Siirry sisältöön
29.8.2023

Frisbeegolfin MM-kilpailut 30.8.-3.9.

Frisbeegolfin MM-kilpailut järjestetään Yhdysvalloissa, Vermontin Jeffersonvillessä 30.8.-3.9. Mukaan kilpailuun on ilmoittautunut tukku Disc Golf Team Finlandin pelaajia. Yhteensä mukana on yksitoista suomalaisurheilijaa.

Naisten avoimessa luokassa (FPO) suomalaisista kilpailevat Henna Blomroos, Eveliina Salonen, Heidi Laine ja Silva Saarinen. 16.-19.8. Tallinnassa pelatuissa EM-kilpailuissa Saarinen nappasi hopeaa ja Salonen pronssia, Laine oli puolestaan neljäs ja Blomroos viides. Laine sijoittui heinäkuun puolivälissä Major-turnaus European Openissa upeasti toiseksi.

Silva Saarinen. Kuvaaja: Marika Salmi

Kilpailun ehdottomiin ennakkosuosikkeihin voidaan nimetä puolustava maailmanmestari, sekä tällä kaudella muun muassa EM-kultaa ja European Openin jo nimiinsä vienyt Kristin Tattar (EST). Muita suosikkeja kilpailuun ovat Tattarin ja suomalaisnelikon ohella muun muassa yhdysvaltalaiset Ohn Scoggins, Missy Gannon ja Catrina Allen.

Avoimessa luokassa (MPO) suomalaisista pelaavat Väinö Mäkelä, Lauri Lehtinen, Niklas Anttila, Tuomas Hyytiäinen, Daniel Davidsson, Jesse Nieminen ja Rasmus Tuominen. Nieminen voitti vastikään EM-kilpailuista hopeaa ja Hyytiäinen pronssia.

Jeffersonvillessä maailmanmestaruuttaan puolustaa Paul McBeth (USA). Korkeimmilla ratingeilla turnaukseen suuntaavat Japanin Manabu Kajiyama ja Yhdysvaltojen Calvin Heimburg. Saksalainen Simon Lizotte voitti vastikään Disc Golf Pro Tourin osakilpailun Discraft Great Lakes Openin Michiganissa.

Näin seuraat MM-kilpailuja

MM-kilpailuissa pelataan keskiviikosta sunnuntaihin 30.8.-3.9., yksi kierros päivässä väliaikalähdöin. Sunnuntain finaalikierrokselle pääsee vain osa pelaajista senhetkisten sijoitusten mukaan. Lähdöt ovat päivittäin klo 8.00 alkaen (Suomen aikaa klo 15 alkaen). Pelaajien tarkemmat lähtöajat päivittyvät Udisc Liveen kilpailun edetessä.

Livetuloksia kilpailusta voi seurata Udisc Livessä. Livelähetykset välittää Disc Golf Network.