Siirry sisältöön
4.9.2023

Frisbeegolfin MM-kilpailuista suomalaisille kolme pistesijaa

Frisbeegolfin MM-kilpailut huipentuivat Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Jeffersonvillessä, Yhdysvaltojen Vermontissa. MM-kilpailuissa pelattiin keskiviikosta sunnuntaihin 30.8.-3.9. välisenä aikana kaikkiaan viisi pelikierrosta.

Tattarille kultaa, Salonen ja Blomroos neljänneksi

Puolustava maailmanmestari Kristin Tattar (EST) otti naisten avoimen luokan kärkipaikan haltuunsa heti kilpailun avauskierroksella. Ennen finaalikierrosta Tattar johti kilpailua tuloksella -22 viiden heiton erolla Missy Gannoniin (USA) nähden (-17). Norjan Lykke Loretzen oli kolmantena (-8) ja Holyn Handley (USA) neljäntenä (-7). Ennen päätöskierrosta Henna Blomroos oli parhaana suomalaisena viidentenä (-6), Eveliina Salonen oli kuudentena (-5), Silva Saarinen yhdeksäntenä (-1) ja Heidi Laine sijalla 17 (+5).

Eveliina Salonen. Kuva: SFL.

Finaalikierroksella Tattar vahvisti johtoaan ja vei lopulta kultamitalin tuloksella -26. Eroa hopeamitalin varmistaneeseen Gannoniin kertyi kuuden heiton verran (-20). Handley pelasi vahvan finaalikierroksen ja nousi pronssille (-14).

Finaalikierroksella nähtiin suomalaisittain upea kaksinkamppailu neljännestä sijasta Eveliina Salosen ja Henna Blomroosin kesken. Tasainen mittelö päätyi lopulta jaettuun neljänteen sijaan lopputuloksella -9.

Henna Blomroos. Kuva: SFL.

Silva Saarinen taisteli hienosti kuudenneksi, jääden lopulta vain yhden heiton päähän suomalaiskaksikosta (-8). Saarinen vastasi luokkansa parhaasta kierrostuloksesta (-7) yhdessä Handleyn ja jaetulle seitsemännelle sijalle sijoittuneen Macie Velediazin (USA) kanssa.

Heidi Laine nosti asemiaan viimeisellä kierroksella ja tuli lopputuloksissa sijalle 12. (+1).

Yhdysvaltalaisille kolmoisvoitto

Avoimen luokan kilpailu alkoi hieman poikkeuksellisissa merkeissä, kun ensimmäinen kierros jouduttiin keskeytettämään keskiviikkona ukkosen vuoksi. Viimeisten ryhmien kierros pelattiin loppuun torstaiaamuna. Tämän jälkeen turnaus eteni suunnitellussa aikataulussa eteenpäin.

Kilpailu alkoi suomalaisittain upeasti, kun Niklas Anttila oli kahden kierroksen jälkeen jaetulla kärkipaikalla Grady Shuen (USA) kanssa. Seuraavat kaksi kierrosta olivat kuopiolaiselta kuitenkin hieman vaisumpia, ja sijoitus ennen finaalikierrosta oli jaettu 13:s (-27).

Lauri Lehtinen pelasi perjantain kolmannella kierroksella huiman rataennätystä sivunneen kierroksen -13, ja nosti sijoitustaan selvästi. Ennen finaalikierrosta Lehtinen oli parhaana suomalaisena sijalla 12 (-28). Väinö Mäkelä ja Jesse Nieminen olivat ennen päätöspäivää jaetulla 27. sijalla (-22) ja Daniel Davidsson jaetulla 73. sijalla (-12).

Avoimen luokan pelaajista finaalikierrokselle pääsi neljän kierroksen jälkeen 93 parhaiten sijoittunutta pelaajaa.

Kotimaassaan pelannut Isaac Robinson piti finaalikierroksella johtoasemastaan kiinni ja vei kultaa lopputuloksella -46. Viimeiselle kierrokselle kolmannelta sijalta startannut Anthony Barela (USA) saavutti hopeaa (-44) ja toisena kierrokselle lähtenyt Eagle McMahon (USA) jäi lopulta niukasti jaetulle pronssille yhdessä Matthew Orumin (USA) kanssa (-43).

Lauri Lehtinen säilytti jaetun 13. sijan ja vastasi näin suomalaisittain parhaasta sijoituksesta MPO-luokassa (-35). Lehtinen jakoi sijoituksen jo lajilegendana tunnetun Paul McBethin (USA) kanssa. Niklas Anttila oli 19. (-32). Jesse Nieminen jakoi 29. sijan (-27) ja Väinö Mäkelä puolestaan 33. sijan (-26). Daniel Davidsson sijoittui sijalle 86 (-13).

Rasmus Tuomisen loppusijoitus oli jaettu 134. sija (-1) ja Tuomas Hyytiäisen jaettu 145. sija (E).