Siirry sisältöön
10.6.2024

Saarinen voittoon Heinola Openissa

Frisbeegolfin huippuammattilaiskausi on viimeistään nyt täydessä vauhdissa. Kotimaan kisakausi jatkui Disc Golf Pro Tour Europe Heinola Openin merkeissä. Yhdysvalloissa käytiin DGPT Elite Series, Beaver State Fling.

Heinola Openissa Silva Saarinen nappasi korkeimman podiumpaikan naisten luokassa. Avoimen luokan voittoon nousi jatkoväylillä Jakub Semerád (CZE). Beaver State Flingissä Gannon Buhr (USA) jatkoi uskomatonta kauttaan voitolla. Naisten luokan voiton vei niin ikään jatkoväylillä Holyn Handley (USA).

Saarinen jälleen ylivoimainen

Kippasuon frisbeegolfkeskus ei pettänyt tälläkään kertaa, vaan tarjosi erinomaista frisbeegolfia ja jännittävää kamppailua läpi koko kilpailun. Hyvinkin vaihtelevien olosuhteiden ja tapahtumarikkaan kilpailun jälkeen Silva Saarinen nousi jälleen naisten luokan voittoon.

Saarisen voitto tuli hurjalla, peräti kahdeksan heiton erolla. Toisen sijan jakoivat Heidi Laine ja Kaidi Allsalu (EST). Erot olivat suuria, sillä jaetun toisen sijan ja jaetun neljännen sijan ero oli peräti kuusi heittoa. Saarisen ero neljänteen sijaan oli lopulta hurjat neljätoista heittoa.

Kilpailu ei kuitenkaan mennyt Saarisen osalta suunnitellusti. Ensimmäinen kierros oli heikko ja sijoitus toiselle kierrokselle lähdettäessä oli T4. Virheet kuitenkin poistuivat toisella kierroksella käytännössä kokonaan ja Saarinen pelasikin kilpailun parhaan kierroksen, -7.

Kärkipaikka oli jaettu Kaidi Allsalun kanssa vielä ennen finaalikierroksen alkamista. Allsalu epäonnistui viimeisellä kierroksella ja Saarinen nousi vakuuttavalla pelillä voittoon. Lopulta Disc Golf Team Finland sai kaksoisvoiton, kun Laine nousi takaa Allsalun rinnalle, jaetulle toiselle sijalle.

Silva Saarinen jatkoi voittoputkeaan Euroopassa. Kuva: DGPT

Molempien luokkien voitto todella lähellä

Avoimessa luokassa kilpailun ratkomiseen ei riittänyt vain kolme kierrosta, vaan Jakub Semerád ja Mikael Häme veivät pelin aina jatkoväylille asti. Jatkoväylille mentäessä voittaja ratkotaan äkkikuolemalla, ensimmäisenä paremman väylätuloksen pelannut voittaa.

Mikael Hämeen uskomaton nousu jahtikortista Semerádin rinnalle ei kuitenkaan lopulta aivan riittänyt, ja voitto meni ensimmäisellä jatkoväylällä Tsekkeihin. Hämeen hurjan nousun ja -9 finaalikierroksen myötä Disc Golf Team Finland nousi podiumille lopulta kahden pelaajan voimin.

Voittotaistelu oli todella tiukka ja jaetulla kolmannella sijalla olevat Lauri Lehtinen ja Teemu Lampainen jäivät vain kaksi heittoa kärkikaksikosta. Jakub Semerádin tasaisuus oli kuitenkin liikaa ja hän johti kilpailua lopulta käytännössä alusta loppuun saakka.

Finaalikierroksella kaksi pelaajaa pystyivät pelaamaan -9 tuloksen, joka oli samalla Kippiksen rataennätys Championship-layoutilla. Mikael Hämeen kanssa rataennätystä jakamaan nousi Kristian Kuoksa. Tämä kierros oli molemmille uran parhaimmistoa.

Mikael Häme taipui jatkoväylillä Jakub Semerádille. Kuva: DGPT

Yhdysvalloissa Buhr voitti jälleen

Yhdysvalloissa, Estacadassa Oregonissa käyty Beaver State Fling ei yllättänyt avoimen luokan voittajan osalta. Tämän vuoden kilpailukautta hallinnut Gannon Buhr (USA) ei antanut armoa, vaan nousi lopulta kilpailun voittoon. Voitto tuli kuitenkin täpärästi, vain yhden heiton erolla jaetulla toisella sijalla oleviin Ezra Robinsoniin (USA) ja Richard Wysockiin (USA).

Buhrin voitto ei suinkaan ollut itsestäänselvyys, varsinkaan ensimmäisen kierroksen jälkeen. Matkaa kärkeen oli peräti kuusi heittoa ja sijoitus oli vasta T12. Toisen kierroksen jälkeen sijoitus olikin jo T3 ja lopulta finaalikierroksella Buhr nousi voittoon.

Disc Golf Team Finlandin Niklas Anttila pelasi jälleen vahvan kilpailun. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Anttila oli sijalla T18. Vahvan suorittamisen jälkeen Anttilan loppulinen sijoitus oli T7, vain neljä heittoa kärjestä. Myös Tuomas Hyytiäinen pelasi hyvin. Hyytiäinen sijoittui sijalle T15, joka on hänen paras DGPT sijoitus koskaan. Tällä sijoituksella hän lunasti itselleen myös paikan Nokialla pelattavaan European Openiin ja syksyn Yhdysvaltain mestaruuskilpailuihin.

Beaver State Fling oli viimeinen pysäkki Yhdysvalloissa kilpailleille suomalaisille. Matka käy takaisin Suomeen ja katseet on suunnattu jo ensi viikonlopun DGPT Elite Series Turku Openiin.

Turku Open tuo Elite Seriesin Suomeen

Disc Golf Pro Tourin seuraava pysäkki on ensi viikonloppuna 14.-16.6. käytävä Turku Open. Kilpailu käydään Luolavuoren frisbeegolfradalla, Turku Openia varten rakennetulla The Stag-layoutilla. Kilpailuun osallistuu runsaasti suomalaispelaajia, mukaan lukien kaikki Disc Golf Team Finlandin pelaajat.