Siirry sisältöön
10.10.2023

Anttila ja Mäkelä mukana Disc Golf Pro Tour Championshipissa

Charlottessa, Pohjois-Carolinassa pelataan viikonvaihteessa 12.-15.10.2023 huippufrisbeegolfkauden Yhdysvalloissa huipentava Disc Golf Pro Tour Championship. Kyseessä on kilpailu, johon pelaajat ovat ansainneet paikan Disc Golf Pro Tour -kiertueella kauden aikana keräämiensä osakilpailupisteiden perusteella.

Kilpailuun on kutsuttu mukaan 31 avoimen luokan (MPO) pelaajaa ja 18 naisten avoimen luokan (FPO) pelaajaa. Suomalaisista mukana ovat Niklas Anttila ja Väinö Mäkelä.

Disc Golf Pro Tour Championshipissa on käytössä tavallisesta kilpailusta poikkeava formaatti. Yhteensä nelipäiväinen kilpailu on jaettu kahteen osaan: kaksipäiväisiin semifinaaleihin ja kaksipäiväisiin finaaleihin.

Kukin pelaaja starttaa kilpailuun siten, että heidän tuloksessaan on jo pohjalla tietty määrä ”aloitusheittoja” (”starting strokes”), joka perustuu kunkin pelaajan Disc Golf Pro Tourilla kauden 2023 aikana keräämiin pisteisiin. Esimerkiksi avoimessa luokassa kiertuepisteiden ykkönen Calvin Heimburg (USA) lähtee kilpailuun tuloksesta -6 ja naisten avoimen luokan ykkönen Kristin Tattar (EST) tuloksesta -5. Anttila ja Mäkelä lähtevät kilpailuun mukaan tuloksesta E. Kaikkien pelaajien lähtöasemat löytyvät sarakkeista ”start” avoimen luokan osalta täältä ja naisten avoimen luokan osalta täältä.

Kahdelle finaalikierrokselle pääsee mukaan semifinaalien 12 parasta avoimen luokan pelaajaa ja 8 parasta naisten avoimen luokan pelaajaa. Kahden semifinaalikierroksen jälkeen kunkin pelaajan tulokset nollataan. Kahden finaalikierroksen jälkeen kruunataan kilpailun voittajat.