Siirry sisältöön
27.8.2024

Kotimaan ammattilaiskiertue jatkuu Tampereella

Kotimaan ammattilaiskiertue, Prodigy Disc Pro Tour jatkuu tulevana viikonloppuna 30.8.-1.9. kolmannella osakilpailulla. Vuorossa on Tampereen osakilpailu, Tampere Disc Golf Centerillä.

Revanssi Tampere Disc Golf Centerin kanssa

Kilpailun näyttämönä toimii European Openissakin pelattu Tampere Disc Golf Center. Radan layout mukailee hyvin pitkälti aiemmin pelattua layouttia, pienillä muutoksilla. Haastetta tulee jälleen kerran olemaan kerrakseen.

Vuosien saatossa Tampereen Pro Tourin osakilpailun teemana on ollut huonot olosuhteet. Mikäli sääennustetta käy uskominen, tälläkin kertaa luvassa on vesisadetta sekä kovaa tuulta. Näistä olosuhteista saatiin hieman esimakua jo aiemmin kesällä pelatussa European Openissa, jossa kilpailu jouduttiin keskeyttämään useasti ukkosen vuoksi.

Centerin tasoisella radalla olosuhteiden merkitys korostuu, kun virhemarginaalit ovat todella pieniä. Heiton täytyy olla todella tarkkaa, niin linjaan osumisen kuin laskeutumispaikan puolesta. Kun puttigreenillä on tilaisuus birdielle, se on hyödynnettävä.

Tampere Disc Golf Center ei jätä virheille juurikaan tilaa. Kuva: Marika Salmi / DGPT

Suomalaisille haastajia Virosta

Avoimessa luokassa kotimaan ammattilaiskiertueen kärkikamppailut käydään yleensä suomalaisten välillä. Tampereen osakilpailussa kuitenkin nähdään pelaajia myös Virosta. Mauri Villmann sekä Roland Kõur nähdään haastamassa Tampere Disc Golf Centeriä, sekä suomalaisia pelaajia.

Voittajasuosikkien asemaan on kuitenkin nostettava kaksi pelaajaa, Joona Heinänen sekä Daniel Davidsson. Vaikka vastassa on kiertuepisteissä kärjessä majaileva Onni Arminen, tämä kaksikko on menestynyt erinomaisesti tällä kaudella. Hyvien sijoituksien lisäksi myös voittosarake on saatu auki.

Joona Heinänen on lisäksi suorittanut erinomaisesti nimenomaan Tampereen radalla. Aiemmin tänä vuonna European Openissa Centerin kierrokset menivät hyvin. Lisäksi Heinäsellä on palkintokaapissaan toinen sija viime vuoden Tampereen Pro Tourilta.

Tampere Disc Golf Center on käytännössä Davidssonin kotirata. Harjoitus- ja kilpailukierroksia on alla hurja määrä ja radan pitäisi olla hyvinkin tuttu. Mikäli Davidsson pystyy suorittamaan pelisuunnitelmansa, hänet nähdään korkealla tuloslistalla.

Joona Heinänen lähtee kirkastamaan viime vuoden toista sijaa. Kuva: Marika Salmi / DGPT

Naisten luokassa myös Suomi – Viro kamppailu

Naisten luokan puolella nähdään niin ikään myös haastajia Virosta. Kaidi Allsalu sekä Keiti Tätte haastavat Suomen naispelaajat.

Paperilla Allsalu ja Tätte ovat selvästi ennakkosuosikkeja tulevaan kilpailuun. Tähän viittaa myös heidän menestyminen European Openissa kahdella ensimmäisellä kierroksella. Allsalu ja Tätte jakoivat viidennen sijan Centerin kierrosten jälkeen.

Voittoja ei kuitenkaan jaeta etukäteen, Suomen naispelaajilla on varmasti sanansa sanottavana. Olivia Kindstedt, Jenni Engström sekä Tinja Väisänen lähtevät laittamaan kapuloita rattaisiin.

Mukana on myös Jämijärven osakilpailun, sekä Baltic Disc Golf Championshipsin Virossa voittanut Iida Lehtomäki. Lehtomäki johtaa naisten luokkaa kiertuepisteissä.

Kilpailuseuranta

Prodigy Disc Pro Tourin Tampereen osakilpailu on tietysti parasta seurata paikan päällä. Tuloksia pääset seuraamaan PDGA Livestä sekä Disc Golf Metrixistä. Tampereen osakilpailun uutisointi kierrosten osalta löytyy Frisbeegolfmedialta.

Tampereen osakilpailun jälkituotanto tulee avoimen luokan osalta tarjolle Disc Golf Finlandin Youtube-kanavalle. Naisten luokan osalta jälkituotannon tarjoaa Aavemedian Youtube-kanava.

Disc Golf Team Finlandin menestymistä voit seurata Instagramissa.