Siirry sisältöön
16.4.2024

Löytyykö Barelalle ja Tattarille haastajaa Music City Openissa?

Disc Golf Pro Tourin kauden kuudes osakilpailu, Music City Open käydään tulevana viikonloppuna 19.-21.4. Tennesseen Nashvillessä. Luvassa on kolmipäiväinen Elite-tason kilpailu ja mukana on peräti yhdeksän Disc Golf Team Finlandin pelaajaa.

Mill Ridge haastaa pelaajat

Music City Open on useamma vuoden ollut vakiopysähdys Yhdysvaltalaisille frisbeegolfammattilaisille. Kilpailu on vuodesta 2016 ollut tärkeä osa ammattilaiskilpailuja ja on vuodesta 2021 ollut osa Disc Golf Pro Touria. Näyttämönä toimii jälleen avointa maastoa tarjoava Mill Ridge Park.

Vaikka rata on jälleen melko avoin, on luvassa kovia tuulia ja tiukkoja OB-linjoja. Pelaajien pitää pystyä hallitsemaan pitkät heitot jotka laskeutuvat tarkasti pelialueelle. Kuten Disc Golf Pro Tourilla aina, avoin ja naisten luokka pelaavat eri versiot kilpailuradasta. Avoimen luokan rata on väyläpituuksien osalta 3370m, naisten luokan väyläpituuksien ollessa 2919m, molempien ratojen PAR-tuloksen ollessa 67 heittoa.

DGTF suurella joukolla mukana

Music City Openin voitosta lähtee taistelemaan yhdeksän Disc Golf Team Finlandin pelaajaa. Viime kilpailusta nilkkavamman takia sivussa ollut Henna Blomroos liittyy naisten luokassa Eveliina Salosen, Heidi Laineen, Silva Saarisen ja Jenni Karppisen mukaan.

Avoimessa luokassa mukana ovat tuttuun tapaan Väinö Mäkelä, Niklas Anttila, Tuomas Hyytiäinen ja Yhdysvaltain kiertuettaan jatkava Joona Heinänen. Muista suomalaisista mukana on Jesse Nieminen.

Tulevan viikonlopun kilpailu on viimeinen etappi pelaajille hioa omaa peliään kuntoon kauden toista Major-tason kilpailua, Champions Cupia varten. Naisten luokalla on jo yksi Major-kilpailu takana Yhdysvaltain naisten mestaruuskilpailun muodossa, mutta avoimelle luokalle Champions Cup tulee olemaan kauden ensimmäinen Major-kilpailu.

Väinö Mäkelä oli viime vuoden Music City Openissa paras avoimen luokan suomalaispelaaja. Kuva: DGPT

Kuka soittaa kitaraa kilpailun päätteeksi?

Kuten nimikin sen kertoo, Music City Openissa ja ylipäätään Nashvillessä musiikki on iso osa kulttuuria. Kilpailun palkintona oli viime vuonna kitara, jota pääsivät soittamaan avoimen luokan Simon Lizotte (GER) ja naisten luokan Kristin Tattar (EST).

Simon Lizotte suoriutui viime viikonloppuna kohtuullisesti Jonesboro Openissa, joten oletuksena peli voisi kulkea myös Music City Openissa. Kilpailun ehdoton ennakkosuosikki on kuitenkin Anthony Barela (USA). Barela on voittanut kauden viidestä DGPT-osakilpailusta kolme eikä ole tällä kaudella sijoittunut neljättä sijaa huonommin.

Barelan lisäksi avoimen luokan puolelta on nostettava tutut nimet, Gannon Buhr (USA) ja Calvin Heimburg (USA). Buhr oli viime viikonlopun Jonesboro Openissa vasta jaetulla seitsemännellä sijalla, kun taas Heimburg oli jaetulla toisella sijalla. Buhr ja Heimburg olivat viime vuoden Music City Openissa jaetulla kolmannella sijalla.

Villinä korttina mainittakoon Chris Dickerson (USA) ja Ezra Aderhold (USA). Dickerson on voittanut Music City Openin peräti neljästi. Aderholdilla on kahden kilpailun podiumputki ja peli näyttää kulkevan mainiosti.

Haastaako Salonen Tattarin?

Naisten luokassa ennakkosuosikista ei tälläkään kertaa ole epäselvyyttä. Viime viikonlopun Jonesboro Openin ja Music City Openin puolustava mestari Kristin Tattar ei tule päästämään muita helpolla. Tattarin viime viikonlopun voitto Jonesborossa oli jälleen ylivoimainen. Eroa toiseen sijaan oli peräti yhdeksän heittoa.

Tattarin suurimmaksi haastajaksi valikoituu Eveliina Salonen. Salonen on suorittanut koko alkukauden erittäin vahvasti, mutta Tattarin voittamiseen tarvitaan käytännössä virheetöntä peliä. Viime vuonna Salonen oli naisten luokan suomalaisista paras, sijoittuen kuudenneksi.

Muista naisten luokan pelaajista Tattarin haastajiksi voinee luokitella Holyn Handleyn (USA) ja Missy Gannonin (USA). Handley oli viime vuoden Music City Openissa viides ja viime viikonlopun Jonesboro Openissa toinen. Gannon on vuoden 2022 Music City Openin mestari.

Eveliina Salonen lähtee jälleen haastamaan Tattaria. Kuva: DGPT

Kilpailuseuranta

Disc Golf Team Finlandin ja muiden huippupelaajien suorituksia Music City Openissa pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkin kautta. Tuloksia voi seurata molempien luokkien osalta PDGA Livestä. Kilpailun tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivuilta.