Siirry sisältöön
1.7.2024

Silva Saarisen voittoputki sai jatkoa Ruotsissa

Disc Golf Pro Tourin taival Ruotsissa jatkui 28.-30.6. Vuorossa oli Euroopan kilpailuhuipentuman aloittava Swedish Open. Naisten luokassa Silva Saarinen nappasi viidennen voittonsa putkeen. Avoimessa luokassa Yhdysvallan James Proctor päihitti muut.

Saarinen ja Blomroos kaksoisvoittoon

Naisten luokassa juhlittiin suomalaisten kaksoisvoittoa. Silva Saarinen nappasi tuttuun tapaan jälleen voiton. Henna Blomroos sijoittui toiseksi, Ella Hansenin (USA) ollessa kolmas. Kärkikymmeniköstä löytyy Saarisen sekä Blomroosin lisäksi myös Eveliina Salonen sijalta T5, sekä Heidi Laine sijalta T8.

Silva Saarinen jatkoi voittoputkeaan peräti viiden voiton mittaiseksi. Voitto tuli tälläkin kertaa melko selvästi, viiden heiton erolla. Blomroos ja Saarinen lähtivät tasatilanteessa viimeiselle kierrokselle. Finaalikierroksen olosuhteet olivat karmeat, mutta silti Saarinen pelasi parhaimman kierroksensa viimeisenä päivänä.

Viiden voiton mittainen putki on yksi kaikkien aikojen pisimmistä voittoputkista naisten luokassa Disc Golf Pro Tourilla. Vain kuusinkertainen maailmanmestari Paige Pierce (USA) on pystynyt parempaan. Saarisen peli on lähes virheetöntä ja jokainen osa-alue toimii. Tulevan viikonlopun SM-kilpailuissa vastassa ovat jälleen Suomen huiput ja nähtäväksi jääkin päätyykö Saarisen palkintokaappiin lukuisten DGPT-voittojen lisäksi myös SM-kulta.

Saarisen voiton myötä Disc Golf Pro Tour Europen kiertuepisteitä ropisi jälleen täydet 100p. Ero toisena olevaan Anneli Tõugjas-Männisteeseen (EST) kasvoi entisestään. Euroopan kiertue on sujunut suomalaisilta melko hyvin, sillä kärkiviisikosta löytyy myös Eveliina Salonen, Heidi Laine sekä Jenni Karppinen.

Henna Blomroos toi Silva Saarisen kanssa kaksoisvoiton Suomeen. Kuva: DGPT / Marika Salmi

Avoin luokka Yhdysvaltojen juhlaa

Avoimessa luokassa James Proctor (USA) nappasi uransa ensimmäisen Disc Golf Pro Tour Elite Series voittonsa. Proctor pysytteli kärjen tuntumassa koko kilpailun ajan, ottaen voiton lopulta kolmen heiton erolla toiseen sijaan. Toiselle sijalle olikin tällä kertaa ruuhkaa kun Paul McBeth (USA), Joseph Anderson (USA) sekä Mauri Villmann (EST) jäivät kaikki kolme heittoa Proctorille.

Suomalaispelaajista parhaiten suoriutui Onni Arminen, jaetulla viidennellä sijalla. Kärkikymmeniköstä löytyy myös Pekka Hyvönen, sekä Eetu Tuominen jaetulta kahdeksannelta sijalta. Disc Golf Team Finlandin avoimen luokan pelaajista parhaiten suoriutui Kristian Kuoksa, T15.

Ennalta pohdittu Euroopan ja Yhdysvaltain välinen kamppailu meni ainakin Swedish Openin osalta melko selvästi Yhdysvalloille. Vaikka terävin kärki kuten Calvin Heimburg sekä Eagle McMahon eivät suorittaneet omalla tasollaan, myös ennalta nostetut euroopan kärkipelaajat kuten Niklas Anttila, Jesse Nieminen sekä Jakub Semerád (CZE) eivät pystyneet pelaamaan parasta peliään.

Kristian Kuoksa sijoittui parhaana DGTF avoimen luokan pelaajana sijalle T15. Kuva: DGPT / Marika Salmi

Disc Golf Team Finland kohtaa SM-kilpailuissa

Koko Disc Golf Team Finland nähdään tositoimissa heti tulevana viikonloppuna. Vuorossa on avoimen luokan SM-kilpailut, Sipoossa, Sibbe Disc Golfilla 4.-7.7. Suomalaispelaajien terävin kärki kokoontuu Sipooseen neljän vuoden tauon jälkeen kamppailemaan Suomen mestaruudesta. Vuonna 2020 Niklas Anttila nousi ensimmäisen kerran palkintopallin korkeimmalle korokkeelle. Nähtäväksi jää, pystyykö Anttila jatkaan voittoputkeaan Suomen mestaruuksien osalta.

Swedish Openin tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivulta. Tilastoja löydät PDGA Livestä. Disc Golf Pro Tour Europen kiertueen kokonaistilanteen löydät StatMandolta.