Siirry sisältöön
23.2.2024

Disc Golf Pro Tour käyntiin Floridasta

Tulevana viikonloppuna 23.-25.2 kilpaillaan Chess.com Invitational Brooksvillessä, Flordiassa. Kilpailu on osa Disc Golf Pro Touria joka on frisbeegolfin arvostetuin ammattilaiskiertue. Viime viikonloppuna Floridassa järjestettiin DGPT All-Stars Weekend, jossa pelaajat saivat hieman tuntumaa kilpailemiseen tauon jäljiltä.

Olympus Disc Golf Course ensimmäisen osakilpailun näyttämönä

Olympus Disc Golf Coursella käytävä kilpailu on ensimmäistä kertaa osa Disc Golf Pro Touria. Vaikka rata on ensimmäistä kertaa Disc Golf Pro Tourilla, se on kuitenkin aiemmin tuttu Throw Down the Mountain kilpailusta. Rata tunnettiin ennen Gran Canyonin nimellä.

Rata on kuitenkin kokenut melkoisia muutoksia, kun Paul McBeth ja Dylan Cease ostivat alueen jolla rata sijaitsee. Luvassa on erittäin haastava, joidenkin mielestä jopa liian haastava kokonaisuus. Kilpailun ollessa kauden ensimmäinen, haastava rata voi tuottaa pelaajille suuriakin ongelmia.

Ratasuunnittelija toiminut Paul McBeth on yksi lajin menestyneimmistä ja arvostetuimmista pelaajista. Kuusinkertainen maailmanmestari on suunnitellut kauden ensimmäiseen kilpailuun kilpailijoiden jokaista osa-aluetta koettelevan radan. Työkalupakista täytyy löytyä pitkien heittojen lisäksi myös lyhyitä, tarkkoja lähestymisiä. Osa koreista on sijoitettu lähelle rinteitä, joten pienikin virhe voi johtaa isoihin tuloksiin tuloskortissa.

Mukana viisi Disc Golf Team Finlandin pelaajaa

Kauden ensimmäisessä Disc Golf Pro Tourin kilpailussa on Disc Golf Team Finlandin edustusta peräti viiden pelaajan voimin. Team Finlandin Väinö Mäkelä, Niklas Anttila, Eveliina Salonen ja Henna Blomroos lähtevät haastamaan Olympuksen rataa. Mukana on myös maajoukkueringin Tuomas Hyytiäinen. Muista suomalaisista mukana on Jesse Nieminen.

Henna Blomroos ja Eveliina Salonen ottivat osaa edeltävän viikonlopun All-Stars tapahtumaan. Blomroos oli mukana varsinaisessa kilpailussa ja molemmat osallistuivat taitokilpailussa pituusheittoon. Blomroos suoriutui All-Stars Weekendistä erinomaisesti.

Muut suomalaiset saapuivat Yhdysvaltoihin hieman Blomroosia ja Salosta myöhemmin. Nähtäväksi jääkin onko pidemmästä valmistautumisesta hyötyä naisille.

Niklas Anttila tavoittelee ensimmäistä Disc Golf Pro Tour voittoaan. Kuva: SFL

Kilpailun lopputulema avoin

Vaikkakin taukoa viime vuoden Disc Golf Pro Tourin päätöskilpailusta on vain neljä kuukautta, tauko on ollut hyvin erilainen kaikille pelaajille. Suomessa olosuhteiden vuoksi on tyydytty heittämään sisätiloissa ja panostamaan fysiikkaharjotteluun, kun taas esimerkiksi Arizonassa on päässyt pelaamaan jatkuvasti.

Voittajasuosikeiksi avoimessa luokassa on kuitenkin nostettava tuttuja nimiä. Calvin Heimburg(USA), Ricky Wysocki(USA) ja Paul McBeth(USA). Heimburg pelasi viime kaudella uskomatonta frisbeegolfia ja valittiin kauden parhaaksi avoimen luokan pelaajaksi PDGA:n toimesta. Wysocki nappasi voiton kauden viimeisestä kilpailusta, DGPT Championshipsistä. McBeth on osallistunut viidesti Throw Down the Mountain kilpailuun ja voittanut sen joka kerta.

Naisten luokassa Holyn Handley(USA) suoriutui erinomaisesti All-Stars Weekendissä. Handley myös voitti viime kauden lopulla Throw Pink Women’s Disc Golf Championshipsin. Myös Missy Gannon(USA) lopetti kautensa hyvin, kun DGPT Championshipsistä irtosi voitto naisten luokassa.

Disc Golf Team Finlandin kohdalla korkeimmat odotukset kohdistuvat avoimessa luokassa Niklas Anttilaan. Tasaisesti tasoaan nostanut Anttila on lähestynyt maailman kärkeä. Anttila löytyy PDGA:n World Rankingista avoimen luokan osalta sijalta 11.

Naisten luokassa Henna Blomroosin viime viikonlopun otteet All-Stars Weekendissä olivat lupaavia niin yksilö- kuin parikilpailussa. Eveliina Salosen onnistunut kauden loppu viime vuonna lupailee hyvää tulevan kauden alkuun. Blomroos ja Salonen ovat PDGA:n World Rankingissa naisten luokassa sijoilla 6. ja 7.

Eveliina Salosen tähtäimessä kolmas DGPT osakilpailuvoitto 2019 Memorialin ja 2020 Wacon jälkeen. Kuva: SFL

Kilpailuseuranta

Disc Golf Team Finlandin ja muiden huippupelaajien suorituksia Chess.com Invitationalissa pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkin kautta. Tuloksia voi seurata molempien luokkien osalta PDGA Livestä. Kilpailun tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivulta.

Naisten luokan lähetys alkaa Suomen aikaan klo 15:15 LIVE

Avoimen luokan lähetys alkaa Suomen aikaan klo 20:15 LIVE