Siirry sisältöön
22.7.2024

Silva Saarinen toinen European Openissa

Euroopan kilpailuhuipentuman suurin kilpailu European Open käytiin 18.-21.7. Tampereella sekä Nokialla käyty Major-arvoturnaus keräsi paikalle maailman huippupelaajien lisäksi tuhansia katsojia. Avoimessa luokassa voiton vei Gannon Buhr (USA). Naisten luokassa voittoon nousi viimeisellä kierroksella Kristin Tattar (EST).

Kristin Tattarille ei löytynyt lopulta haastajaa

Viron Kristin Tattar nousi jälleen European Openin voittoon erittäin vaihderikkaan ja jopa dramaattisen kilpailun jälkeen. Voitto tuli lopulta yhden heiton erolla toiseksi tulleeseen Silva Saariseen nähden. Kolmanneksi nousi hyvän viimeisen kierroksen turvin Missy Gannon (USA).

Neljän kierroksen kilpailu starttasi kahdella kierroksella Tampere Disc Golf Centerillä. Kristin Tattar nousi heti ensimmäisen kierroksen jälkeen neljän heiton johtoasemaan. Toisen kierroksen jälkeen johtoasema oli kutistunut yhteen heittoon kun Eveliina Salonen teki kovaa nousua.

Nokian The Beastille siirryttäessä tapahtui jotain mitä kukaan tuskin osasi odottaa. Kärkipaikkaa pitänyt Kristin Tattar pelasi huonoimman kierroksensa vuosiin ja putosi peräti seitsemän heittoa kärjen taakse, kolmannelle sijalle. Eveliina Salonen sekä Silva Saarinen nousivat kaksoisjohtoon.

Finaalikierroksella nähtiin kuitenkin uskomaton loppukiri Tattarilta, joka päättyi lopulta voittoon. Saarinen sekä Salonen eivät pystyneet pitämään Tattaria takanaan. Kilpailu oli todella tiukka ja Tattarin voitto tuli lopulta vain yhden heiton erolla.

Salosen sijoitus oli lopulta vaikean viimeisen kierroksen jälkeen neljäs. Kärkikymmeniköstä löytyy Disc Golf Team Finlandin osalta myös Heidi Laine sijalta T9.

Silva Saarinen otti uransa parhaan Major-sijoituksen European Openissa. Kuva: Marika Salmi

Avoin luokka sääolosuhteiden armoilla

Avoimessa luokassa Gannon Buhr (USA) otti uransa toisen Major-arvoturnausvoiton. Voitto ei todellakaan tullut helpolla, sillä Richard Wysocki (USA) jäi lopulta vain kahden heiton päähän. Podiumin täydensi Paul McBeth (USA).

Myös avoin luokka aloitti kilpailunsa Tampere Disc Golf Centeriltä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjestä löytyivät hieman yllättävät nimet, Randon Latta (USA) sekä Chris Dickerson (USA).

Kilpailun toinen kierros avoimen luokan osalta oli tarkoitus käydä perjantaina 19.7. iltapäivällä klo 15:30 alkaen. Rajut ukkoskuurot kuitenkin keskeyttivät pelin useaan otteeseen ja lopulta koko perjantain startti kärkiryhmän osalta jouduttiin siirtämään lauantaille.

Toinen kilpailukierros starttasi lopulta lauantaina aamulla klo 07:00. Gannon Buhr onnistui pelaamaan uuden rataennätyksen ja nousemaan kilpailun jaetulle kärkipaikalle Paul McBethin kanssa. Kärkiviisikko alkoi muodostua, kun Richard Wysocki sekä Niklas Anttila nousivat jaetulle neljännelle sijalle.

Voittaja ratkottiin Nokialla

Lauantai aamun kierroksen jälkeen suunnattiin Nokialle, The Beastille. Kärkiryhmän kolmas kilpailukierros pelattiin heti iltapäivällä klo 15:30 alkaen. Pitkän ja erittäin raskaan kahden kierroksen kilpailupäivän jälkeen kärkiryhmään tiensä löysivät kilpailua johtavan Gannon Buhrin lisäksi Paul McBeth, Richard Wysocki sekä Niklas Anttila.

Finaalikierroksen edetessä Nokialla tuhansien fanien silmien alla, voittokamppailu käytiin Buhrin sekä Wysockin välillä. Ennen viimeistä väylää kärkikaksikko oli tasoissa. Buhr kuitenkin suoritti yli 5000 katsojan paineen alla, eikä antanut Wysockille mahdollisuutta voittoon.

Viimeisen kierroksen taso oli uskomattoman kova, sillä Richard Wysockin pelaama rataennätys -13 (50 heittoa), ei lopulta riittänyt Buhrin voittamiseen. Disc Golf Team Finlandin menestyksestä vastasi lopulta Niklas Anttila kuudennella sijalla, sekä kovan nousun finaalikierroksella tehnyt Lauri Lehtinen kahdeksannella sijalla.

Niklas Anttila taisteli voitosta kärkiryhmän kanssa finaalikierroksella. Kuva: Marika Salmi

Disc Golf Team Finlandin matka jatkuu Virossa

Seuraavan kerran Disc Golf Team Finlandin pelaajia nähdään tositoimissa heti seuraavana viikonloppuna. Luvassa on European Disc Golf Festival Virossa, Tallinnassa. Vuoden 2023 EM-kilpailujen näyttämönä ollut Lauluväljakin aluelle rakennettu rata on kokenut uudistuksia tälle vuodelle.

European Openin tulokset löytyvät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivuilta. Kilpailun tilastot löydät PDGA Livestä. Disc Golf Team Finlandin kilpailukalenterin kokonaisuudessaan löydät tapahtumakalenterista.