Siirry sisältöön
18.7.2023

European Open kokoaa frisbeegolfhuiput Nokialle

Disc Golf Team Finlandin (DGTF) kausi jatkuu tällä viikolla kotimaisissa maisemissa, kun Major-turnaus European Open pelataan Nokialla 20.-23.7.2023.

Mukana kilpailussa on yhteensä 136 pelaajaa, kymmenestä eri maasta, kahdessa eri luokassa. Kilpailuluokat ovat avoin (MPO) ja naisten avoin (FPO).

DGTF:n pelaajista Väinö Mäkelä, Lauri Lehtinen, Niklas Anttila sekä Samuel Hänninen, Joona Heinänen, Mikael Häme, Tuomas Hyytiäinen, Daniel Davidsson ja Kristian Kuoksa kilpailevat avoimessa luokassa. Naisten avoimessa luokassa ovat mukana Eveliina Salonen, Heidi Laine, Henna Blomroos sekä Silva Saarinen, Jenni Karppinen ja Olivia Kindstedt. Yhteensä mukana on 46 suomalaispelaajaa.

Presidents Cup 19.7.

Ennen yksilökilpailun alkamista, keskiviikkona 19.7. klo 13.30-19 pelataan perinteikäs Presidents Cup -joukkuekilpailu Yhdysvaltojen ja Euroopan joukkueiden välillä.

Presidents Cupissa joukkueet pelaavat kaksi yhdeksänväyläistä kierrosta. Pelaajat ansaitsevat pisteitä joukkueelleen kaksintaisteluista. Presidents Cup on järjestetty vuodesta 2006 alkaen, ja toistaiseksi voitot ovat menneet rapakon taakse. Kilpailu on kuitenkin kiristynyt vuosi vuodelta, ja tämänkin vuoden mittelöstä voidaan odottaa tiukkaa ja jännittävää.

Suomalaisista Euroopan joukkueessa ovat mukana pelaamassa Henna Blomroos, Niklas Anttila, Joona Heinänen, Väinö Mäkelä ja Lauri Lehtinen. Varapelaajina toimivat Eveliina Salonen ja Jesse Nieminen.

European Open 20.-23.7.

European Open on nelipäiväinen Major-turnaus, joka pelataan Nokian keskuspuiston ympäristössä, legendaarisella Beast-radalla. Pelaajat pelaavat yhden kierroksen päivässä väliaikalähdöin. Lähtöajat ajoittuvat päivittäin klo 8-15.30 välille.

Viime vuonna avoimen luokan voitosta käytiin äärimmäisen tasaista ja jännittävää mittelöä Eagle McMahonin (USA) ja Paul McBethin (USA) välillä. Taistelu päättyi lopulta McMahonin hyväksi. Kolmas kilpailussa oli Kevin Jones (USA) niukasti vain heiton erolla Niklas Anttilaan. TOP10-sijoituksille suomalaisista pelasivat viime vuonna myös Väinö Mäkelä (T6.), Jesse Nieminen (T6.) sekä Kristian Kuoksa (T8.) ja Mikael Häme (T8.).

Tänä vuonna korkeimmilla ratingeilla turnaukseen suuntaavat McBeth, Calvin Heimburg (USA) ja Ricky Wysocki (USA). Euroopassa kesän kiertänyt McBeth on napannut voitot viimeisistä kolmesta kilpailustaan.

Naisten avoimeen luokkaan ilmoittautuneista korkeimmilla ratingluvuilla kilpailuun ovat ilmoittautuneet hallitseva maailmanmestari Kristin Tattar (EST), Missy Gannon (USA) ja Catrina Allen (USA).

Myös viime vuoden voittaja Paige Pierce (USA) on ilmoittautunut kilpailuun, mutta hän on sivussa loukattuaan jalkaansa viime viikolla Norjassa järjestetyn PCS Openin harjoituskierroksella. Eveliina Salonen oli viime vuonna turnauksessa toinen ja Henna Blomroos kolmas.

Eveliina Salonen.

Yleisöllä tapahtumaan vapaa pääsy

Sekä Presidents Cup että European Open ovat yleisölle ilmaisia tapahtumia. Tapahtuman yleisöoppaaseen voi tutustua täällä.

Livetulokset kierroksilta päivittyvät Udisc Liveen. Presidents Cupin seurannan löytää täältä ja European Openin seurannan täältä. Udisc Livestä löytyvät myös pelaajien lähtöajat kierroksille. Livelähetykset European Openista välittää Disc Golf Network.