Siirry sisältöön
9.4.2024

Disc Golf Pro Tourin seuraava pysäkki Arkansasissa

Disc Golf Pro Tourin kauden viides osakilpailu, Jonesboro Open käydään Jonesborossa Arkansasissa tulevana viikonloppuna 12.-14.4. Kolmipäiväinen kilpailu on Elite-tason kilpailu.

Jonesboro Openilla pitkä historia

Jonesborossa pelattavalla Jonesboro Openilla on ollut useamman vuoden paikka Yhdysvaltojen huippufrisbeegolfissa. Ensimmäisen kerran kilpailu käytiin vuonna 2017, kilpailu keräsi jo tällöin nimekkäitä pelaajia. Kilpailu aloitti B-tierin kilpailuna, mutta nousi 2018 Disc Golf Pro Touriin liittymisen myötä Elite-tason kilpailuksi.

Kilpailun näyttämönä toimii Disc Side of Heaven. Vaikkakin rata on vuosien varrella kokenut muutoksia, pelaajille on luvassa avointa väylää joilla vaaditaan silti erittäin tarkkoja heittoja. Jonesboro Open sijoittuu aina kevääseen, sillä rata toimii heinäpeltona kesän aikana.

Disc Golf Team Finlandilta lisää pelaajia kiertueelle

Tuleva Jonesboro Open on kauden ensimmäinen kilpailu Yhdysvalloissa Joona Heinäselle ja Jenni Karppiselle. Lisäksi kilpailussa ovat mukana Niklas Anttila, Väinö Mäkelä ja Tuomas Hyytiäinen avoimen luokan puolelta.

Naisten luokassa mukana ovat Eveliina Salonen, Heidi Laine ja Silva Saarinen. Yhdysvalloissa kauden alusta asti kiertänyt Henna Blomroos ei osallistu kilpailuun nilkkavamman vuoksi. Muista suomalaisista kilpailuun osallistuu Jesse Nieminen.

Naisten luokan pelaajat pitivät viime viikonlopun taukoa, kun Disc Golf Pro Tourilla oli väliviikko osakilpailujen osalta. Avoimen luokan pelaajat osallistuivat viime viikonloppuna Arkansasissa pelattuun A-tierin kilpailuun, 6th Annual Persimmon Ridge Retreatiin.

Joona Heinänen aloittaa kautensa Yhdysvalloissa, Jonesboro Openissa.

Olosuhteet merkittävässä roolissa

Eveliina Salonen lähtee kilpailuun yhtenä ennakkosuosikeista. Kuva: DGPT

Disc Side of Heaven on ratana melko avoin ja omaa jonkin verran korkeuseroja. Haastavista olosuhteista saatiin esimakua jo Texasissa pelatuissa kilpailuissa, mutta ne tulevat korostumaan entisestään avoimemmalla radalla. Kova tuuli tulee varmasti vaikuttamaan peliin paikoitellen.

Viime vuonna voiton vei voittoputkessa ollut Calvin Heimburg (USA). Heimburg voidaan tälläkin kaudella nostaa voittajasuosikkien joukkoon, sillä hän on voittanut Jonesboro Openin peräti kolmesti. Jälleen kerran esiin on myös nostettava kolme alkukaudella erinomaisesti onnistunutta pelaajaa, Anthony Barela (USA), Gannon Buhr (USA) ja Kyle Klein (USA). Villinä korttina mainittakoon Richard Wysocki (USA), jolta löytyy myöskin voitto Jonesboro Openista.

Naisten luokassa Kristin Tattar (EST) on selvä ennakkosuosikki. Vaikkakin Tattar sijoittui viime kauden Jonesboro Openissa vasta kuudenneksi, tämän kauden peli on parantunut tasaisen varmasti. Tattarin suurimmaksi haastajaksi voinee nostaa Eveliina Salosen ja Missy Gannonin (USA). Molemmat heistä ovat pelanneet tasaisen varmaa peliä. Myös Ohn Scoggins (USA) on suorittanut alkukauden aikana erinomaisesti.

Kilpailuseuranta

Disc Golf Team Finlandin ja muiden huippupelaajien suorituksia Jonesboro Openissa pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkin kautta. Tuloksia voi seurata molempien luokkien osalta PDGA Livestä. Kilpailun tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivuilta.