Siirry sisältöön
7.5.2024

Disc Golf Pro Tour jatkuu Kööpenhaminassa

Disc Golf Pro Tour Europe jatkuu tulevana viikonloppuna 10.-12.5. Copenhagen Openilla. Kööpenhaminassa, Tanskassa pelattava kolmipäiväinen Elite-kilpailu on kauden ensimmäinen Euroopan kilpailu josta saa kiertuepisteitä koko Disc Golf Pro Tourille. Disc Golf Team Finlandista mukana on peräti yksitoista pelaajaa.

Kiertue jatkuu Euroopassa

Disc Golf Pro Tourin ensimmäinen Euroopan visiitti alkoi viime viikonlopun Belgian Openilla. Belgian Open ei vielä houkutellut juurikaan Yhdysvaltalaisia pelaajia Eurooppaan, mutta Kööpenhaminassa nähdään mm. Gregg Barsby ja Paul Ulibarri. Copenhagen Open oli viime vuonna osa European Pro Touria.

Kilpailun näyttämönä toimii viime vuodestakin tuttu Valbyparken Disc Golf. Belgian Openista tuttu teema jatkuu, luvassa on tiukkoja väyliä jotka vaativat todella tarkkoja heittoja. Kiekkojen kontrolli on erittäin tärkeää. Viime vuoden Copenhagen Openin tiukka taistelu Samuel Hännisen ja Mauri Villmannin (EST) välillä jatkui aina jatkoväylille asti.

Niklas Anttila palaa tositoimiin

Copenhagen Openin ollessa Elite-kilpailu, luvassa on kiertuepisteitä koko Disc Golf Pro Tourille. Disc Golf Team Finlandin avoimen luokan pelaajat lähtevät Niklas Anttilan johdolla hakemaan näitä pisteitä. Anttila on tällä hetkellä kiertueen pistetilastossa neljännellä sijalla, vain muutaman pisteen päässä kolmantena olevaa Richard Wysockia (USA).

Jo pelkästään puhtaasti viime aikaisten kilpailusuoritusten takia Niklas Anttilaa voidaan pitää ehdottomana ennakkosuosikkina avoimessa luokassa. Anttilan erinomainen suoriutuminen ensimmäisellä Yhdysvaltojen reissulla osoitti että maailman huippujen haastaminen ei ole ongelma.

Anttilan suurimmiksi haastajiksi voinee nostaa Yhdysvaltojen pelaajat Gregg Barsbyn, Paul Ulibarrin ja Chris Clemonsin. Euroopan pelaajista haastajiksi nousee viime viikonlopun Belgian Openin voittanut Teemu Lampainen ja kolmanneksi tullut Nestori Tuhkanen. Myös Yhdysvalloissa alkukaudesta hyvin pelannut Jakub Semerád (CZE) osoittaa varmasti hyviä otteita.

Niklas Anttila lähtee Copenhagen Openiin selvänä voittajasuosikkina. Kuva: DGPT

Naisten luokan kamppailu käydään suomalaisten välillä

Naisten luokassa voittajasuosikki on vielä selkeämpi kuin avoimessa. Champions Cupista uran toisen Major-arvoturnausvoittonsa napannut Eveliina Salonen on selvä ennakkosuosikki. Copenhagen Open ei alunperin ollut Salosen kilpailukalenterissa tälle kaudelle. Kilpailu kuitenkin tarjoaa Saloselle mahdollisuuden kasvattaa johtoaan Disc Golf Pro Tourin kiertuepisteissä.

Haastajaksi valikoituu suomalaisista pelaajista Silva Saarinen ja Heidi Laine. Molemmat heistä suoriutuivat erinomaisesti Yhdysvaltojen reissusta, pelin ollessa nousujohteista. Disc Golf Team Finlandin kolmoisvoitto naisten luokassa ei ole suinkaan mahdottomuus.

Yhdysvaltojen tähtipelaajia ei Kööpenhaminassa nähdä, mutta Eurooppalaisista pelaajista Anniken Kristiansen Steen (NOR) ja Rachel Turton (GBR) ovat varteenotettavia haastajia suomalaisille. Steenillä on tältä kaudelta jo yksi Disc Golf Pro Tourin osakilpailuvoitto Texas States Championshipsistä. Turton suoriutui Champions Cupissa erinomaisesti ja oli voittotaistelussa mukana.

Ottaako Eveliina Salonen jo tämän kauden kolmannen ison voiton? Kuva: DGPT

Kilpailuseuranta

Disc Golf Team Finlandin ja muiden huippupelaajien suorituksia Copenhagen Openissa pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkin kautta. Tuloksia voi seurata molempien luokkien osalta PDGA Livestä. Kilpailun tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivuilta. Kannattaa ottaa seurantaan myös Disc Golf Team Finlandin Instagram, josta saat tuoreimmat päivityksen DGTF-pelaajien suorituksista.