Siirry sisältöön
11.3.2024

Niklas Anttila todella lähellä voittoa Disc Golf Pro Tourilla

Disc Golf Pro Tour jatkui toisella osakilpailulla Texasissa, Yhdysvalloissa 7.-10.3 Waco Annual Charity Openilla. Viron Kristin Tattar nousi naisten luokan voittoon, avoimen voitto Yhdysvaltojen Gannon Buhrille.

Disc Golf Pro Tourin kauden toinen osakilpailu, Waco Annual Charity Open tarjosi jännitystä avoimessa luokassa aivan viimeisiin heittoihin asti. Gannon Buhr (USA) kuitenkin onnistui viimeisellä väylällä ohittamaan jaetulle toiselle sijalle jääneen Niklas Anttilan ja Luke Humphriesin (USA), voittaen kilpailun yhden heiton turvin.

Disc Golf Team Finlandin Väinö Mäkelä sijoittui sijalle 36. ja Tuomas Hyytiäinen sijalle 61. Lauri Lehtinen joutui jättämään kilpailun kesken ensimmäisen kierroksen jälkeen. Muista suomalaisista Jesse Nieminen sijoittui sijalle 42.

Avoimen luokan kamppailu ratkesi viimeisellä väylällä

Niklas Anttilan uran ensimmäinen DGPT Elite Seriesin voitto jäi yhden heiton päähän. Anttila lähti viimeiselle kierrokselle jaetulta viidenneltä sijalta. Kilpailu oli kuitenkin hyvin tiukkaa, kärkipaikkaan oli matkaa vain kaksi heittoa. Anttila pelasi kierroksensa ns. jahtikortissa, eli toiseksi viimeisenä lähtevässä ryhmässä, noin 2-3 väylää kärjen edellä.

Anttila ei tiennyt mikä tulos varsinaiseen voittoon vaaditaan, joten varmistelulle ei ollut varaa. Anttila päätyi lopulta maaliin tuloksessa -36. Ennen viimeistä väylää Buhr oli samassa tuloksessa Anttilan kanssa, mutta Luke Humphries oli yhden heiton edellä molempia. Humphries kuitenkin epäonnistui toisessa heitossaan, kun taas Buhr pääsi uskomattomalla lähestymisheitolla korin viereen ja ohitti lopulta sekä Humphriesin ja Anttilan, voittaen kilpailun.

Vaikka kilpailun kärjessä tapahtui suuria muutoksia koko neljän kierroksen aikana, Anttila pysyi voiton tuntumassa alusta asti. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Anttila oli jaetulla kärkipaikalla Gregg Barsbyn (USA) ja James Conradin (USA) kanssa, toisen kierroksen jälkeen kolmantena ja ennen finaalikierrosta jaetulla viidennellä sijalla. Viimeisen kierroksen hurja tulos, -11, nosti lopulta Anttilan palkintopallille. Anttila jakaa tällä tuloksella myös Lake Wacon radan rataennätyksen.

Niklas Anttilan rataennätys viimeisellä kierroksella ei riittänyt voittoon. Kuva: DGPT

Naisten luokassa ei yllätyksiä

Eveliina Salonen jäi vain yhden heiton kärkikolmikosta. Kuva: DGPT

Siinä missä avoin luokka tuotti viihdettä koko rahan edestä, naisten luokan lopputulos oli hyvinkin odotettu. Kristin Tattar (EST) jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi ja voitti kilpailun peräti seitsemän heiton erolla toiseksi tulleeseen Ohn Scogginsiin (USA). Holyn Handley (USA) sijoittui kolmanneksi.

Eveliina Salonen oli todella lähellä päästä kolmen parhaan joukkoon ja jäi Handleystä vain yhden heiton päähän jaetulle neljännelle sijalle. Henna Blomroos sijoittui kuudenneksi ja Heidi Laine oli kauden avauksessaan sijalla 15. Kaikki kolme onnistuivat pitämään kilpailun nousujohteisena alusta loppuun.

Vaikkakin Kristin Tattar oli tälläkin kertaa ylivoimainen, PDGA Liven tilastojen perusteella suomalaiset pystyvät haastamaan Tattarin. Blomroos heitti kiekkoa avauksissa ja lähestymisissa paremmin kuin kukaan muu pelaaja kilpailussa, mutta ei pystynyt viimeistelemään tulosta puttaamalla.

Seuraava kilpailu heti ensi viikonloppuna

Disc Golf Team Finlandin suorituksia pääsee seuraavan kerran seuraamaan ensi viikonloppuna pelattavassa The Open at Austinissa, 15.-17.3.

Kolmen kierroksen kilpailu on Disc Golf Team Finlandin naisille viimeinen kilpailu ennen kauden ensimmäistä Major -kilpailua, Yhdysvaltain naisten mestaruuskilpailua. Kattavammat tiedot Disc Golf Team Finlandin keväästä voit lukea sivuiltamme, alkukauden ennakosta.