Siirry sisältöön
30.4.2024

Frisbeegolfkausi alkaa Euroopassa

Disc Golf Pro Tour Europe starttaa tulevana viikonloppuna 3.-5.5. Belgian Openilla. Kilpailu on kolmipäiväinen DGPTE Silver-kilpailu ja mukana on neljä Disc Golf Team Finlandin pelaajaa.

Euroopan kausi alkaa

Disc Golf Team Finlandin ensimmäinen etappi Yhdysvalloissa on nyt paketissa. Kilpailijat ovat palanneet Suomeen ja valmistautuminen Euroopan kilpailuihin alkaa. Euroopan kilpailuista ensimmäisenä on luvassa tälle kaudelle uutuutena tullut Disc Golf Pro Tour Europe Silver-tason kilpailu.

DGPT Europe Silver kilpailuista saa kiertuepisteitä vain Euroopan kiertueeseen. Euroopassa on toki myöhemmin kaudella kilpailuja joista saa pisteitä myös koko Disc Golf Pro Tourin kiertuepisteisiin. DGPTE starttaa tällä kaudella Belgian Openilla.

Belgian Open oli viime vuonna osa European Pro Touria. Kilpailu käydään Parc Bourdonin frisbeegolfradalla. Rataa pidetään Belgian parhaimpana frisbeegolfratana ja siellä on aiemmin järjestetty Euro Touria ja European Pro Touria. Kilpailijoille on luvassa tiukkoja linjoja hienoissa lehtimetsissä, mutta myös hieman avoimempaa puistogolfia.

Disc Golf Pro Tour jatkuu samaan aikaan myös Yhdysvalloissa, kun pelaajat pääsevät haastamaan jo legendaksi muodostuneet Kansasin tuulet Dynamic Discs Openissa. Emporia on toiminut aiemmin näyttämönä lukuisille suurille kilpailuille, kuten MM-kilpailut. Suomalaisia kilpailussa ei ole mukana.

Lauri Lehtinen on selvästi yksi voittajasuosikeista. Kuva: Marika Salmi Photography

Disc Golf Team Finlandista mukana neljä pelaajaa

Parc Bourdonin metsäpillejä lähtee haastamaan neljä DGTF-pelaajaa. Daniel Davidsson, Kristian Kuoksa ja Samuel Hänninen starttaavat DGPTE urakkansa. Mukana on myös Lauri Lehtinen, joka joutui keskeyttämään Yhdysvaltojen kiertueen aiemmin keväällä.

Hänniselle ja Kuoksalle edessä on kauden avaus, kun taas Davidsson ja Lehtinen kilpailivat edeltävänä viikonloppuna Discmania Tammer Openissa, Tampereella. Paikalliselle golfkentälle rakennettu väliaikainen rata keräsi runsaasti suomalaisia huippuheittäjiä. Lehtinen voitti kyseisen kilpailun, Davidssonin ollessa toinen.

Avoimen luokan voittajasuosikkina voidaankin pitää Lauri Lehtistä. Kilpailuun osallistuu myös Timo Hartmann (GER), joka on Saksan korkeimmin rankattu pelaaja Simon Lizottea lukuunottamatta. Myös viime kaudella Euroopan kilpailuissa kovaa tulosta tehnyt Mauri Villmann (EST) on varteenotettava vaihtoehto voittajaksi.

Naisten luokassa Disc Golf Team Finlandin pelaajia ei löydy, mutta suomalaisista kilpailijoista Iida Lehtomäki osallistuu kilpailuun. Lehtomäkeä voidaankin pitää yhtenä voittajasuosikeista erinomaisen viime kauden jälkeen. Kovin haastaja on varmasti Anneli Tõugjas-Männiste (EST), joka voitti viime vuonna European Pro Tourin kokonaiskilpailun.

Kilpailuseuranta

Disc Golf Team Finlandin ja muiden huippupelaajien suorituksia Belgian Openissa pääset seuraamaan tulosten muodossa PDGA Livestä. Kilpailukierrokset on katsottavissa jälkituotantona MDG Medialta. Kilpailun tulokset löytyvät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivulta.

Mikäli huippufrisbeegolfin seuraaminen yleisesti kiinnostaa, Dynamic Discs Openia pääsee seuraamaan livenä Disc Golf Networkilta ja tuloksia PDGA Livestä.