Siirry sisältöön
28.5.2024

Huippufrisbeegolfia Suomessa, Norjassa ja Yhdysvalloissa

Viikon 22 viikonloppu on täynnä huippufrisbeegolfia. Disc Golf Pro Tour jatkuu Yhdysvalloissa Portland Openilla. Disc Golf Pro Tour Europe puolestaan rantautuu Norjaan, Norway Openin muodossa. Kotimaassa Prodigy Disc Pro Tour jatkuu Oulun osakilpailulla.

Disc Golf Pro Tourin kymmenes pysäkki

Disc Golf Pro Tour jatkuu tulevana viikonloppuna 30.5. – 2.6. pelattavalla Portland Openilla. Kilpailu käydään Portlandissa, Oregonissa ja se on nelipäiväinen Elite+-kilpailu. Voittajalle on jaossa Elite Series kilpailun 100 kiertuepisteen sijaan 150 kiertuepistettä.

Kilpailu käydään Glendoveer Golf Coursen yhteyteen rakennetulla frisbeegolfradalla. Rata tarjoaa pelaajille kaksi pelattavaa layouttia, Glendoveer East ja Glendoveer West. Molempia layoutteja pelataan kaksi kierrosta nelipäiväisessä kilpailussa.

Luvassa on jälleen avointa liidätystä, vaikka Glendoveer Golf Courselta löytyy puita jonkin verran enemmän kuin muilta tähän asti tutuilta golfkenttäradoilta.

Jatkaako Niklas Anttila erinomaista peliä?

Avoimessa luokassa ennakkosuosikiksi nousee Calvin Heimburg (USA). Heimburgilla on menossa kahden DGPT Elite Series-kilpailun voittoputki ja peli on näyttänyt äärimmäisen hyvältä. Voitosta taistelevat myös tällä kaudella hyvin suorittaneet Ezra Aderhold (USA), Richard Wysocki (USA) ja Gannon Buhr (USA).

Disc Golf Team Finlandin pelaajista kilpailuun osallistuu Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Tuomas Hyytiäinen ja Joona Heinänen. Muista suomalaispelaajista mukana on Jesse Nieminen. Anttila osallistui edeltävänä viikonloppuna pelattuun DGPT Q-Series kilpailuun, Cascade Challengeen. Voiton lisäksi matkaan tarttui paras suomalaiskierros ratingin puolesta koskaan.

Anttilan ensimmäinen kierros oli huikea -14, jolla irtosi alustavaa ratingia peräti 1097. Tämä kierros oli samalla koko DGPT-kilpailukauden kolmanneksi paras. Voitto irtosi lopulta hurjalla kymmenen heiton erolla.

Jatkaako Niklas Anttila huikeaa peliään myös Portlandissa? Kuva: DGPT

Euroopan kiertue jatkuu Norjassa

Vaikka Disc Golf Pro Touria käydään Yhdysvalloissa Portland Openin muodossa, kansainvälistä ammattilaiskiertuetta on tarjolla myös Euroopassa. Vuorossa on 31.5. – 2.6. pelattava Norway Open, Norjan Tønsbergissä. Kilpailu käydään Hestehagenin frisbeegolfradalla. Rata on äärimmäisen näyttävä, mutta samalla haastava metsärata.

Kilpailussa mukana Disc Golf Team Finlandista on Lauri Lehtinen, Silva Saarinen ja Jenni Karppinen. Avoimessa luokassa Lehtinen lukeutuu ennalta parhaiden pelaajien joukkoon, joten menestystä voisi olettaa tulevan. Lehtistä haastaa kuitenkin kivenkovat nimet kuten Jakub Semerád (CZE), Silver Lätt (EST) ja Hjalte Jensen (DEN).

Naisten luokassa Silva Saarinen on selvä ennakkosuosikki. Podiumpaikoista mukana kilpailemassa on myös Anneli Tõugjas-Männiste (EST) ja tietysti Jenni Karppinen. Tämän kolmikon ulkopuolelta nostettakoon esiin Sofie Björlycke (SWE) ja Norjan nouseva tähti Ida Emilie Nesse.

Silva Saarinen lähtee selvänä ennakkosuosikkina Norway Openiin. Kuva: DGPT

Prodigy Disc Pro Touria Oulussa

Kotimaan ammattilaiskiertue jatkuu Oulussa. Kilpailu käydään Pikkaralan frisbeegolfradalla 31.5. – 2.6. Oulu on jo vakiopysäkki kotimaan huippukisoissa ja on ollut merkittävä frisbeegolfkaupunki Suomessa jo vuosikymmeniä. Disc Golf Team Finlandista mukana ovat Kristian Kuoksa, Daniel Davidsson ja Jenni Engström.

Avoimessa luokassa voittajasuosikeiksi nousevat ennalta korkeimman pelaajaratingin omaavat Teemu Lampainen ja Daniel Davidsson. Lampaisella on tältä kaudelta jo merkittävä voitto alla Belgian Openista. Davidsson on löytänyt tiensä podiumille, mutta voitto on vielä saamatta.

Ei sovi kuitenkaan unohtaa Kristian Kuoksaa, jolle Pikkaralan rata on toiminut vuosien ajan harjoittelupaikkana. Kuoksan lisäksi nostettakoon ylös vielä Onni Arminen, joka sijoittui toiseksi kauden ensimmäisessä Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailussa.

Naisten luokan kilpailu tulee olemaan hyvin tiukkaa. Ensimmäisen osakilpailun voittanutta Iida Lehtomäkeä lähtee haastamaan Hannele Määttä ja Jenni Engström, pienoisella kotikenttäedulla.

Kilpailuseuranta

Tulevan viikonlopun kilpailujen tuloksia voi seurata kaikkien kilpailujen osalta PDGA Livestä. Prodigy Disc Pro Touria voi seurata myös Disc Golf Metrixistä. Portland Openista on livelähetystä tarjolla Disc Golf Networkilla. Norway Openin jälkituotanto tulee tarjolle MDG Median Youtube-kanavalle. Prodigy Disc Pro Tour Oulun jälkituotannon löydät avoimen luokan osalta Disc Golf Finlandin Youtube-kanavalta ja naisten luokan osalta Aavemedian Youtube-kanavalta. Disc Golf Team Finlandin menestymistä voit seurata Instagramissa.