Siirry sisältöön
12.3.2024

Disc Golf Pro Tour jatkuu Texasissa

Tulevana viikonloppuna 15.-17.3 kilpaillaan The Open at Austin, Austinissa, Texasissa. Kilpailu on Disc Golf Pro Tourin kauden kolmas osakilpailu. The Open on Elite-tason kolmipäiväinen kilpailu.

Kilpailun rataan suuria uudistuksia

The Open at Austin käydään Harvey Penickin Golf Campuksen yhteyteen rakennettavalla radalla. Rata rakennetaan golfkentälle ja sen ympäristöön, joten voinee odottaa hyvin samanlaista kokonaisuutta mitä Lake Wacon radalla nähtiin viime viikonloppuna.

Vaikka radan sijainti on sama mitä viime vuoden The Open at Austinissa, väylät ovat muuttuneet merkittävästi. Luvassa on kuitenkin jälleen golfkentille tuttuun tapaan erittäin pitkä rata. Kilpailijoilta vaaditaan pitkiä ja tarkkoja heittoja, sekä hyvää fyysistä kuntoa. Väylien kokonaispituus on 2766m, ihannetuloksen ollessa 63. Ratakarttaan voi tutustua kilpailun caddiebookista.

Disc Golf Team Finlandin matka Texasissa jatkuu

Disc Golf Team Finlandin osalta osallistujalista näyttää samalta mitä viime viikonloppuna pelatussa Waco Annual Charity Openissa. Avoimen luokan osalta kilpailuun osallistuvat Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Lauri Lehtinen ja Tuomas Hyytiäinen. Naisten luokassa kilpailevat Eveliina Salonen, Henna Blomroos ja Heidi Laine. Muista suomalaisista mukana on Jesse Nieminen.

Suomalaisten otteet Yhdysvalloissa ovat olleet todella vakuuttavia alkukauden aikana. Salosen voitto Chess.com Invitationalissa on toki edelleen alkaneen kauden huippu. Niklas Anttilan suoritus WACOssa oli erinomainen, ja nousikin tämän kilpailun myötä PDGA ratingissa Euroopan parhaimmaksi pelaajaksi.

Niklas Anttilan ensimmäinen Disc Golf Pro Tour voitto oli viime viikonloppuna todella lähellä. Kuva: DGPT
Toistaako historia itseään?

Waco Annual Charity Openissa toisena ratana pelattu Lake Waco antaa luultavasti hieman suuntaa sille ketkä voisivat menestyä tulevana viikonloppuna The Openissa.

Avoimen luokan voittajasuosikeksi on jälleen pakko nostaa tuttu kolmikko. Gannon Buhr (USA), Anthony Barela (USA) ja Kyle Klein (USA). Buhr voitti viime viikonlopun WACOn, Barelan ja Kleinin ollessa kärkikymmenikössä. Kaikilla on ollut loistava kauden aloitus, eikä vauhti näytä hidastuvan.

Suomalaisista katseet kohdistuvat avoimessa luokassa Niklas Anttilaan. Anttila jäi vain yhden heiton päähän Buhrista kuluneena viikonloppuna ja näytti viimeisellä kierroksella maailmanluokan peliä. Anttilan ensimmäinen kierros Lake Wacon golfkentällä oli kuitenkin hieman vaisumpi ja voittoon tarvitaan ehdottomasti kolme ehjää kierrosta.

Voiko Viron Kristin Tattaria voittaa?

Naisten luokan osalta jälleen ehdottomana voittajasuosikkina on Kristin Tattar (EST). Tattar aloitti kautensa odotetusti voitolla viime viikonlopun Waco Annual Charity Openissa. Vaikka peli näyttikin välillä hieman haparoivalta, voitto tuli peräti seitsemän heiton erolla. Myös Holyn Handley (USA) ja Ohn Scoggins (USA) ovat pelanneet vakuuttavasti kauden alussa, mutta Tattarin voittaminen tulee olemaan todella suuri haaste.

Disc Golf Team Finlandin puolelta Eveliina Salonen näytti jälleen viime viikonlopun kilpailussa, että peli kulkee hyvin. Salonen oli lopulta jaetulla neljännellä sijalla, eikä podiumista jääty kuin yksi heitto. Henna Blomroosin avausheitot ja lähestymiset olivat viime viikonlopun parhaimmistoa. Mikäli Blomroos saa puttinsa kulkemaan, hän on erittäin vahva haastaja.

Löytyykö Disc Golf Team Finlandin naisista Tattarille haastaja? Kuva: SFL
Kilpailuseuranta

Disc Golf Team Finlandin ja muiden huippupelaajien suorituksia The Open at Austinissa pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkin kautta. Tuloksia voi seurata molempien luokkien osalta PDGA Livestä. Kilpailun tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivulta.