Siirry sisältöön
25.9.2023

Henna Blomroos kolmanneksi Major-turnaus USWDGC:ssä

Kauden viimeinen ja neljäs Major-tason kilpailu käytiin naisten osalta, kun maailman parhaat ottivat toisistaan mittaa USWDGC:ssä (United States Women’s Disc Golf Championships) eli naisten avoimissa Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuissa. Voittajaksi tiensä selvitti Kristin Tattar, Henna Blomroos oli parhaana suomalaisena hienosti kolmas.

Viron Kristin Tattar jyräsi jälleen vakuuttavasti voittoon ja teki samalla historiaa olemalla ensimmäinen nainen, joka on pystynyt voittamaan yhden kauden aikana kaikki Major-kilpailut. Tattar on voittanut kuluvalla kaudella USWDGC:n lisäksi Champions Cupin, European Openin ja MM-kisat. Näiden lisäksi hän juhli aiemmin myös EM-kultaa.

Blomroos hallitsi pitkään kilpailua

Henna Blomroos oli avauskierroksen jälkeen jaetulla kärkipaikalla yhdysvaltalaisten Hailey Kingin ja Missy Gannonin kanssa. Kahden pelatun kierroksen jälkeen Blomroos siirtyi yksin kärkeen, kahden heiton erolla Tattariin. Sama kahden heiton etumatka oli hallussa vielä kolmannen kierroksen lopussa, mutta kierroksen viimeiselle par 4 -väylälle otettu kahdeksikko tiputti Blomroosin puolestaan kaksi heittoa Tattarin taakse.

Kilpailun päätöskierroksen tulokseen -5 pelanneen Tattarin voittotulos oli -18. Ohn Scoggins (-15) nosti itsensä kolmannelta sijalta toiseksi heittämällä kovan kierrostuloksen -8. Blomroosin (-11) par-tulokseen päättynyt kierros tiputti hänet lopulta seitsemän heiton päähän voitosta. Blomroos oli kuitenkin parhaana suomalaisena hienosti kolmas, mistä hän kuittasi palkintorahaa 4 900 dollaria.

Eveliina Salonen pelasi päätöskierroksella hienosti tuloksen -6, mikä nosti hänet neljänneksi. Heidi Laine (+1) oli kilpailun 17:s. Hienosti avauskierroksen jälkeen vielä jaetulla neljännellä sijalla ollut Silva Saarinen  oli 23:s (+4).

Teksti: Markus Viljanen