Siirry sisältöön
3.7.2023

Suomalaismenestystä Euroopan kiertueilla – DGTF:n kausi jatkuu Ruotsissa

Viikonvaihteessa 30.6.-2.7.2023 Euroopassa pelattiin kaksi ammattilaiskiertueturnausta, Tyyni Open Sipoossa sekä Swedish Open Ruotsin Borasissa. Suomalaisista voittoihin ylsivät Lauri Lehtinen ja Silva Saarinen.

Lauri Lehtiselle Tyyni Openin voitto

Sipoossa pelattiin viikonvaihteessa 30.6.-2.7. euroopanlaajuisen ammattilaiskiertueen, European Pro Tourin kauden viides osakilpailu, Tyyni Open.Turnauksessa kilpailtiin avoimessa (MPO) ja naisten avoimessa (FPO) luokassa. Kolmipäiväisessä kilpailussa pelattiin kunakin turnauspäivänä yksi kierros väliaikalähdöillä.

Avoimessa luokassa kilpailun voitti jo toista kertaa putkeen Lauri Lehtinen, jonka kokonaistulos oli kolmen kierroksen jälkeen 156 heittoa (24 heittoa alle parin). Toiseksi sijoittui Jesse Nieminen tuloksella 21 alle parin. Kolmas oli Mikael Häme. Häme vastasi koko kisaviikonlopun parhaasta kierrostuloksesta, pelattuaan avauskierroksensa upeasti lukemiin 11 heittoa alle parin.

Naisten avoimessa luokassa voiton vei Iso-Britannian Rachel Turton. Turton nappasi kilpailun kärkipaikan haltuunsa toisella kierroksella, pelattuaan lukemat 6 alle parin. Päätöskierroksella eritoten Heidi Laine onnistui kaventamaan Turtonin johtomarginaalia, mutta kiri ei kantanut voittoon saakka. Turtonin voittotulos oli 179 heittoa (4 alle parin), kun taas Laine oli toinen lukemin 1 alle parin. Kolmanneksi sijoittui virolainen Anneli Tõugjas-Männiste par-tuloksella.

Tyyni Openin livelähetykset taltioi Disc Golf Stream. Jälkituotetut videot kierroksista julkaistaan Youtubessa MDG Media -kanavalla.

Silva Saarinen Swedish Openin ykkönen

Samaan aikaan PDGA Euro Tour jatkui Ruotsissa Swedish Openin merkeissä. Kyseessä oli Euro Tourin kauden neljäs osakilpailu.

Naisten avoimen luokassa voittajaksi kruunattiin Silva Saarinen. Saarinen otti kilpailun kärkipaikan haltuunsa heti avauskierroksella pelattuaan kierrostuloksen 5 heittoa alle parin. Toisena kilpailupäivänä Saarinen paransi kierrostulostaan vielä yhdellä heitolla (-6), ja suuntasi päätöspäivään huiman kahdeksan heiton johtomarginaalin turvin. Johto piti loppuun saakka, ja näin Saarinen palkittiin Swedish Openin voitolla kokonaistuloksella 172 heittoa (-8). Jaetulle toiselle sijalle heittivät Ruotsin Sofie Björlycke ja Norjan Lykke Lorentzen.

Silva Saarinen. Arkistokuva: SFL / Mikko Koskinen

Avoimen luokan voittoon pelasi lajin kuusinkertainen maailmanmestari, Paul McBeth, tuloksella 157 heittoa (26 heittoa alle parin). McBethin kanssa tiukasti voitosta taistellut Niklas Anttila oli toinen (-24) ja Yhdysvaltojen Bradley Williams kolmas (-20).

Swedish Openin livelähetykset tuotettiin Disc Golf Network -palveluun. Jälkituotetut videoinnit julkaistaan Youtubessa MDG Media -kanavalla.

DGTF:n kisakausi jatkuu Ruotsissa

DGTF:n kisakausi jatkuu heti loppuviikosta, kun Ruotsissa pelataan PDGA Euro Tourin viides osakilpailu Skellefteå Open 7.-9.7.2023. Skellefteå Openiin on ilmoittautunut kaiken kaikkiaan 40 suomalaista. DGTF-pelaajista mukana ovat avoimessa luokassa Väinö Mäkelä, Lauri Lehtinen ja Samuel Hänninen sekä naisten avoimessa Silva Saarinen ja Jenni Karppinen.

Jokaisena kilpailupäivänä pelataan yksi kierros väliaikalähdöin.

Skellefteå Openin tuloksia voi seurata livenä Udisc Live -palvelussa. Palveluun päivittyvät myös pelaajien lähtöajat kullekin kierrokselle. Livelähetykset ovat nähtävillä Disc Golf Network -palvelussa.