Siirry sisältöön
14.8.2023

Suomalaisille naisten avoimen luokan kaksoisvoitto Alutaguse Openissa

Eri puolilla Eurooppaa kesällä 2023 järjestettävän PDGA Euro Tourin kahdeksas osakilpailu Alutaguse Open pelattiin 10.-12.8.2023 Virossa. Naisten avoimessa luokassa suomalaiset nappasivat kaksoisvoiton. Avoimessa luokassa Daniel Davidsson ja Jesse Nieminen taistelivat kilpailun voitosta aivan finaalikierroksen päätösväylään asti.

Disc Golf Team Finlandin pelaajista mukana Alutagusessa olivat Heidi Laine, Jenni Karppinen, Daniel Davidsson, Joona Heinänen, Tuomas Hyytiäinen ja Väinö Mäkelä.

Laine ja Karppinen kaksoisvoittoon

Naisten avoimessa luokassa Laine otti kilpailun kärkipaikan haltuunsa heti avauskierroksella. Laine pelasi huiman 10 alle parin kierroksen. Kierroksen rating (1016) on Laineen tähänastisen uran korkein. Kristi Unt (EST) oli avauskierroksen jälkeen toisena kuuden heiton päässä Laineesta ja Keiti Tätte (EST) kolmantena seitsemän heiton päässä Laineesta. Karppinen oli jaetulla kuudennella sijalla.

Toisena kilpailupäivänä suomalaispelaajat olivat pelaajajoukosta parhaassa vireessä. Kumpikin pelasi kierrostuloksen 5 alle parin. Laine vahvisti asemiaan kärjessä, kun taas Karppinen nousi hienosti kilpailun toiselle sijalle.

Kolmannella kierroksella suomalaiskaksikolle ei löytynyt enää uhkaajia. Laine nappasi näin kauden viidennen voittonsa kokonaistuloksella 179 heittoa (-19) ja Karppinen nappasi hopeaa (-10). Viron Unt oli kolmas (-7).

Avoimessa jännittävä voittotaistelu

Avoimessa luokassa Davidsson aloitti vauhdikkaasti, ja jakoi kilpailun kärkipaikkaa Islannin Blær Örn Ásgeirssonin kanssa avauskierroksen jälkeen. Avauskierroksella Davidsson pelasi kierroslukemat -10, mutta paransi tulostaan vielä seuraavana päivänä yhdellä heitolla (-11). Ennen finaalikierrosta Davidsson johti ennen jaetulla toisella sijalla olleita Jesse Niemistä, Mauri Villmannia (EST) ja Albert Tammia (EST).

Finaalikierroksella kärkinelikko kävi voitosta tiukkaa ja tasaista taistoa. Ennen kierroksen päätösväylää johdossa oli Nieminen heiton erolla Villmanniin ja kahden heiton erolla Davidssoniin ja Tammiin nähden. Päätösväylällä tilanne kääntyi kuitenkin vielä kerran ympäri, kun Villmann nappasi väylältä birdien ja muiden oli tyytyminen bogeyyn tai tuplabogeyyn.

Villmann kiilasi näin viimeisellä mahdollisella hetkellä voittoon kokonaistuloksella 168 heittoa (-27) ennen Niemistä (-26) ja Davidssonia (-24). Muista DGTF-pelaajista mukana olivat Joona Heinänen (T7), Tuomas Hyytiäinen (T22) ja Väinö Mäkelä (DNF).

Kausi jatkuu EM-kilpailuissa

Disc Golf Team Finlandin kausi jatkuu edelleen Virossa tällä viikolla, kun Tallinnassa järjestetään frisbeegolfin EM-kilpailut 16.-19.8.2023. Suomalaisten otteita EM-kilpailuissa seurataan DGTF:n kanavissa koko kilpailuiden ajan.