Siirry sisältöön
28.4.2024

Salonen Champions Cupin johdossa ennen finaalia

Yhdysvalloissa Mortonissa, Illinoisissa on tällä hetkellä käynnissä yksi frisbeegolfin ammattilaiskauden suurimmista kilpailuista, Champions Cup. Kilpailu on Major-tason kilpailu, joka on arvostetuin taso lajissa. Kolme kierrosta on jo takana ja finaalikierros on edessä.

Eveliina Salonen naisten luokan kärjessä

Disc Golf Team Finlandin pelaajia on naisten luokassa mukana huimat viisi kappaletta. Heistä parhaiten tällä hetkellä on sijottunut pirkkalalainen Eveliina Salonen. Salonen on kilpailun paalupaikalla ennen viimeistä kierrosta. Eroa toisena olevaan maailman parhaaseen naispelaajaan Kristin Tattariin (EST) on vain kaksi heittoa.

”Fiilis on ihan jees, mutta tähän ei pidä tyytyä. Kilpailu on vielä kesken. Rata on todella haastava ja jokainen tietää mihin Tattar pystyy. Viimeisestä kierroksesta tulee kova kamppailu.” kommentoi Salonen. Salonen pelasi eilen kierrostuloksen 62 (-7), joka oli samalla koko kilpailun paras kierros naisten luokassa ja kilpailuratana toimivan Northwood Blackin rataennätys.

Naisten luokassa voiton lisäksi podiumpaikoista käydään tiukkaa taistelua. Silva Saarinen ja Henna Blomroos ovat sijoilla 5. ja 6., vain muutaman heiton päässä kärkikolmikkoa.

Finaalikierros starttaa Suomen aikaa klo 17:00 kärjen osalta. Saarinen ja Blomroos pelaavat jahtikortissa, heidän kierros starttaa 16:40. Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkiltä ja tuloksia pääsee seuraamaan PDGA Livestä.

Eveliina Salonen lähtee finaalikierrokselle kärkipaikalta. Kuva: DGPT

Niklas Anttila voittotaistelussa mukana

Avoimessa luokassa Niklas Anttila on pitäytynyt koko kilpailun ajan tiiviisti mukana voittokamppailussa. Anttila on tällä hetkellä neljäntenä, vain kolme heittoa kilpailua johtavaa Andrew Presnelliä (USA) perässä. Kolmen heiton etumatka ei suinkaan ole mahdoton kuroa umpeen, varsinkaan näin haastavalla radalla.

Anttila jahtaa edelleen ensimmäistä avoimen luokan Major-voittoa Suomeen. Ensimmäinen avoimen luokan Disc Golf Pro Tourin Elite Series voitto tuli aiemmin tällä kaudella The Open at Austinista. Anttila oli viime vuoden Champions Cupissa toisena.

Finaalikierros avoimen luokan osalta starttaa klo 22:00 Suomen aikaa. Myös avoimen luokan loppuhuipennusta pääsee seuraamaan Disc Golf Networkiltä ja tuloksia PDGA Livestä.

Niklas Anttila on tiukasti voittokamppailussa mukana. Kuva: DGPT