Siirry sisältöön
8.8.2023

Anttila ja Laine Suomen mestareiksi – DGTF:n kausi jatkuu Virossa

Frisbeegolfin SM-kilpailut pelattiin Lahdessa, Mukkulan frisbeegolfpuistossa 3.-6.8.2023. Kotimaisten mestaruusmittelöiden jälkeen Disc golf Team Finlandin kausi jatkuu Virossa Alutaguse Openissa 10.-12.8. sekä frisbeegolfin EM-kilpailuissa 16.-19.8.

Niklas Anttila ja Heidi Laine Suomen mestareiksi

Sekä avoimen että naisten avoimen luokan Suomen mestaruuksista käytiin erittäin tiukkaa taistelua Lahden SM-viikolla. Torstaista sunnuntaihin käydyssä kilpailussa pelattiin yksi kierros päivässä väliaikalähdöillä.

Huiman trillerin päätteeksi naisten avoimen luokan Suomen mestariksi kruunattiin Heidi Laine. Mestaruus oli Laineelle hänen uransa ensimmäinen naisten avoimessa luokassa. Eveliina Salonen oli toinen ja Silva Saarinen kolmas.

Avoimessa luokassa Niklas Anttila voitti jo kolmannen Suomen mestaruutensa. Anttilan aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 2020 ja 2022. SM-hopealle heitti Anttilaa eritoten kilpailun päätöskierroksella kovaa haastanut Rasmus Saukkoriipi. Jaetulle pronssille sijoittuivat Lauri Lehtinen, Otto Mäkinen ja Pyry Joutsen.

Naisten avoimen luokan suora lähetys tallenteena sekä koostelähetys (1h) Yle Areenassa.

Avoimen luokan suora lähetys tallenteena sekä koostelähetys (1h) Yle Areenassa.

Kierrokset 1-3 suorat lähetykset nähtiin Disc Golf Streamissa.

Alutaguse Openissa mukana 22 suomalaista

Viikko ennen frisbeegolfin EM-kilpailuiden alkua Virossa pelataan PDGA Euro Tourin kahdeksas osakilpailu Alutaguse Open 10.-12.8.

Disc Golf Team Finlandista mukana ovat Heidi Laine ja Jenni Karppinen naisten avoimessa luokassa sekä Väinö Mäkelä, Joona Heinänen, Tuomas Hyytiäinen sekä Daniel Davidsson avoimessa luokassa. Yhteensä mukana on kaikkiaan 22 suomalaispelaajaa.

Laine starttaa Alutagusessa naisten avoimen kisaan korkeimmalla ratingilla ennen Anniken Steeniä (NOR) ja Rachel Turtonia (GBR). Vastaavasti avoimessa luokassa Mäkelä on korkeimmalla ratingilla kilpailuun mukaan ilmoittautunut pelaaja ennen Viron Mauri Villmannia ja Heinästä. Mukana ovat myös muun muassa Jakub Semerád (CZE) ja kokenut Albert Tamm (EST).

Tuloksia voi seurata livenä Udisc Live -palvelussa. Palveluun päivittyvät myös pelaajien lähtöajat kullekin kierrokselle. Livelähetykset ovat nähtävillä Disc Golf Network -palvelussa.