Siirry sisältöön
26.3.2024

Disc Golf Team Finlandin matka jatkuu Texasissa

Disc Golf Pro Tourin kauden neljäs osakilpailu, Texas State Championships kilpaillaan Houstonissa, Texasissa 29.-31.3. Kilpailu on tämän kauden kolmas DGPT-osakilpailu Texasin osavaltiossa ja samalla myös viimeinen. Kolmipäiväinen kilpailu on Elite-tason kilpailu.

Kilpailun nousu uudelle tasolle

Texas State Championships on jo useamman vuoden ajan ollut hyvinkin tunnettu kilpailu ja vakiopysähdys monelle kiertävälle ammattilaisfrisbeegolfaajalle. Viime vuonna kilpailu oli osa Disc Golf Pro Touria, Silver-tason kilpailuna. Silver-tason kilpailut olivat Elite-seriestä yhden pykälän alempana arvoasteikossa, mutta niillä oli mahdollisuus nousta tulevalle kaudelle Elite-tason kilpailuiksi.

Näin kävikin Texas State Championshipsin osalta, joka kilpaillaan nyt Elite-tason kolmipäiväisenä kilpailuna. Viime vuoteen nähden kilpailu ei juurikaan ole muuttunut. Rata on pysynyt molempien luokkien osalta hyvin samanlaisena. Brock Park Disc Golf Course tarjoaa jälleen kerran, kuten nimikin sen kertoo, yhdistelmän avointa golfkenttää ja tiukempaa metsäväylää. Rata on kokonaisuudessaan melko pitkä, 3048m.

Jatkuuko Disc Golf Team Finlandin menestys?

Disc Golf Team Finlandin osalta kilpailuun osallistuu seitsemän kilpalijaa. Viime viikonloppuna avoimen luokan osalta väliviikonloppua viettäneet Niklas Anttila, Väinö Mäkelä ja Tuomas Hyytiäinen. Mukana on myös kauden ensimmäisessä Major-tason kilpailussa viime viikonloppuna kilpailleet Eveliina Salonen, Henna Blomroos, Heidi Laine ja Silva Saarinen. Muista suomalaisista mukana on Jesse Nieminen.

Menestystä on tullut Disc Golf Team Finlandin suuntaan kevään aikana jopa enemmän kun mitä osasi odottaa. Eveliina Salosen Chess.com Invitationalin voitto, Niklas Anttilan toinen sija WACO:ssa ja The Openin voitto Disc Golf Pro Tourilta lupaavat hyvää. Kirsikkana kakun päälle Eveliina Salosen toinen sija viime viikonlopun Yhdysvaltain naisten mestaruuskilpailusta tekee jälleen suomalaisista varteenotettavia voittoehdokkaita molemmissa luokissa.

Niklas Anttila on osoittanut olevansa maailman kärkeä. Kuva: DGPT

Viime vuonna avoimen luokan voitto oli selvä

Viime vuonna avoimen luokan voittoon nousi melkoisen selkeällä kuuden heiton erolla Calvin Heimburg (USA). Heti Heimburgin takaa löytyy tuttu nimi tältä kaudelta, Anthony Barela (USA). Radan ollessa hyvin samanlainen kun viime vuonna, näitä kahta pelaajaa voikin pitää hienoisina ennakkosuosikkeina.

Myös Niklas Anttila on mainittava ehdottomasti yhtenä voittajasuosikkina. Vaikka asiaa katsoisi miten päin vaan, Anttila on osoittanut tällä kaudella olevansa maailman terävintä kärkeä. Viime vuoden Texas State Championshipsissä Anttila oli jaetulla kuudennella sijalla.

Ennakkosuosikeista ei myöskään sovi unohtaa Kyle Kleiniä (USA) eikä Gannon Buhria (USA). Molemmat heistä ovat olleet tasaisesti pitkin alkukautta voittokamppailussa mukana.

Naisten luokassa erikoinen tilanne

Naisten luokassa tilanne on sikäli erikoinen, että Texas State Championships on niitä harvoja kilpailuja, jota Kristin Tattar (EST) ei voittanut. Voiton vei Sai Ananda (USA), joka oli melkoinen yllätys. Kolmantena oli tänäkin vuonna menestystä haalinut Ohn Scoggins (USA).

Kristin Tattar suoritti melko alavireisesti viime viikonlopun naisten Yhdysvaltain mestaruuskilpailussa, joten voittajasuosikiksi voineekin nostaa tällä kaudella erinomaisesti pelanneet Eveliina Salosen ja Ohn Scogginsin. Molempien peli on ollut suurimmaksi osaksi vakuuttavan varmaa.

Ei sovi myöskään unohtaa viime viikonloppuna voiton vienyttä Missy Gannonia (USA) ja alkukauden aikana vahvaa peliä pelannutta Holyn Handleytä (USA).

Jatkuuko Eveliina Salosen erinomainen alkukausi? Kuva: DGPT

Kilpailuseuranta

Disc Golf Team Finlandin ja muiden huippupelaajien suorituksia Texas State Championshipsissä pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkin kautta. Tuloksia voi seurata molempien luokkien osalta PDGA Livestä. Kilpailun tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivulta.