Siirry sisältöön
15.4.2024

Salonen kolmanneksi Jonesboro Openissa

Disc Golf Pro Tourin viides osakilpailu, Jonesboro Open käytiin 12.-14.4 Jonesborossa, Arkansasissa. Avoimen luokan voittajaksi nousi jälleen Anthony Barela. Naisten luokassa ennakkosuosikki Kristin Tattar vei voiton.

Disc Golf Pro Tour jatkoi matkaansa Texasista eteenpäin, ensimmäisen pysäkin ollessa Arkansasin osavaltio ja siellä käytävä Jonesboro Open. Avoimen luokan voittokamppailu oli äärimmäisen tiukka, eivätkä erittäin haastavat olosuhteet tehneet pelaajien työtä helpoksi.

Voittoon nousi kuitenkin jälleen Anthony Barela (USA). Barelalle voitto on jo kauden kolmas DGPT-osakilpailuvoitto viidestä kilpailusta. Jaetulle toiselle sijalle vain yhden heiton erolla voittajaan kampesi peräti kolme pelaajaa, Ezra Aderhold (USA), Calvin Heimburg (USA) ja Benjamin Callaway (USA).

Disc Golf Team Finlandin suomalaisista parhaiten suoritui Väinö Mäkelä sijoittuen sijalle T57. Muiden sijoitukset olivat Niklas Anttila T61, Tuomas Hyytiäinen T78 ja Joona Heinänen T86. Muista suomalaisista Jesse Nieminen sijoittui sijalle T74.

Väinö Mäkelä ja Disc Golf Team Finlandin pelaajat eivät pystyneet haastamaan Anthony Barelaa. Kuva: DGPT

Anthony Barela vaikuttaa voittamattomalta

Kuten Jonesboro Openia edeltävässä kilpailussa, Texas State Championshipsissä, Barela johti jälleen kilpailua käytännössä alusta loppuun. Ensimmäisen kierroksen -11 kierrostulos nosti Barelan kärkipaikalle. Toisella kierroksella Isaac Robinson (USA) nousi jaetulle kärkipaikalle Barelan kanssa. Kun viimeinen putti putosi, Barela nousi kuitenkin voittajaksi.

Barelan viimeinen kierros oli hänen turnauksen heikoin kierros, joten usealla pelaajalla oli teoreettinen mahdollisuus voittoon. Viimeisellä kuudella väylällä Barela kuitenkin otti peräti neljä birdietä ja yhden eaglen, pelaten nämä finaaliväylät tulokseen -6. Barelan viimeisen kierroksen kierrostulos oli lopulta -6, joten alkukierros ei varsinaisesti ilotulitusta ollut.

Jaetulta toiselta sijalta löytyy viime vuoden voittajan Calvin Heimburgin lisäksi viime vuonna toiseksi sijoittunut Benjamin Callaway. Callaway oli tasoissa Barelan kanssa ennen viimeistä väylää, mutta epäonnistui avausheitossa ja tuloskorttiin kirjattiin bogey. Samoin tapahtui myös Heimburgille, vasta viimeinen väylä vei heidän mahdollisuudet voittoon.

Erityismaininta vielä niin ikään jaetulle toiselle sijalle sijoittuneelle Ezra Aderholdille. Aderholdin ensimmäinen Disc Golf Pro Tourin osakilpailun podiumpaikka irtosi tämä kauden edellisessä osakilpailussa ja heti seuraavassa osakilpailussa päädyttiin jälleen podiumille.

Kristin Tattar takaisin voitonkantaan

Naisten luokassa voittajasta ei sen sijaan ollut missään vaiheessa kilpailua mitään epäselvyyttä. Kristin Tattar (EST) johti kilpailua selvällä erolla aina ensimmäisen kierroksen lopusta voittoputtiin asti. Muista podiumpaikoista käytiin todella tiukka taistelu Eveliina Salosen ja Holyn Handleyn (USA) välillä.

Salonen oli ennen viimeistä kierrosta viisi heittoa toisena ollutta Handleytä perässä. Huikea viimeisen kierroksen nousu oli johtaa toiseen sijaan, mutta lopulta Handley onnistui pitämään kiinni toisesta sijastaan yhden heiton turvin. Voittotaisteluun ei kuitenkaan ollut mitään asiaa, sillä Tattarin lopputulos oli peräti yhdeksän heittoa parempi kuin Handleyllä.

Disc Golf Team Finlandin suoritukset muiden naisten osalta olivat erinomaisia. Heidi Laine sijoittui jaetulle viidennelle sijalle ja Silva Saarinen oli jaettu kymmenes. Kauden ensimmäistä kilpailuaan pelannut Jenni Karppinen sijoittui sijalle T34.

Eveliina Salonen nappasi jälleen podiumpaikan. Kuva: DGPT

Matka käy kohti Music City Openia

Disc Golf Team Finland jatkaa kauttaan heti tulevana viikonloppuna 19.-21.4. käytävässä Music City Openissa. Nashvillen Tennesseessä pelattava kilpailu on viimeinen pysäkki ennen kauden toista Major-kilpailua, Champions Cupia. Kattavan alkukauden ennakon Disc Golf Team Finlandin keväästä voit lukea alkukauden ennakosta.