Siirry sisältöön
1.4.2024

Barela ja Steen voittoon Texas State Championshipsissä

Disc Golf Pro Tourin neljäs osakilpailu, Texas State Championships käytiin 29.-31.3. Houstonissa, Texasissa. Avoimen luokan voittoon nousi Anthony Barela. Naisten luokassa yllätysvoittajaksi Norjan Anniken Steen.

Disc Golf Pro Tour jatkui viimeisellä osakilpailulla Texasin osalta, Texas State Championshipsillä. Molemmissa luokissa nähtiin tiukkaa kamppailua podiumpaikoista. Avoimessa luokassa Anthony Barela (USA) nappasi kauden toisen DGPT-osakilpailun voiton. Toiseksi sijoittui vain yhden heiton erolla Gannon Buhr (USA) ja kolmanneksi Ezra Aderhold (USA).

Disc Golf Team Finlandista Väinö Mäkelä sijoittui sijalle T17, Niklas Anttila T67 ja Tuomas Hyytiäinen T78. Muista suomalaisista Jesse Nieminen oli sijalla T11.

Barelan johto oli lähellä murentua

Anthony Barelan voitto näytti itsestäänselvältä toisen kierroksen jälkeen. Barela pelasi toisella kierroksella tuloksen -16, joka on 18-väyläisellä radalla käytännössä kaksi heittoa vaille täydellistä kierrosta. Kierros ylittikin ratigin osalta maagisen 1100 pisteen rajapyykin.

Voitto piti olla tämän myötä selvä, eroa ennen finaalikierrosta toisena olleeseen Ezra Aderholdiin oli kuusi heittoa. Disc Golf Pro Tourin historiassa kukaan ei ole vielä finaalikierrokselle mentäessä hävinnyt kilpailua kuuden heiton johtoasemasta.

Viimeisellä kierroksella Barelan tahti palasi takaisin ensimmäisen kierroksen tasolle. Tämä avasi takaa kirivälle Gannon Buhrille mahdollisuuden. Buhr ohittikin lopulta Aderholdin ja jäi vain yhden heiton päähän Barelasta huikealla finaalikierroksen -15 tuloksella.

Väinö Mäkelä suoriutui parhaiten Disc Golf Team Finlandin avoimen luokan pelaajista. Kuva: DGPT

Norjaan ensimmäinen DGPT-voitto

Naisten luokassa Anniken Steen (NOR) nousi voittoon uskomattoman hyvällä ja tasaisella pelillä. Steenillä oli vain kaksi bogeytä koko kilpailussa, eikä virheitä juurikaan tullut. Voitto ei kuitenkaan tullut helpolla, sillä Ohn Scoggins (USA) ja Kristin Tattar (EST) olivat vain muutaman heiton päässä.

Finaalikierrokselle lähdettiin tasatilanteessa Steenin ja Scogginsin välillä. Tattar oli kolme heittoa kärjestä ja onnistuikin melkein kuromaan eron umpeen. Scogginsin viimeinen kierros oli selvästi heikompi kahteen muuhun kierrokseen verrattuna ja tämä mahdollisti Tattarin nousun toiselle sijalle.

Anniken Steen piti kuitenkin pään kylmänä finaalikierroksella eikä antanut Tattarille mahdollisuutta nousta voittoon asti. Steenistä tuli samalla Norjan ensimmäinen Disc Golf Pro Tour-osakilpailun voittaja ikinä, luokasta riippumatta. Ennen tätä kilpailua Steenillä ei ollut yhtään yli tuhannen pisteen kierrosratigin kierrosta. Tässä kilpailussa kaikki kierrokset olivat yli tuhannen pisteen arvoisia.

Disc Golf Team Finlandin naisista parhaiten sijoittui Henna Blomroos sijalle T13. Heidi Laine ja Eveliina Salonen sijalla T15 ja Silva Saarinen T23.

Disc Golf Pro Tour matkaa Arkansasiin

Disc Golf Team Finlandin otteita pääsee seuraamaan seuraavan kerran 12.-14.4. Arkansasissa pelattavassa Jonesboro Openissa. Kilpailu on Joona Heinäselle ja Jenni Karppiselle kauden avauskilpailu.

Kattavan alkukauden ennakon Disc Golf Team Finlandin keväästä voit lukea alkukauden ennakosta.