Siirry sisältöön
16.8.2023

Avauspäivä frisbeegolfin EM-kilpailuissa pelattu

Frisbeegolfin EM-kilpailut käynnistyivät tänään keskiviikkona 16.8. Tallinnassa. Suomella on kilpailuissa mukana 31 pelaajan joukkue. Tallinnassa pelataan neljässä eri luokassa: avoimessa (MPO), naisten avoimessa (FPO) sekä junioriluokissa MJ18 ja FJ18.

Ruotsin Augustsson avoimen kärjessä, Anttila kolmantena

Ensimmäisenä avauskierrokselle suuntasi avoin luokka. Kierroksen jälkeen kilpailun kärjessä on Dennis Augustsson (SWE) kierrostuloksella 12 alle parin. Toisena, yhden heiton päässä Augustssonista on järjestäjämaata Viroa edustava Albert Tamm. Sekä Augustsson että Tamm pelasivat kierroksensa ilman bogeyja.

Kolmantena, tuloksessa 9 alle parin, on puolustava Euroopan mestari Niklas Anttila. Anttila pelasi bogeyt väylille 1 ja 13. Muilta kierroksen väyliltä tuloksena oli par tai birdie.

Niklas Anttila EM-kilpailuiden avauspäivänä. Kuva: Marika Salmi.

Torstain toisella kierroksella kärkiryhmässä pelaavat Augustsson, Tamm, Anttila sekä jaetulla neljännellä sijalla oleva Joona Heinänen. Heinänen jakaa neljättä sijaa tuloksella 8 alle parin neljän muun pelaajan, Mikael Hämeen, Tuomas Hyytiäisen, Rasmus Saukkoriiven ja Timo Hartmannin (GER), kanssa.

Muista suomalaisista kymmenen parhaan joukossa ovat myös Joonas Aalto ja Teemu Talikainen, jaetulla 10. sijalla tuloksella 6 alle parin.

Lehtomäki toisena FJ18-luokassa

FJ18-luokan kärkipaikalla on parhaalla ratingilla turnaukseen suunnannut Ida Emilie Nesse (NOR) tuloksella 2 yli parin. Vain yhden heiton päässä (+3) toisena on puolestaan Suomen Iida Lehtomäki. Kolmantena (+4) on Kristýna Jurčíková (CZE). Jurčíkován ero neljäntenä olevaan Elizabete Peksenaan (LAT) on kymmenen heittoa.

Nelli Forsberg on avauspäivän jälkeen kuudentena (+16) ja Janni Majuri seitsemäntenä (+18).

Arminen jaetulla toisella sijalla MJ18-luokassa

MJ18-luokan kärjessä on Viron Egert Hütt huimalla kierrostuloksella 13 alle parin. Hüttin johtomarginaali jaetulla toisella sijalla oleviin Ville Parpalaan (SWE) ja Suomen Onni Armiseen on kuusi heittoa (-7).

Muista luokan suomalaisista kymmenen parhaan joukossa ovat Niilo Hongisto (4:s, -6), Elias Luukkonen (7:s, -4) ja Pekka Hyvönen (7:s, -4).

Tattar johtaa, Salonen ja Saarinen jaetulla kolmossijalla

Avauspäivänä viimeisenä kilpailu-urakkansa käynnistivät naisten avoimen luokan pelaajat. Luokan kärkipaikalla on odotetusti kotikisoissaan pelaava maailmanmestari Kristin Tattar (EST). Tattar pelasi avauskierroksen lukemiin 5 alle parin. Eritoten frisbeegolfin Euroopan kiertueilla menestystä tällä kaudella niittänyt Rachel Turton (GBR) on toisena (-1).

Tattarin ja Turtonin kanssa toisen kierroksen kärkiryhmässä pelaa suomalaiskaksikko Eveliina Salonen ja Silva Saarinen. Salonen ja Saarinen ovat luokassa jaetulla kolmannella sijalla (E). Henna Blomroos on viidentenä (+1), Heidi Laine sijalla 11 (+5) ja Jenni Engström sijalla 20 (+9).

Eveliina Salonen EM-kilpailuiden avauskierroksella. Kuvaaja: Marika Salmi

Näin seuraat EM-kilpailuja

Torstaina 17.8. pelataan kilpailuiden toinen kierros klo 8 alkaen, järjestyksessä MPO (kärkiryhmä klo 11.55), MJ18 (kärkiryhmä klo 13.55), FJ18 (kärkiryhmä klo 14.40) & FPO (kärkiryhmä klo 16.40). Nelipäiväinen tapahtuma huipentuu finaalikierrokseen lauantaina 19.8.

Kilpailun livetuloksia voi seurata Udisc Livessä, avoimien luokkien osalta täällä ja junioreiden osalta täällä. Livelähetyksistä vastaa päivittäin Disc Golf Stream.

Disc Golf Team Finlandin nettisivuille kirjoitetaan kilpailuista päivittäiset koosteet. Tunnelmia paikan päältä päivitetään myös DGTF:n somekanaviin Facebookissa ja Instagramissa. Tapahtuman virallinen aihetunniste on #EDGC2023.