Siirry sisältöön
11.7.2023

DGTF:n kausi jatkuu Norjassa ja Turussa

Disc Golf Team Finlandin kilpailukausi jatkuu heti tällä viikolla Norjassa ja Turussa. Norjassa Vestnesissä kilpaillaan PCS Open -turnaus 13.-15.7. Kilpailu on osa lajin ykköskiertuetta Disc Golf Pro Touria sekä Euroopan kiertuetta PDGA Euro Touria. Samaan aikaan pelataan myös European Pro Tourin kuudes osakilpailu Turku Open Luolavuoren frisbeegolfradalla.

Kummasssakin kolmipäiväisessä kilpailussa pelataan yksi kierros päivässä, väliaikalähdöillä. Kilpailuluokat ovat avoin (MPO) ja naisten avoin luokka (FPO).

PCS Open 13.-15.7.

Avoimessa luokassa kilpailee kahdeksan suomalaispelaajaa. Disc Golf Team Finlandin maajoukkuepelaajista mukana ovat Niklas AnttilaLauri LehtinenDaniel DavidssonJoona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen. Heinänen sijoittui viime vuonna PCS Sula Openissa hienosti kolmanneksi. 

Anttilalla on tältä kaudelta saaliinaan voitto Euro Tourin osakilpailusta Konopiště Openista sekä kakkossijat Major-turnaus Champions Cupista ja Euro Tourin Swedish Openista. Lehtinen on puolestaan voittanut tällä kaudella kaksi European Pro Tourin osakilpailua, Nokia Openin ja Tyyni Openin. Davidssonilla on alkukaudesta kolme podiumsijoitusta Euroopan kiertueilta. Muista suomalaisnimistä Teemu Talikaisella on alkuvuodesta takanaan yksi European Pro Tourin osakilpailuvoitto Belgiasta. 

Korkeimmalla ratingilla kilpailuun on ilmoittautunut Yhdysvaltojen Paul McBeth, joka voitti vastikään Euro Tourin osakilpailun Swedish Openin. Nyt Eurooppaan ovat saapuneet kilpailemaan myös muun muassa McBethin maanmiehet Ricky WysockiCalvin Heimburg ja Eagle McMahon. Myös viime vuonna PCS Sula Openin voittanut Gregg Barsby on mukana. 

Naisten avoimessa luokassa nähdään Team Finlandista Henna BlomroosHeidi Laine ja Eveliina Salonen. Blomroos ja Salonen kilpailivat alkukaudesta Yhdysvalloissa, ja avaavat nyt Euroopan kilpailukautensa. Myös Laine kiersi alkukaudesta Yhdysvalloissa. Euroopan kiertueilta Laine on saavuttanut touko-kesäkuussa yhteensä neljä podiumsijoitusta. 

Heidi Laine.

Korkeimmalla ratingilla naisten avoimen luokan kilpailuun suuntaa hallitseva maailmanmestari Kristin Tattar (Viro), jolla on alkukaudesta saaliinaan jo kuusi Disc Golf Pro Tourin ykkössijaa sekä Major-turnaus Champions Cupin voitto. Mukana ovat myös muun muassa Missy GannonPaige Pierce ja Catrina Allen Yhdysvalloista sekä viime vuoden voittaja Anniken Steen (Norja). 

PCS Openin tuloksia voi seurata livenä Udisc Live -palvelussa. Palveluun päivittyvät myös pelaajien lähtöajat kullekin kierrokselle. Livelähetykset ovat nähtävillä Disc Golf Network -palvelussa.

Turku Open 13.-15.7.

Maajoukkuepelaajista Turkuun ovat ilmoittautuneet avoimeen luokkaan Väinö MäkeläMikael HämeKristian Kuoksa ja Samuel Hänninen. Mäkelä avaa Turussa Suomen kisakautensa. Häme, Kuoksa ja Hänninen ovat kiertäneet ahkerasti Euroopan kiertueita. Hämeellä on alkukaudesta kaksi kolmossijaa European Pro Tourilta, Hänninen oli puolestaan kiertueen avausosakilpailussa Copenhagen Openissa toukokuun alussa toinen. 

Väinö Mäkelä.

Korkeimmalla ratingluvulla avoimen kilpailuun starttaa Major-turnaus Champions Cupin alkukaudesta voittanut Isaac Robinson (Yhdysvallat). Mukana on myös muun muassa Viron Mauri Villmann, jolla on takanaan tältä kaudelta kaksi European Pro Tourin osakilpailuvoittoa. 

Naisten avoimessa ovat mukana maajoukkueesta Silva SaarinenJenni Karppinen ja Olivia Kindstedt. Saarinen on pelannut kesä-heinäkuussa peräti kolme peräkkäistä PDGA Euro Tourin voittoa Krokhol Openista, Swedish Openista ja Skellefteå Openista. Karppinen on ollut puolestaan Euroopan kiertueiden podiumsijoilla alkukaudesta kahdesti. Kindstedt voitti kotimaisen kärkikiertueen, Prodigy Disc Pro Tourin Oulun osakilpailun kesäkuun puolivälissä ja oli Nokia Openissa toinen. 

Myös muun muassa European Pro Tourin edellisen osakilpailun, Tyyni Openin, voittanut Rachel Turton (Iso-Britannia) ja Viron Anneli Tõugjas-Männiste ovat mukana Turussa.

PCS Openin tuloksia voi seurata livenä Udisc Live -palvelussa. Palveluun päivittyvät myös pelaajien lähtöajat kullekin kierrokselle. Livelähetykset ovat nähtävillä Disc Golf Stream -palvelussa.