Siirry sisältöön
14.5.2024

Suomen ammattilaiskiertue alkaa Jämijärveltä

Kilpailukausi Yhdysvalloissa ja Euroopassa on täydessä vauhdissa. Tulevana viikonloppuna 17.-19.5. pelataan Disc Golf Pro Tour Elite Series-kilpailu, OTB Open Stocktonissa, Kaliforniassa. Samaan aikaan Suomessa alkaa kotimainen ammattilaiskiertue, Prodigy Disc Pro Tour. Luvassa on ensimmäinen osakilpailu Jämijärvellä.

Suomen ammattilaiskiertue alkaa

Kesä tekee tuloaan myös Suomessa ja kotimainen ammattilaiskiertue Prodigy Disc Pro Tour saadaan vihdoin käyntiin. PDPT:n ensimmäinen osakilpailu järjestetään Jämijärvellä, Jämikeskuksen frisbeegolfradalla. Jämijärven osakilpailu on yksi viidestä Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailuista tänä vuonna.

Jämikeskuksen rata on tunnettu kovista tuulista ja pitkistä, avoimista väylistä. Voisi jopa sanoa, että Jämikeskuksen rata tuo mieleen hieman Yhdysvalloissa golfkentillä pelattavat radat. Erityisesti huomiota kannattaa kiinnittää radan viimeiseen väylään, väylään 18. Avoimen luokan pelaajille luvassa on 336m pitkä PAR5 väylä, jossa pelialue on rajattu todella tiukaksi.

Prodigy Disc Pro Touria ei ole aiemmin järjestetty Jämikeskuksen radalla. 11.5. käydyssä esikilpailussa rata pelasi erittäin haastavana, ja alle PAR tuloksia tuli vain viisi kappaletta. Nähtäväksi jääkin kuinka varsinaisessa kilpailussa käy.

Mukana viisi Disc Golf Team Finlandin pelaajaa

Suurin osa DGTF-pelaajista on startannut kilpailukautensa jo Suomen ulkopuolella, joten kylmiltään ei kotimaiselle ammattilaiskiertuelle lähdetä. Avoimessa luokassa mukana on Copenhagen Openissa erinomaisesti suoritunut Samuel Hänninen. Hännisen lisäksi mukana on Daniel Davidsson ja Mikael Häme.

Kilpailun taso on ennalta tarkasteltuna todella kova. Mukana on yli 20 pelaajaa joiden pelaajarating on yli 1000. Ennakkosuosikiksi voinee nostaa kilpailun korkeimman ratingin omaavan pelaajan, Onni Ruususen. Ruusunen nappasi viime vuonna junioreiden Euroopan mestaruuden, sekä Suomen mestaruuden.

Muista kuin DGTF-pelaajista esiin nousee ehdottomasti Nestori Tuhkanen. Tuhkasen kausi lähti hyvin käyntiin Belgian Openin kolmannella sijalla. Copenhagen Openissa Tuhkanen jäi niukasti kärkikymmenikön ulkopuolelle. Suomen huippufrisbeegolfin taso on kuitenkin niin kova ja laaja, että voittajaksi voi nousta lähes kuka vain.

Naisten luokassa mukana on DGTF-pelaajistosta Olivia Kindstedt ja Jenni Engström. Kindstedt on avannut kilpailukautensa jo aiemmin keväällä, kun taas Engströmille tämä on kauden avauskilpailu.

Naisten luokassa kannattaa seurata Kindstedtin ja Engströmin lisäksi Tinja Väisästä ja Iida Lehtomäkeä. Väisänen menestyi viime kaudella erittäin hyvin kotimaan ja Euroopan kiertueilla. Lehtomäeltä löytyy viime kaudelta junioreiden Suomen mestaruuden lisäksi myös Euroopan mestaruus ja menestystä voi odottaa myös tämän vuoden kotimaiselta ammattilaiskiertueelta.

Samuel Hänninen aloittaa kotimaan kilpailukautensa Jämijärvellä. Kuva: DGPT

Disc Golf Pro Tour jatkuu Yhdysvalloissa

Tulevana viikonloppuna on tarjolla Prodigy Disc Pro Tourin lisäksi myös Disc Golf Pro Touria. Vuorossa on OTB Open Stocktonissa, Kaliforniassa. Kolmipäiväiseen Elite Series-kilpailuun lähtee mukaan neljä Disc Golf Team Finlandin pelaajaa. DGTF-pelaajien seuraan liittyy myös viime viikonlopun Copenhagen Openin voittanut Jesse Nieminen.

Niklas Anttila kilpaili viime viikonloppuna Copenhagen Openissa sijoittuen jaetulle toiselle sijalle. Loput Yhdysvaltoihin lähtevät pelaajat Väinö Mäkelä, Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen ovat pitäneet kilpailuista taukoa Champions Cupin jälkeen. Naisten luokassa suomalaisia ei ole mukana.

OTB Open käydään Swenson Parkissa, joka on niin ikään golfkentän yhteyteen rakennettu rata. Siinä missä Champions Cupin Northwood Black tarjosi tiukkoja, metsäisiä väyliä, Swenson Park tarjoaa avointa liidätystä. Pelaajat kuten Anthony Barela (USA), Gannon Buhr (USA) ja Dynamic Discs Openin voittanut Calvin Heimburg (USA) tulevat varmasti olemaan vahvoilla.

Viime vuoden OTB Openissa parhaiten suomalaispelaajista suoriutui Väinö Mäkelä. Mäkelä pääsi kärkikymmenikköön sijoittuen lopulta sijalle 9. Myös Niklas Anttila onnistui omassa suorituksessaan hyvin ja oli lopulta sijalla T13.

Niklas Anttila lähtee Yhdysvaltoihin hakemaan uransa toista Elite Series voittoa. Kuva: DGPT

Kilpailuseuranta

Disc Golf Team Finlandin ja muiden huippupelaajien suorituksia OTB Openissa pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkin kautta. Prodigy Disc Pro Tourilta ei livelähetystä ole tarjolla, mutta jälkituotannon löydät Disc Golf Finlandin Youtube-kanavalta. Tuloksia voi seurata molempien kilpailujen osalta PDGA Livestä. Kilpailun tulokset löydät kokonaisuudessaan Jämijärven ja OTB Openin osalta PDGA:n kilpailusivuilta. Kannattaa ottaa seurantaan myös Disc Golf Team Finlandin Instagram, josta saat tuoreimmat päivityksen DGTF-pelaajien suorituksista.