Siirry sisältöön
3.7.2024

Haastattelussa: Olivia Kindstedt

Vuosi 2023 oli Olivia Kindstedtin läpimurtokausi kohti kirkkaampaa kärkeä. 21-vuotias Kindstedt voitti viime vuoden kesäkuussa Pro Tourin osakilpailun Oulussa ja jatkoi siitä Tyyni Openin ja Turku Openin nelossijoilla.

Välissä Kindstedt oli European Openissa maailman huippujen joukossa 16:s, kunnes Ruotsissa Järva Openissa kaikki osui kohdilleen ja hän otti uransa ensimmäisen isomman kokoluokan voiton. Vajaan vuoden takainen voitto oli hänen urallaan erittäin merkityksellinen.

“Olihan se tosi iso hetki ja tuntui aika pirun hyvältä. Ennen en ollut voittanut oikein mitään, jos junnusarjoja ei lasketa. Sitten voitin melkeinpä peräkkäin Oulussa ja Järvassa. Tiesin, että Järvassa olisivat mukana muun muassa Rachel Turton ja Anneli Tõugjas-Männiste, jotka ovat minua korkeammalla ratingissa. En olettanut olevani niinkään voittotaistelussa. Ehkä podiumilla, mutten sen enempää”, Kindstedt muistelee.

“Avauskierroksen jälkeen olin jaetulla toisella sijalla, vaikka en pelannut mitenkään mahtavasti. Toisella kierroksella tuli otettua enemmän birdieitä ja sain tulokseksi -4, jolla nousin kärkeen. Peli tuntui hyvältä, mutta päätöskierrokselle lähtiessä mikään ei ollut vielä varmaa ennen kuin kisa oli loppu. En ajatellut liikoja, vaan lähdin vain pelaamaan hyvää kierrosta. Pelasin saman tuloksen kuin avauspäivänä, ja se riitti voittoon”.

Loppukaudesta Kindstedt oli vielä SM-kisoissa viides ja oli jokaisessa Suomen Pro Tourin osakilpailussa neljän parhaan joukossa.

Olivia Kindstedt otti uran isoimman voittonsa 2023 Järva Openissa. Kuva: EPT / Marika Salmi

Haastava alkukausi

Kindstedt toteaa itsekin viime kauden olleen hänen uransa selvästi paras. Vuosi 2024 on alkanut kuitenkin hieman takellellen – Kindstedtin omien sanojen mukaan “hitaasti”.

“Olen treenannut kovaa ja tiedän, että pelini on tulossa vielä. Siinä on vain nyt kestänyt valitettavan kauan. Jonkinlainen mentaaliblokki on puttaamisessa ollut aikalailla koko kauden. En tunne itseäni niin itsevarmaksi greenillä, jolloin jokainen suoritus jää vähän vajaaksi. Omat virheensä pystyy kuitenkin aina korjaamaan, ja sitä on kovasti tässä työstettykin”, hän toteaa.

Kuluvan kauden Kindstedt avasi Ruotsissa Västervik Openin neljännellä sijalla, jota seurasi 12. sija Copenhagen Openista. Jämijärven Pro Tourilla hän oli kolmas ja Nokia Openista napsahti voitto. Disc Golf Pro Tourin osakilpailuissa hän oli Heinola Openin kahdeksas ja Turku Openissa 20:s.

”Kaikki on mahdollista, kunhan sen eteen on valmis tekemään töitä”

Talven off seasonilla Kindstedt paiski hommia niin frisbeegolftreeneissä kuin päivätöidenkin parissa vanhempiensa luotsaamassa Porvoon Citymarketissa. Kindstedt oli onnekas, sillä hän pääsi treenaamaan talvikauden sisähallissa.

“Pääsin lähellä sijaitsevalle Uusimaa Areenalle harjoittelemaan kuukausikortilla, kun siellä ei ollut muita varauksia. Joskus jouduin menemään myöhäänkin paikalle, jopa iltakymmeneltä, ja piti olla jo aamuseitsemältä töissä. Olen silti kiitollinen, että pääsin halliin, sillä monella sitä mahdollisuutta ei edes ole”.

“Päätavoite viime off seasonille oli, että saisin enemmän heittopituutta ja varmuutta puttigreenille. Tähän mennessä kumpaakaan ei ole hirveästi vielä näkynyt, vaikka yksittäisiä suorituksia on ollut. Tämä on ollut tähän mennessä vähän hidas kausi, mutta kyllä se sieltä tulee”, Kindstedt tuumaa päättäväisesti.

Kindstedt on kiertänyt kisoja ahkeralla tahdilla jo toukokuun alusta alkaen ja vaikka heinäkuinen European Openin pelipaikka on hänen kohdallaan vielä epävarma, tarjoaa loppukesä vielä kosolti pelattavaa. Kindstedt tasapainoilee päivätöiden ja ammattimaisen kiertue-elämän välissä ja arjessa on usein tehtävä kompromisseja. Kaikesta kuulee kuitenkin, että hän on valmis pistämään paljon panoksia pöytään lajin eteen.

“Jos kisoissa ei suju, niin sieltä ei tule mitään takaisinpäinkään. Kyllä tässä silti pärjää jotenkin. Tavoitteina tälle vuodelle on voittaa DGPT,- Elite- tai Silver-kilpailuja ja niiden lisäksi Suomen Pro Tourilla. Haaveena olisi tulevaisuudessa, että pystyisin kiertämään kisoja niin, etten tekisi ohessa muuta. Kaikki on mahdollista, kunhan sen eteen on valmis tekemään töitä”.

Teksti: Markus Viljanen