Siirry sisältöön
25.8.2023

Kolmas kilpailupäivä mastereiden EM-kilpailuissa pelattu

Mastereiden EM-kilpailuissa Unkarin Szarvasissa pelattiin tänään perjantaina 25.8. kolmas ja samalla toiseksi viimeinen kierros. Kilpailut huipentuvat huomenna lauantaina finaalikierrokseen.

Euroopan mestaruuksista kilpaillaan yhteensä seitsemässä luokassa.

Määttä toisena FP40-luokassa

FP40-luokassa Kaire Tekku (EST) jatkaa edelleen kilpailun johtopaikalla. Ennen finaalikierrosta Tekku on kokonaistuloksessa -4. Hannele Määttä nosti sijoitustaan hienosti pykälällä ylöspäin. Kolmen kierroksen jälkeen Määttä on tuloksellaan +2 toisena. Tilanne ennen finaalikierrosta on kuitenkin jännittävä, sillä Katka Bodová (SVK) ja Natalie Holloköi (SUI) ovat jaetulla kolmossijalla vain yhden heiton päässä Määtästä.

Nina Rajala jatkaa 6. sijalla (+8). Annemari Lumppio on kymmenentenä (+24).

Hannele Määttä. Kuva: PDGA Europe

FP50-luokassa suomalaisten kaksoisjohto

FP50-luokassa Suomen kaksoisjohto jatkuu edelleen. Ennen finaalikierrosta kärjessä on Kristiina Sylman (+6) ennen Kirsi Kaikkosta (+8). Saksan Christine Hellstern jatkoi tasaisesti ja nousi Heidi Talumaan (EST) ohi kolmanneksi. Kolmen kierroksen jälkeen Hellsternin kokonaistulos on 11 yli parin ja Talumaan 12 yli parin.

Anna-Riitta Savolaisen sijoitus on 6:s (+16).

Aulu kolmantena MP40-luokassa

MP40-luokassa asetelmat ennen finaalikierrosta ovat jännittävät. Edellisten EM-kisojen hopeamitalisti Anders Swärd (SWE) jatkaa kärjessä (-29) ja puolustava mestari Karl Johan Nybo (DEN) on toisena (-27). Tapani Aulu on kolmantena (-24) ja Mika Laikko neljäntenä, vain heiton päässä Aulusta (-23).

Heikki Saunanen on 7. sijalla (-17), Marko Hämäläinen 8. sijalla (-15) ja Sami Mäkipörhölä 9. sijalla (-14). Kalle Lehto suuntaa finaalikierrokselle 18. sijalta (-4) ja Jarmo Aulu 19. sijalta (-2).

Hälleblad jatkaa MP50-luokan kärjessä, Piippo neljäntenä

MP50-luokassa Ruotsin Jonas Hälleblad jatkoi edelleen väkevästi, ja säilytti johtonsa (-20). Mehdi Boukarabila (FRA) onnistui repimään eroa Johan Ålundiin (SWE) ja on toisena (-11). Ålund on kolmantena (-6).

Edellisissä EM-kilpailuissa MP40-luokan pronssille sijoittunut Ville Piippo jakaa neljättä sijaa Martin Jennyn (SUI) kanssa jännittävästi vain yhden heiton päässä Ålundista (-5). Tommi Nyberg on jaetulla 7. sijalla (-3), Erkka Leivo 11. sijalla (+1) ja Ari Penttala jaetulla 12. sijalla (+2).

Ville Piippo. Kuva: PDGA Europe

MP55-luokassa jaettu johto

MP55-luokassa kolmannelle kierrokselle suunnattiiin kärjen osalta tasaisista asetelmista, kun Richard Kappling (SWE) ja Al Fleming (DEN) jakoivat kärkipaikkaa, ja Christer Christiansson (SWE) ja Egil Sætren (NOR) puolestaan kolmatta sijaa.

Kolmannella kierroksella Kappling ja Fleming etenivät edelleen tasatahtiin, ja jakavat kärkisijaa ennen finaalikierrosta tuloksella -18. Sætren puolestaan onnistui perjantaina Christianssonia kaksi heittoa paremmin, ja on kilpailussa kolmantena (-14). Christiansson on neljäntenä (-12).

Suomalaisista Jouni Leskinen on jaetulla 7. sijalla (-6), Kari Vesala 10. sijalla (-3), Mikke Haaranen jaetulla 11. sijalla (-2) ja Marko Rauha jaetulla 15. sijalla (E).

Tegebäck MP60-luokan kärjessä

Perjantain kierros ei tuonut muutoksia MP60-luokan kärkinelikkoon. Hans Tegebäck (SWE) jatkaa edelleen kärjessä (-21), Carlos A. Rio (ESP) on toisena (-12), Wolfgang Kraus (GER) kolmantena (-5) ja Suomen Jari Niskanen neljäntenä (-3).

Juha Pohjalainen on kolmen kierroksen jälkeen kuudentena (+1) ja pääsi luokastaan viimeisenä finaalikierrokselle. Unto Toivasen loppusijoitus oli 7:s (+4). 

Jokinen teki nousua MP65-luokassa

MP65-luokassa päivän kovimmasta kierrostuloksesta vastasi Suomen Esko Jokinen. Jokinen pelasi kierroksensa lukemiin 9 alle parin, ja nousi viidenneltä sijalta toiseksi. Kahden päivän jälkeen Jokisen yhteistulos on 11 alle parin.

Luokan kärjessä jatkaa edelleen Paul Francz (SUI), tuloksella -16. Kolmantena on Terje Rørmark (NOR) tuloksella -8. Luokan toinen suomalaispelaaja Matti Alén joutui valitettavasti keskeyttämään kilpailun.

Näin seu­raat EM-​kilpailuja

EM-kilpailut huipentava finaalikierros pelataan lauantaina 26.8. Osallistujaluettelot ja tulokset löytyvät PDGA.com-sivustolta. Kilpailun tulospalvelu ja lähtöajat löytyvät PDGA live-sivulta. MDG Media julkaisee MP40-luokan kärkiryhmän edesottamuksista jälkilähetykset.

Disc Golf Team Finlandin nettisivuille kirjoitetaan kilpailuista päivittäiset koosteet. Tunnelmia paikan päältä päivitetään myös DGTF:n somekanaviin Instagramissa ja Facebookissa.