Siirry sisältöön
10.7.2023

Saariselle kolmas Euro Tourin osakilpailuvoitto – Lehtinen avoimessa luokassa toinen

Viikonvaihteessa 7.-9.7.2023 Ruotsissa kilpailtiin PDGA Euro Tourin (ET) kauden viides osakilpailu, Skellefteå Open. Mukaan kilpailuun oli ilmoittautunut viisi Disc Golf Team Finlandin pelaajaa: Lauri Lehtinen, Väinö Mäkelä, Samuel Hänninen, Silva Saarinen ja Jenni Karppinen. Yhteensä mukana kilpailussa oli hieno 39 suomalaispelaajan joukko.

PDGA Euro Tour (ET) on euroopanlaajuinen frisbeegolfin ammattilaiskiertue, joka koostuu kaudella 2023 yhteensä 12 osakilpailusta.

Saariselle kauden kolmas ET-voitto

Naisten avoimessa luokassa (FPO) Silva Saarinen jatkoi vahvaa menoaan napattuaan kauden kolmannen perättäisen voittonsa Euro Tourilla. Saarisen aiemmat ET-voitot tulivat kesäkuun lopun Krokhol Openista Norjasta sekä kesä-heinäkuun vaihteessa Swedish Openista Ruotsista.

Skellefteåssa Saarinen otti kärkipaikan haltuunsa heti kilpailun avauskierroksella. Avauskierroksen jälkeen Saarisella oli yhden heiton johto Tsekin Nikola Moravcováan ja kahden heiton ero Jenni Karppiseen nähden.

Toisella kierroksella Saarisen johto piti. Karppinen pelasi tasaisesti ja kiri toiselle sijalle. Yhdysvaltojen Ella Hansen ja Iso-Britannian Rachel Turton nostivat myös sijoituksiaan, ja jakoivat kilpailun kolmossijaa ennen finaalikierrosta.

Viimeisellä kierroksella Saarisen kahden heiton johtomarginaali pysyi ennallaan, ja näin seuratasolla Riihimäen Frisbeegolfia edustava Saarinen otti jo kolmannen perättäisen ET-voittonsa yhteistuloksella 207 heittoa (par). Skellefteåssa Saarinen pelasi kaikki kolme kierrosta yli tämänhetkisen ratinginsa.

Silva Saarinen. Arkistokuva: SFL / Mikko Koskinen

Kärkinelikosta päätöspäivänä parhaassa vireessä ollut Turton kiri toiseksi (+2) ja Hansen oli lopulta kolmas (+3). Karppinen jäi pronssisijasta kahden heiton päähän ja oli neljäs.

Lehtinen taisteli voitosta

Avoimessa luokassa (MPO) Lauri Lehtinen mitteli loppuun saakka kilpailun voitosta lajilegenda Paul McBethiä vastaan.

Avauskierroksen jälkeen McBeth johti kilpailua kahden heiton erolla Lehtiseen ja Samuel Hänniseen nähden. Toisella kierroksella Lehtinen oli kärkikolmikosta parhaassa vauhdissa, ja kiri kilpailun kärkipaikalle tasoihin McBethin kanssa. Ennen kolmatta kierrosta kaksikon ero kolmanneksi nousseeseen Silver Lättiin (Viro) oli viisi heittoa.

Sunnuntain finaalikierros käynnistyi siis erittäin jännittävistä asetelmista. Kierroksen ensimmäisellä puoliskolla kärkikaksikosta vauhdikkaammin starttasi McBeth, joka pelasi alkukierroksen väyliltä kaksi birdietä ja seitsemän paria. Samaan aikaan Lehtinen kirjautti tuloskorttiinsa kaksi bogeyta, viisi paria ja kaksi birdietä. Kierroksen toisen puoliskon kaksikko pelasi liki tasatahtiin, joten McBethin alussa kirimä kahden heiton johtoasema piti loppuun saakka.

Skellefteå Openin avoimen luokan voitti näin McBeth kokonaistuloksella 178 heittoa (-17). Lehtinen oli hienosti toinen (-15). McBethille Skellefteå Openin ykkössija oli kauden kolmas Euro Tourin voitto. Myös Lehtinen on ollut alkukaudesta oivassa vireessä. Lehtisellä on takanaan tähän mennessä voitot toisen Euroopan ammattilaiskiertueen, European Pro Tourin, Nokia Open ja Tyyni Open -osakilpailuista.

Lauri Lehtinen. Arkistokuva: SFL / Toni Laitiala

Kolmanneksi kilpailussa kiri finaalikierroksen ilman bogey-tuloksia pelannut Yhdysvaltojen James Proctor (-11). Miro Ryhänen oli 4:s. Pekka Hyvönen, Teemu Talikainen, Nestori Tuhkanen ja Jesse Nieminen jakoivat kuudennen sijan ennen Väinö Mäkelää (10:s).

Kausi jatkuu Norjassa ja Turussa

Disc Golf Team Finlandin kilpailukausi jatkuu heti tällä viikolla Norjassa ja Turussa. Norjassa Vestnesissä kilpaillaan PCS Open -turnaus 13.-15.7. Kilpailu on osa lajin ykköskiertuetta Disc Golf Pro Touria sekä Euroopan kiertuetta PDGA Euro Touria. Samaan aikaan pelataan myös European Pro Tourin kuudes osakilpailu Turku Open Luolavuoren frisbeegolfradalla.