassa neljäs (-1) ja Blomroos yhdeksäs (+6).

Salonen pelasi vahvasti erityisesti avauskierroksensa. Kierrostulos 6 alle parin oli lopulta turnauksen paras pelattu kierros naisten avoimessa luokassa.

Eveliina Salonen.

Avoimen luokan kilpailu oli yhdysvaltalaisten juhlaa. Voittoon heitti Paul McBeth kokonaistuloksella 157 heittoa (-29). McBethin voittomarginaali toiseksi tulleeseen James Proctoriin (USA) nähden oli lopulta viisi heittoa (-24). Kolmanneksi heitti niin ikään yhdysvaltalainen Calvin Heimburg (-23).

Avoimessa luokassa suomalaisista parhaiten sijoittui Team Finland -pelaaja Niklas Anttila. Ennen finaalikierrosta Anttila oli tuloksissa sijalla 25, mutta vahva päätöspäivä nosti kuopiolaisen kaksitoista sijaa ylöspäin sijalle 13. Disc Golf Team Finlandista Tuomas Hyytiäisen sijoitus oli jaettu 49:s, Joona Heinäsen jaettu 51:s ja Daniel Davidssonin jaettu 55:s. Lauri Lehtinen keskeytti kilpailun avauskierroksen jälkeen.

Niklas Anttila.

Nieminen ja Turton voittoihin Turussa

Turussa pelattiin samaan aikaan European Pro Tourin kuudes osakilpailu Turku Open, Luolavuoren frisbeegolfradalla. Turussa Disc Golf Team Finlandista nähtiin Väinö MäkeläMikael HämeKristian Kuoksa, Samuel Hänninen, Silva SaarinenJenni Karppinen ja Olivia Kindstedt

Avoimessa luokassa voiton vei Jesse Nieminen tuloksella 160 heittoa (-32). Tasaisen kilpailun jaetulle kakkossijalle heittivät Mikael Häme ja Lauri Hämäläinen (-28). Myös neljäs sija jaettiin, kun Kristian Kuoksa ja Joonas Aalto pelasivat kumpikin kokonaistuloksen 27 heittoa alle parin.

Naisten avoimessa luokassa tasaisen vahvasti pelannut Iso-Britannian Rachel Turton nappasi jo toisen perättäisen European Pro Tourin osakilpailuvoittonsa. Turton nappasi kilpailun kärkipaikan haltuunsa heti turnauksen avauskierroksella. Turton pelasi kaikki pelikierroksensa lukemiin 1 alle parin. Kokonaisvoittotulos oli näin 192 heittoa (-3).

Kilpailun muilla podiumsijoilla nähtiin kolmen päivän aikana sen sijaan runsaasti liikettä. Hopeasijalle nousi lopulta Tinja Väisänen (E), joka oli ennen päätöskierrosta neljäntenä. Silva Saarinen pelasi puolestaan finaalipäivän parhaan kierroksen 5 alle parin ja nousi kolmanneksi (+1). Olivia Kindstedt oli tiukan kilpailun neljäs ja Jenni Karppinen viides.

Suomalaiset mastereiden MM-kisoissa

Yhdysvalloissa, Arizonan Flagstaffissa pelattiin 11.-15.7.2023 mastersluokkien MM-kilpailut. Mukana kilpailuissa oli yhteensä 14 suomalaispelaajaa.

Ennen yksilö-MM-kilpailuiden alkamista ratkottiin maailmanmestaruudet pari- ja kenttälajitapahtumissa. Parifrisbeegolfissa maailmanmestaruuteen heitti suomalaispari Kimmo Rouhiainen & Mika Kollanus MA55-luokassa. MA50-luokassa MM-hopealle sijoittuivat Markku Kivelä Juha Lento. Myös kenttälajeissa saavutettiin suomalaismenestystä. Tapani Aulu sijoittui jaetulle MM-kultapaikalle Joe Roveren kanssa MP40-luokan skillshot-taitokilpailussa.

Yksilö-MM-kilpailuissa parhaaseen suomalaissijoitukseen ylsi Juha Lento, joka sijoittui MA50-amatööriluokassa jaetulle MM-pronssisijalle. MP50-pro-luokassa Jani Winterhalter oli neljäs.

Mastereiden MM, suomalaisten sijoituksia:

MP40: T41. Tapani Aulu, T54. Ville Viitanen, T98. Pasi Riihonen

MP50: 4. Jani Winterhalter, T15. Ari Penttala, 18. Jori Löytynoja, T30. Tommi Nyberg

FP50: 5. Kristiina Sylman

MP55: T8. Kari Vesala

MA40: T105. Tero Civill

MA50: T3. Juha Lento, T16. Markku Kivelä

MA55: T5. Mika Kollanus, 8. Kimmo Rouhiainen