Siirry sisältöön
9.7.2024

Euroopan kilpailuhuipentuma jatkuu Norjassa

Frisbeegolfin tämän vuoden Euroopan huipentuma jatkuu. Vuorossa on jälleen Disc Golf Pro Tourin Elite Series kilpailu, tällä kertaa Norjassa. Krokhol Open tuo entistä enemmän Yhdysvaltojen huippupelaajia Euroopaan. Kilpailu käydään 12.-14.7. Krokhol Disc Golf Coursella. Mukana on kymmenen Disc Golf Team Finlandin pelaajaa.

Eurooppa vs USA kamppailu jatkuu

Kesäkuun lopussa pelattu Swedish Open oli vasta esimakua tulevalle Euroopan ja Yhdysvaltojen kamppailulle. Vaikka mukana oli useita huippupelaajia, osa kärjestä jäi vielä pelaamaan Des Moines Challengen viime viikonloppuna. Kilpailu oli Disc Golf Pro Tour Elite Series-kilpailu ja se käytiin samaan aikaan kun Suomessa oli SM-kilpailut.

Nyt tulevaan Krokhol Openiin liittyvät mukaan myös Des Moines Challengea varten Yhydsvaltoihin jääneet pelaajat, kuten Gannon Buhr, Anthony Barela sekä Matthew Orum. Barela otti viime viikonlopun Des Moines Challengessa jo neljännen Elite Series voittonsa tälle kaudelle.

Mukana on myös luonnollisesti viime vuoden Krokhol Openin voittaja Bradley Williams (USA), Swedish Openin voittanut James Proctor (USA) sekä liuta muita huippupelaajia joilla kaikilla on mahdollisuus voittaa Euroopassa.

Pystyykö Eurooppa vastaamaan?

Kilpailun voittajasuosikkeja katsottaessa esiin on Euroopan puolelta nostettava Niklas Anttila. Viime viikonlopun SM-kilpailuissa Anttila koki karvaan tappion Teemu Talikaiselle. Sitä edeltävässä kilpailussa Swedish Openissa Anttila ei myöskään yltänyt parhaalle tasolleen. Tämän vuoden suoritusten perusteella Anttila on kuitenkin yksi voittajasuosikeista.

Myös Lauri Lehtinen sekä Joona Heinänen ovat eurooppalaisista pelaajista menestyjälistan kärkipäässä. SM-kilpailuissa molemmat heistä ylsivät jaetulle pronssille. Heinänen on lisäksi parantanut peliään läpi kauden tasaista tahtia.

Mukana on tietysti myös Jakub Semerád (CZE), joka on osoittanut kilpailusta toiseen pystyvänsä haastamaan maailman huiput.

Löytääkö Niklas Anttila parhaan pelivireensä Krokhol Openissa? Kuva: Marika Salmi

Kristin Tattar palaa kilpailukentille

Naisten luokassa moninkertainen maailmanmestari ja jo pitkän aikaa maailman parhaaksi naispelaajaksi nostettu Kristin Tattar (EST) palaa pelikentille. Tattar joutui ottamaan useamman viikon tauon kilpailuista murtuneen kylkiluun vuoksi. Kausi kuitenkin jatkuu Krokhol Openissa.

Tattarin pelikunto on täysi mysteeri, mutta Silva Saarisen pelikunto ei. Saarinen on edelleen viiden kilpailun Disc Golf Pro Tour voittoputkessa, vaikka SM-kilpailuissa jäätiinkin pronssille. Mahdollisuus voittoputken jatkamiselle löytyy edelleen, mutta voitto tuskin irtoaa helpolla. Saarinen on myös Krokhol Openin puolustava mestari.

Mukana on myös viime viikonlopun SM-hopeamitalisti Heidi Laine. Laineen peli ei alkukaudesta löytänyt uomiinsa, mutta SM-kilpailuissa nähtiin erinomaista suorittamista.

Yhdysvaltojen puolelta kilpailussa nähdään mukana mm. kuusinkertainen maailmanmestari Paige Pierce, sekä Euroopassa jo hetken vieraillut Ella Hansen. Piercen peli ei ole ollut aivan samalla tasolla loukkaantumisen jälkeen, mutta niin vain Portland Openista napsahti voitto toukokuun lopulla.

Ella Hansen nappasi ensimmäisen Elite Series-voittonsa tänä vuonna OTB Openista ja sijoittui Swedish Openissa kolmanneksi. Krokhol Disc Golf Coursessa on hieman samoja piirteitä mitä OTB Openissa pelatulla radalla, joten Hansenin voinee nostaa jopa voittajasuosikkien joukkoon.

Silva Saarisella on edelleen mahdollisuus jatkaa DGPT-voittoputkeaan. Kuva: Marika Salmi

Kilpailuseuranta

Krokhol Openia pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkilta. Muistathan, että Suomen Frisbeegolfliiton kilpailulisenssillä saat Disc Golf Networkin puoleen hintaan. Nyt jos koskaan kannattaa napata DGN Pro tilaus, sillä se kattaa myös heinäkuun lopussa Nokialla pelattavan European Openin.

Kuten aina, kilpailun tuloksia pääsee seuraamaan myös PDGA Livestä. Kannattaa ottaa seurantaan myös Disc Golf Pro Tourin, Disc Golf Netowrkin ja Krokhol Openin Instagram-kanavat. Disc Golf Team Finlandin pelaajien suorituksia pääset seuraamaan DGTF-Instagramissa.