Siirry sisältöön
9.10.2024

Suomen maajoukkue joukkue-MM-kisoihin vahvistui – osallistu joukkueen tukikampanjaan

Suomen frisbeegolfliitto on nimennyt kolme uutta pelaajaa edustusjoukkueeseen Perthissä, Australiassa järjestettäviin joukkuefrisbeegolfin MM-kisoihin.

Joukkue kaipaa kentän tukea matkan rahoittamisessa. Tue joukkuetta osallistumalla joukkueen tukikampanjaan mesenaatti.me-palvelussa.

Joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailut läntisessä Australiassa lähestyvät. Kisat järjestetään Mundaringin radalla Perthissä 6.-9.11.2024. Suomen edustusjoukkue kisoihin on nyt vahvistettu.

Suomen 12 pelaajan muodostama edustusjoukkue koostuu avoimen luokan, naisten avoimen luokan sekä masteriluokkien pelaajista. Joukkueeseen valittiin marraskuussa yhteensä kymmenen pelaajaa. Joukkueen kokoonpano on tämän jälkeen muuttunut yksittäisten peruutusten takia kun paikkoja on tarjottu jonossa oleville pelaajille. SFL haki kiireisen aikataulun vuoksi avoimella haulla korvaavaa pelaajaa viimeisimmäksi tulleelle peruutuspaikalle. Hakemuksia tuli useita ja liiton hallitus päätti hyödyntää mahdollisuuden nimetä samalla kertaa useampia pelaajia joukkueeseen.

Joukkueen vahvistetut pelaajat

FPO

Hannele Määttä, Tomoottajat, Oulu, #57529
Emilia Kallio, Siikaisten Sisu, #157245
Justine Bitka, Mikkelin frisbeegolf, #95988
Olivia Kindstedt, Porvoon frisbeegolfseura, Porvoo, #115503

MPO

Nestori Tuhkanen, Mikkelin frisbeegolf, #110462
Pekka Hyvönen, HH Sports Club, Forssa, #107079
Juho Parviainen, Oulun frisbeeseura, #30858
Seppo Paju, Frisbeegolfseura Fore Turku, Kaarina #36744

MP40

Mika Laikko, Friba-Tikat, Kokemäki, #116266
Tapani Aulu, Tomoottajat, Kankaanpää, #44389
Joni Luumi, FrisbeeGolfClub Hyrylä, Tuusula, #92164
Jarmo Aulu, Tomoottajat, Jääli, #44859

Tue joukkuetta osallistumalla tukikampanjaan

Joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailut on World Flying Disc Federationin (WFDF) alainen tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi. Edellisen kerran joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailut järjestettiin Kroatiassa elokuussa 2022. Suomi sijoittui kisoissa neljännelle sijalle. Edellisistä kolmista kilpailuista Suomella on yksi kulta, yksi hopea ja yksi nelossija.

SFL lähettää Australiaan 12 hengen joukkueen, jonka tavoitteena on maailmanmestaruus. Suomi on 2024 keväällä julkaistun maailman rankingin ykkösenä. 

Kilpailumatka Australiaan on mittava projekti ja taloudellinen ponnistus liitolle ja urheilijoille. Urheilun rahoituksen pienentyessä joukkue kaipaa kentän apua matkan rahoittamisessa. 

Kilpailun kustannukset: 

  • Osallistumismaksu ~2000 €
  • Peliasut ~2500 €
  • Majoitus ~9000 €
  • Matkakulut (lennot, kulkeminen kisapaikoilla) ~20 000 €

Liiton budjetista maksetaan joukkueen osallistumismaksut ja peliasut, mutta matkan muihin kuluihin pelaajat kaipaavat tukeasi, jotta osallistuminen on taloudellisesti mielekästä. 

Vastikkeina ainutlaatuiset muistot

Tue matkaa ja pääset osaltasi avittamaan Disc Golf Team Finlandia kohti arvokisamitalia! Saat vastikkeina ainutlaatuiset muistot kilpailuista toiselta puolelta maailmaa ja tuet suomalaista urheilua. Vastikevaihtoehdot ovat:

  • birdie- tai bogey-pyyhe
  • postikortti pelaajien nimikirjoituksilla
  • henkilökohtainen videotervehdys kisapaikalta
  • maajoukkueen DGTF-pelipaita pelaajien allekirjoituksilla, sisältäen henkilökohtaisen videotervehdyksen kisapaikalta
  • maajoukkueen arvokisakumppanuus