Siirry sisältöön
20.3.2024

Vuoden ensimmäinen Major-kilpailu käydään naisten kesken

Vuoden ensimmäisen Major-kilpailun aika on koittanut. 21.-24.3 kilpaillaan USWDGC, Yhdysvaltain naisten mestaruuskilpailu. Kilpailu käydään Round Rockissa, Texasissa. Nelipäiväisen kilpailun kaikki kierrokset käydään Sprinkle Valleyn frisbeegolfradalla.

Naisten luokan yksi kauden tärkeimmistä kilpailuista

USWDGC on aina ollut hyvin arvostettu kilpailu, etenkin Yhdysvalloissa. Vaikka kilpailu on Yhdysvaltain naisten mestaruuskilpailu, se on silti avoin kaikille. Kilpailu on yleensä käyty syksyllä, lähellä kauden loppua. Viime vuosina tästä on kuitenkin joustettu hieman ja tänä vuonna kilpailu onkin yksi kauden ensimmäisistä.

Kilpailun ollessa näin aikaisin, kilpailijat eivät ehdi juurikaan hiomaan omaa peliään läpi kauden. Ajankohdasta haastavan tekee myöskin se, että The Open at Austin loppui juuri edeltävänä sunnuntaina, kun USWDGC alkaa jo torstaina. Kilpailijoilla on vain muutama päivä aikaa harjoitella rataa. Molemmat kilpailut ovat kuitenkin Texasissa, joten matkustamiseen ei sinänsä kulu aikaa.

Disc Golf Team Finlandista mukana neljä pelaajaa

Disc Golf Team Finlandista kilpailuun osallistuu neljä pelaajaa. Yhdysvalloissa kautensa jo kuukausi takaperin aloittaneet Eveliina Salonen ja Henna Blomroos, kaksi kilpailua käynyt Heidi Laine ja kautensa aloittava Silva Saarinen.

Eveliina Salonen on jo osoittanut pystyvänsä voittamaan tällä kaudella, kun uran kolmas Elite Series voitto napsahti Chess.com Invitationalista. Salosen peli ei muissa kilpailussa ole missään nimessä ollut huonoa, mutta aivan terävin kärki on jäänyt saavuttamatta. ”Peli on tuntunut koko alkukauden ajan melko hyvältä, varsinkin avausheittojen ja lähestymisien osalta. Rata sopii minulle ihan hyvin, vaikka väylät ovat tiukkoja. Tarkkuus ratkaisee tässä kilpailussa voittajan, väylällä täytyy pysyä.” kommentoi Eveliina Salonen.

Henna Blomroosin heitto on ollut erinomaista. Tilastojen perusteella Blomroos heittää kiekkoa avausheitoissa paremmin kuin kukaan muu naisten luokan kilpailija tällä hetkellä. Haasteena on kuitenkin ollut puttaaminen. Mikäli Blomroos saa kaikki osa-alueet pelistään kulkemaan, voi hänet laskea ehdottomasti voittotaisteluun mukaan. ”Majorin voittaminen on yksi suurimmista tavoitteistani, se tuntuisi uskomattoman hyvältä. Rata vaatii erityisen paljon tarkkuutta, varaa virheille ei juurikaan ole.” kommentoi Henna Blomroos.

Heidi Laine ja Silva Saarinen olivat käytännössä pysäyttämättömiä Euroopan kilpailuissa viime kaudella. Saarinen voitti peräti viisi Euro Tourin kilpailua ja oli viime kauden puttaustilastoissa toisella sijalla. Laine löysi itsensä podiumilta useassa European Pro Tourin osakilpailussa ja on myös viime vuoden Suomen mestari. ”Voittoa lähdetään tavoittelemaan, vaikka rata ei ole aivan omaan peliini sopiva. Majorin voitto on yksi haaveistani, sen eteen on tehty paljon töitä.” kommentoi Heidi Laine

Eveliina Salonen on jo kertaalleen pystynyt nousemaan voittoon, kenen vuoro on seuraavaksi? Kuva: DGPT

Ennakkoasetelmat odotettua epävarmemmat

Kun naisten luokan kilpailuista on kyse, Viron Kristin Tattar on kiistatta aina ennakkosuosikki. Tattar voitti viime kaudella jokaisen Major-kilpailun ja kourallisen muita kilpailuja. Hänet valittiin odotetusti PDGA:n vuoden parhaaksi naispelaajaksi.

Tattar voitti odotetusti kauden ensimmäisen kilpailunsa, Waco Annual Charity Openin. Ennakko-odotukset tulevaa Yhdysvaltain naisten mestaruuskilpailua kohti kuitenkin muuttuivat hieman, kun Ohn Scoggins (USA), voitti viime viikonlopun The Open at Austinin peräti yhdentoista heiton erolla Tattariin nähden.

Scogginsin suoritus oli uskomaton, kilpailu oli keskiarvoratingiltaan paras naisten luokan suoritus koskaan. Mikäli tahti jatkuu samanlaisena tulevana viikonloppuna, Scoggins on ehdottomasti yksi voittajasuosikeista. Myös Missy Gannon (USA) on osoittanut hyviä otteita alkukaudesta.

Kilpailuseuranta

Disc Golf Team Finlandin naisten ja muiden huippupelaajien suorituksia USWDGC:ssä pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkin kautta. Tuloksia voi seurata molempien luokkien osalta PDGA Livestä. Kilpailun tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivulta.

Artikkeli päivitetty DGTF-pelaajien kommenttien osalta 21.3.