Siirry sisältöön
17.8.2023

Toinen päivä EM-kilpailuissa pelattu – suomalaiset vahvasti mukana mitalitaistoissa

Frisbeegolfin EM-kilpailut jatkuivat torstaina 17.8. Tallinnassa. Euroopan mestaruuksista mitellään yhteensä neljässä eri luokassa.

Augustsson jatkoi hurjaa virettään

Avoimen luokan kärjessä oli avauspäivän jälkeen Dennis Augustsson (SWE) ennen Albert Tammia (EST) ja Niklas Anttilaa. Joona Heinänen oli jaetulla neljännellä sijalla ja täydensi torstain toisen kierroksen kärkikortin.

Augustsson jatkoi toisena kilpailupäivänä väkevästi. Augustsson pelasi avauskierroksen lukemiin 12 alle parin ja pelasi toisenkin kierroksen pelaajajoukosta parhaimpiin lukemiin -11. Kahden päivän jälkeen Augustsson johtaa kilpailua yhteistuloksella -23. Johtomarginaali Tammiin (-17) nähden on kuusi heittoa. Kilpailussa kolmantena on Bohdan Bílek (CZE) tuloksella -15.

Anttilan toinen kierros ei käynnistynyt toivotulla tavalla. Puolustavan Euroopan mestarin kiekko päätyi avausväylän aikana kahdesti pelialueen ulkopuoliselle ob-alueelle. Tuloksena väylältä oli rangaistusheittojen kera neloisbogey, joka tiputti Anttilan avausväylän jälkeen kauas kärjestä. Loppukierroksen aikana Anttila pelasi kuitenkin hyvin vahvasti, ja kipusi takaisin mukaan kärkikahinoihin. Kahden päivän jälkeen Anttila on tuloksella -14 neljännellä sijalla.

Niklas Anttila. Kuvaaja: Marika Salmi

Muista suomalaisista kymmenen parhaan joukossa ovat Mikael Häme (7:s, -12), Tuomas Hyytiäinen (7:s, -12), Heinänen (9:s, -11) sekä Jesse Nieminen (10:s, -10).

Suomalaisjuniorit mukana kärkitaistoissa

FJ18-luokassa Norjan Ida Emilie Nesse johti avauspäivän jälkeen kilpailua yhden heiton johtomarginaalilla Iida Lehtomäkeen nähden. Kolmantena kilpailussa oli Kristýna Jurčíková (CZE).

Toisella kierroksella Lehtomäki pelasi vakuuttavasti, ja paransi kierrostulostaan upeasti kuudella heitolla. Kierrostulos -3 nosti Lehtomäen kilpailun kärkeen. Lehtomäen johtomarginaali toisena kilpailussa olevaan Jurčíkováan (+10) nähden on kymmenen heittoa. Nesse on kilpailussa kolmantena (+13).

Nelli Forsberg on kilpailussa viidentenä (+25) ja Janni Majuri kymmenentenä (+36).

Myös MJ18-luokassa suomalaispelaajat ovat hyvissä asemissa. Egert Hütt (EST) johti kilpailua avauskierroksen jälkeen peräti kuudella heitolla, mutta toisella kierroksella ero kapeni enää yhteen heittoon. Hütt on kahden kierroksen jälkeen kokonaistuloksessa -15, toisena Onni Arminen tuloksella -14, ja jaetulla kolmannella sijalla tuloksella -11 Onni Ruusunen ja Elias Luukkonen.

Muista suomalaisista Niilo Hongisto on toisen kierroksen jälkeen 8:s (-5), Eetu Tuominen 11:s (-3), Pekka Hyvönen 12:s (-2) ja Justus Sarvi 14:s (-1).

Tattar vahvisti johtoaan

Avauspäivän jälkeen naisten avoimen luokan piikkipaikalla oli Viron Kristin Tattar ennen Rachel Turtonia (GBR) sekä jaetulla kolmannella sijalla olleita Eveliina Salosta ja Silva Saarista.

Toisella kierroksella Tattar vahvisti johtoaan. Viime kaudella MM-kultaa vienyt Tattar pelasi huiman bogey-freen kierroksen lukemiin 11 alle parin. Kokonaistuloksellaan 16 alle parin Tattar johtaa kilpailua neljällätoista heitolla.

Tattarin takana seuraavilla sijoilla on vahva suomalaisrintama, kun Saarinen ja Henna Blomroos jakavat 2. sijaa (-2), Salonen on neljäntenä (E) ja Heidi Laine viidentenä (+3). Jenni Engström on sijalla 15 (+15).

Henna Blomroos. Kuvaaja: Marika Salmi

Näin seuraat EM-kilpailuja

Perjantaina 18.8. pelataan kilpailuiden kolmas kierros klo 8 alkaen, järjestyksessä FPO (kärkiryhmä klo 9.40), FJ18 (kärki klo 10.30), MJ18 (kärki klo 12.25) ja MPO (kärki klo 16.40).

Nelipäiväinen tapahtuma huipentuu finaalikierrokseen lauantaina 19.8. Lauantain aikataulu: järjestyksessä FPO (kärkiryhmä klo 10.40), FJ18 (kärki klo 11.15), MJ18 (kärki klo 12.40) ja MPO (kärki klo 15.30).

Kilpailun livetuloksia voi seurata Udisc Livessä, avoimien luokkien osalta täällä ja junioreiden osalta täällä. Livelähetyksistä vastaa päivittäin Disc Golf Stream.

Disc Golf Team Finlandin nettisivuille kirjoitetaan kilpailuista päivittäiset koosteet. Tunnelmia paikan päältä päivitetään myös DGTF:n somekanaviin Facebookissa ja Instagramissa. Tapahtuman virallinen aihetunniste on #EDGC2023.