Siirry sisältöön
4.6.2024

Disc Golf Pro Touria Suomessa

Disc Golf Pro Tour Europe rantautuu tulevana viikonloppuna Suomeen, kun vuorossa on 7.-9.6. pelattava Silver Series-kilpailu, Heinola Open. Samaan aikaan Yhdysvalloissa Oregonin Estacadassa käydään Elite Series-kilpailu, Beaver State Fling.

Heinolassa tarjolla huippufrisbeegolfia

Disc Golf Pro Tour Europe jatkaa kauttaan Heinola Openilla 7.-9.6. Luvassa on kolmen kierroksen Silver Series-kilpailu, joten kiertuepisteitä on jaossa vain Euroopan kiertueelle.

Kilpailu käydään kaikille frisbeegolfin faneille tutuksi tulleella Kippasuon frisbeegolfradalla. Kippasuon rata on toiminut näyttämönä suurille frisbeegolfkilpailuille jo useamma vuoden ajan ja on yksi Suomen suurimpia frisbeegolfratakokonaisuuksia.

Kilpailu käydään Kippasuon Championship-layoutilla. Kilpailijat kohtaavat todella tiukkoja linjoja metsässä ja paikoitellen hyvinkin kapeaa pelialuetta. Heinola Openissa pelattava layout tulee olemaan yksi Kippasuon vaikeimpia kokonaisuuksia tähän asti.

Mukana kymmenen DGTF-pelaajaa

Suomessa pelattava Disc Golf Pro Tour Europen osakilpailu kerää runsaan määrän DGTF-pelaajia. Mukana ovat avoimessa luokassa Lauri Lehtinen, Kristian Kuoksa, Daniel Davidsson, Samuel Hänninen sekä Mikael Häme. Näistä pelaajista voisi nostaa ennakkosuosikeiksi Lehtisen ja Kuoksan. Molemmilla heistä on alla hyvä suoritus edeltävästä kilpailusta, Lehtisellä Norway Openin jaettu toinen sija ja Kuoksan Oulun Pro Tourin jaettu toinen sija.

DGTF-pelaajien lisäksi avoimeen luokkaan osallistuu luonnollisesti runsaasti muita suomalaisia huippupelaajia. Prodigy Disc Pro Touria johtava Onni Arminen on ollut hurjassa vireessä, Teemu Lampaisella on alla tältä kaudelta jo yksi DGPT Europe voitto, eikä sovi unohtaa viime vuonna Kippasuolla voittanutta Teemu Talikaista.

Euroopan huippupelaajista mukana ovat mm. Jakub Semerád (CZE), Silver Lätt (EST) ja Mauri Villmann (EST). Lätt jakoi viime viikonloppuna toisen sijan Norway Openissa Lauri Lehtisen kanssa, tämä kamppailu tulee varmasti jatkumaan Kippasuolla. Mauri Villmannilla on alla kahden voiton putki Viron Pro Tourilta ja Innova Baltic Tourilta.

Avoimen luokan kilpailu tulee olemaan todella tiukkaa, pienetkin virheet rankaisevat Kippasuon radalla pahimmillaan useamman heiton verran. Myös epävakaa säätilanne tekee kilpailusta vielä entistä jännittävämmän.

Lauri Lehtinen lähtee yhtenä ennakkosuosikeista Heinola Openiin. Kuva: DGPT

Naisten luokassa selvät ennakkosuosikit

Kymmenestä kilpailuun osallistuvasta DGTF-pelaajasta peräti viisi osallistuu naisten luokkaan. Silva Saarinen, Heidi Laine, Jenni Karppinen, Olivia Kindstedt ja Jenni Engström lähtevät haastamaan eurooppalaisia naispelaajia. Saarinen ja Laine ovat selkeästi muita pykälän ylempänä ennakkoon katsottuna ja he olivat viime kaudella pysäyttämättömiä Euroopan pelikentillä. Tänä vuonna molemmat heistä ovat menestyneet myös Yhdysvalloissa.

Jenni Karppinen on tehnyt kovaa nousua tuloslistoilla ja viime viikonloppuna Norjasta irtosikin toinen sija Norway Openissa. Karppinen on myös viime vuoden Prodigy Disc Pro Tourin Heinolan osakilpailun mestari. Kilpailussa on luonnollisesti mukana runsaasti suomalaisia naispelaajia, joten Suomen kaksois-, tai jopa kolmoisvoitto on hyvinkin mahdollinen.

Suomalaisten keskinäistä kilpailua lähtee sekoittamaan kolme erittäin kovaa Virolaista naispelaajaa, Kaidi Allsalu, Anneli Tõugjas-Männiste ja Keiti Tätte. Kaikilla heistä on mahdollisuus nousta jopa kilpailun voittoon asti. Naisten luokka pelaa hieman muokatun version Kippasuon Championship-layoutista. Tarjolla on kuitenkin samat tiukat linjat ja pelialueet kuin avoimella luokalla.

Jenni Karppisella on viime vuodelta voitto Kippasuolta. Kuva: DGPT

DGTF-pelaajien viimeinen pysäkki Yhdysvalloissa

Samaan aikaan kun Suomessa taistellaan Disc Golf Pro Tour Europen kiertuepisteistä, Yhdysvalloissa taistellaan koko kiertueen pisteistä. Vuorossa on Beaver State Fling Estacadassa, Oregonissa. Kilpailu käydään legendaarisella Milo McIverin radalla.

Radalla ja Beaver State Flingillä on pitkä historia huippufrisbeegolfin parissa. Milo McIverin rata toimi näyttämönä mm. 2014 vuoden frisbeegolfin MM-kilpailuille. Muutoksia kymmenessä vuodessa on toki tullut, mutta radan perusta on pysynyt samana. Radan pohjana toimii vanha golfkenttä, joka on aikoinaan annettu frisbeegolfin käyttöön.

Disc Golf Team Finlandin pelaajista mukana ovat Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen. Muista suomalaispelaajista kilpailuun osallistuu Jesse Nieminen. Tämä on Suomen pelaajille viimeinen pysäkki ennen palaamista takaisin Suomeen. Naisten luokassa suomalaispelaajia ei nähdä.

Kuka selviää Milo McIverin metsästä?

Kenestä kruunataan Beaver State Flingin voittaja tänä vuonna? Viime vuonna kilpailun voitti Eagle McMahon (USA). McMahonilla on peräti kolme Beaver State Flingin mestaruutta, joten häntä ei sovi laskea pois voittotaistelusta.

Eaglen lisäksi voittokamppailuun on tarjolla tuttuja nimiä, kuten Gannon Buhr (USA), Calvin Heimburg (USA) ja Cole Redalen (USA). Buhrilla ja Heimburgilla on tältä kaudelta molemmilla jo kaksi voittoa Disc Golf Pro Tourilta. Molemmat heistä myös onnistuivat viime vuoden Beaver State Flingissä erinomaisesti. Redalen nappasi viime viikonlopun Portland Openissa toisen sijan Buhrin takana ja suoriutui hyvin viime vuoden Beaver State Flingissä.

Myöskään Niklas Anttilaa ei sovi laskea pois mahdollisesta voittokamppailusta. Anttila oli viime vuoden Beaver State Flingissä jaetulla viidennellä sijalla. Myös viime viikonlopun Portland Openissa tuli erinomainen sijoitus vaikeissa olosuhteissa. Vuorossa on viimeinen kilpailu Yhdysvalloissa ennen elokuun MM-kilpailuja, joten Anttila laittaa varmasti kaiken peliin.

Beaver State Fling on Niklas Anttilan viimeinen mahdollisuus ottaa kauden toinen voitto Yhdysvalloista. Kuva: DGPT

Kilpailuseuranta

Tulevan viikonlopun kilpailujen tuloksia pääsee seuraamaan PDGA Livestä. Beaver State Flingistä on tarjolla myös livelähetys Disc Golf Networkilla ja jälkituotantoa pääsee katsomaan Jomez Productionsin Youtube-kanavalla. Heinola Openin jälkituotantoa pääset seuraamaan MDG Median Youtube-kanavalta. Katsojilla on mahdollisuus myös seurata paikanpäällä Kippasuon radalla. Disc Golf Team Finlandin matkaa voit seurata Instagramista.