Siirry sisältöön
16.10.2023

Wysockille toinen peräkkäinen Disc Golf Pro Tour Championshipin voitto, Anttila 11:s

Charlottessa, Pohjois-Carolinassa pelattiin viikonvaihteessa 12.-15.10.2023 huippufrisbeegolfkauden Yhdysvalloissa huipentanut Disc Golf Pro Tour Championship. Kyseessä oli kilpailu, johon kutsuttiin mukaan pelaajia heidän Disc Golf Pro Tour -kiertueella kauden aikana keräämiensä osakilpailupisteiden perusteella.

Suomalaisia kilpailussa oli mukana kaksi, Niklas Anttila ja Väinö Mäkelä, jotka pelasivat avoimessa luokassa.

Kilpailu pelattiin tavallisesta poikkeavalla formaatilla. Yhteensä nelipäiväinen kilpailu oli jaettu kahteen osaan: kaksipäiväisiin semifinaaleihin ja kaksipäiväisiin finaaleihin. Ennen ensimmäistä kierrosta kunkin pelaajan tuloksessa oli pohjalla jo tietty määrä ”aloitusheittoja” (”starting strokes”) perustuen pelaajan Disc Golf Pro Tourilla kauden aikana keräämiin pisteisiin.

Kunkin pelaajan tulokset nollattiin semifinaalikierrosten jälkeen, joten finaalikierroksilla kilpailu aloitettiin puhtaalta pöydältä.

Kahden semifinaalikierroksen jälkeen avoimen luokan kilpailua johti Calvin Heimburg (USA) tuloksella -16 ennen Ricky Wysockia (USA) -13. Jaetulla kolmannella sijalla olivat tällä kaudella maailmanmestariksi heittänyt Isaac Robinson (USA) ja Cole Redalen (USA) tuloksella -12. Anttila oli tuloksella -6 jaetulla 11. sijalla ja eteni mukaan finaalikierroksille. Mäkelän loppusijoitus oli jaettu 19. sija.

Ensimmäisellä finaalikierroksella kovimmassa vireessä oli Wysocki, joka nousi -10 kierroksellaan kilpailun kärkeen. Ennen viimeistä kierrosta Wysockin etumatka toisena olleeseen Kyle Kleiniin (USA) nähden oli kolme heittoa.

Viimeisellä kierroksella Wysocki piti asemansa. Klein pelasi kierroksen kaksi heittoa Wysockia paremmin, ja jäi lopulta kilpailun voittajasta yhden heiton päähän. Wysocki voitti Disc Golf Pro Tour Championshipin toista kertaa peräkkäin. Tuloksella -15 tulleesta voitostaan Wysocki kuittasi 40 000 dollarin palkintosumman. Klein (-14) oli toinen ja Heimburg (-11) kolmas. Anttilan sijoitus säilyi finaalikierroksilla ennallaan, loppusijoituksen oltua jaettu 11. (-1).

Naisten avoimessa luokassa ei nähty tällä kertaa mukana suomalaisia. Kilpailun voittoon heitti viimeisellä kierroksella kolmossijalta kärkeen noussut Missy Gannon (USA) tuloksella -5. Toisen sijan jakoivat Ohn Scoggins (USA) ja Kat Mertsch (USA) tuloksella -2.