Siirry sisältöön
24.9.2024

Kilpailukauden loppurutistus alkaa MVP Openilla

Disc Golf Team Finlandin kausi on päättynyt Suomessa ja Euroopassa. Yhdysvalloissa on kuitenkin jäljellä vielä kolme kilpailua. Ensimmäisenä niistä on vuorossa Disc Golf Pro Tour Playoffien seuraava kilpailu, MVP Open. Massachusetsissa, Maple Hillin frisbeegolfradalla 26.-29.9. järjestettävä kilpailu on jälleen näytön paikka suomalaisille.

Näyttämönä yksi maailman parhaista radoista

Disc Golf Pro Tourin Playoffit jatkuvat tulevana viikonloppuna 26.-29.9. Massachusetsissa MVP Openilla. Kilpailu käydään Maple Hillin frisbeegolfradalla. Rata on pelaajien keskuudessa erittäin pidetty ja maailmanlaajuisesti arvostettu.

UDiscin rata-arvostelujen perusteella Maple Hill arvosteltiin viime vuonna maailman neljänneksi parhaaksi radaksi sekä Yhdysvaltojen parhaaksi radaksi. Vuosina 2021-2023 Maple Hill piti maailman parhaan radan titteliä hallussaan.

Radalla on kilpailtu ammattilaisfrisbeegolfia yli 20v ajan. Vuoden 2024 MVP Open on seitsemäs kerta kun kyseinen kilpailu järjestetään. Tänä vuosi on MVP Openin kolmas vuosi DGPT Playoff tapahtumana.

Maple Hillin rata tarjoaa pitkää liidätystä avoimella, tiukkoja metsäkujia sekä runsaasti korkeuseroja. Tämän vuoden versio Maple Hillin vaikeimmasta Gold-layoutista mukailee hyvin paljon viime vuoden rataa. Pieniä muutoksia on kuitenkin tarjolla.

Maple Hill tarjoaa näyttävien korkeuserojen ja tiukkojen metsäkujien lisäksi myös runsaasti vesiesteitä. Kuva: DGPT

Avoimessa luokassa selvä ennakkosuosikki

Avoimen luokan pelaajistoa tarkastellessa edukseen erottuu yksi nimi. Yhdysvaltojen Gannon Buhr on selvä ennakkosuosikki tähänkin kilpailuun. Buhr on vahvistanut paikkaansa maailman parhaimpana frisbeegolfaajana läpi kauden.

Loppua kohden kilpailukaudesta on tullut yhä enemmän kilpailu siitä kuka pystyy päihittämään Buhrin. Viime viikonlopun Green Mountain Championshipsissä kukaan ei päässyt edes lähelle.

Buhrin haastajiksi lukeutuu kuitenkin tuttuja nimiä, kuten viime viikonloppuna toiseksi tullut Richard Wysocki (USA). Wysocki on ainoa joka on pystynyt tasaisesti läpi kauden haastamaan Buhria.

Disc Golf Team Finlandin pelaajistosta katseet kääntyvät Niklas Anttilaan. MM-hopean jälkeen Anttila ei ole päässyt omalle tasolleen. Maple Hill on kuitenkin ratana hieman metsäisempi, joten ollaan jälleen Anttilan vahvuuksissa kiinni. Viime vuoden MVP Openissa Anttila sijoittui juuri kärkikymmenikön ulkopuolelle sijalle 11.

Villinä korttina on nostettava ylös Simon Lizotte (GER). Maple Hill on nykyään käytännössä Lizotten kotirata. Lizotte on myös vuoden 2022 MVP Openin voittaja ja sijoittui viime vuoden kilpailussa neljänneksi.

Löytyykö Niklas Anttilan pelivire juuri ennen Yhdysvaltain mestaruuskilpailuja MVP Openissa? Kuva: DGPT

Onko nyt Silva Saarisen vuoro?

Viime viikonlopun Green Mountain Championships osoitti jälleen naisten luokan arvaamattomuuden. Hiljaisempaa kautta viettänyt Kristin Tattar (EST) nappasi voiton suoraan Silva Saarisen nenän edestä. Kilpailu oli äärimmäisen tiukka ja ratkaisu saatiin vasta jatkoväylillä.

Kuten aiemmin todettu, Maple Hillin metsäinen rata sopii jälleen hyvin suomalaiseen frisbeegolfiin. Näin ollen viime viikonloppuna onnistuneen Saarisen voi nostaa voittajasuosikiksi.

Kristin Tattar sekä Ohn Scoggins (USA) tulevat varmasti tarjoamaan jälleen kovan haasteen. Viime vuonna Tattar ja Scoggins jakoivat toisen sijan Hailey Kingin (USA) takana.

Naisten luokan terävin kärki on niin laaja, että yhtä yksittäistä, tai edes muutamaa voittajasuosikkia on vaikea nimetä. Pelaajat kuten Eveliina Salonen, Henna Blomroos, Missy Gannon (USA) tai Holyn Handley (USA) ovat yhtälailla voittotaistelussa mukana.

Silva Saarinen tavoittelee jälleen ensimmäistä voittoaan Yhdysvalloissa. Kuva: DGPT

Kilpailuseuranta

MVP Openia pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkiltä. Ensimmäinen kierros on jälleen tarjolla ilmaiseksi Disc Golf Pro Tourin Youtube-kanavalla. Suomen frisbeegolfliiton kilpailulisenssiin sisältyvällä PDGA-jäsenyydellä saat Disc Golf Networkin maksulliset tilaukset puoleen hintaan.

MVP Openin tuloksia pääsee seuraamaan myös PDGA Livestä. Kannattaa ottaa seurantaan myös Disc Golf Pro Tourin ja Disc Golf Netowrkin Instagram-kanavat.

Disc Golf Team Finlandin pelaajien suorituksia pääset seuraamaan DGTF-Instagramissa.