Siirry sisältöön
3.9.2024

Kauden viimeinen etappi jatkuu Yhdysvalloissa

MM-kilpailujen jälkeinen väliviikko on vierähtänyt ja Disc Golf Pro Tourin on jälleen aika jatkua. Seuraavana on vuorossa 5.-9.9. pelattava Discraft Great Lakes Open, Michiganissa, Yhdysvalloissa. Mukana on neljä Disc Golf Team Finlandin pelaajaa.

Tobogganin rata koettelee pelaajien kuntoa

Nelipäiväinen Elite+ kilpailu Discraft Great Lakes Open käydään Tobogganin radalla. Radalla on pitkä historia frisbeegolfin parissa, sillä se toimi jo vuonna 2000 MM-kilpailujen näyttämönä. Vuodesta 2013 asti radalla on järjestetty Great Lakes Open.

Toboggan ja Great Lakes Open nousi suurempaan tietoisuuteen vuonna 2018, kun Paul McBeth pelasi 18-väyläisellä radalla -18 kierroksen. Suoritus herätti runsaasti huomiota urheilun maailmassa ja on edelleen yksi harvoja ”täydellisiä” kierroksia tämän tason frisbeegolfissa.

Rata itsessään on fyysisesti todella raskas. Väylät ovat pitkiä ja korkeuseroja on runsaasti. Pelaajilta kysytään heittotaitojen lisäksi myös poikkeuksellisen paljon fyysistä kuntoa, etenkin kun kilpailu on nelipäiväinen.

Tobogganin pitkät väylät ja suuret korkeuserot tekevät kilpailusta fyysisesti haastavan. Kuva: DGPT

Jatkaako Niklas Anttila MM-kisojen vaihteella?

Avoimessa luokassa Disc Golf Team Finlandista mukana ovat Niklas Anttila, Väinö Mäkelä ja Tuomas Hyytiäinen. Kahden viikon takainen Anttilan MM-hopea oli Suomen frisbeegolfille historiallinen hetki. Anttila lähtee Mäkelän ja Hyytiäisen kanssa haastamaan Yhdysvaltojen kärkipelaajia.

Ennakkoasetelmat suomalaisten osalta ovat mielenkiintoiset, sillä Anttila ja muut eivät olleet viime vuonna kilpailussa mukana. Rata on melko avoin ja vaatii pitkää heittoa, joten voisi olettaa että se ei sovi Anttilalle niin hyvin kuin metsärata. Ivy Hillin golfkentällä MM-kilpailuissa Anttila kuitenkin näytti että pystyy suorittamaan korkealla tasolla missä tahansa.

Viime vuoden voittaja Simon Lizotte (GER) nähdään tänä vuonna puolustamassa titteliään. Mukana ovat myös tutut nimet kuten MM-kultaa juuri voittanut Isaac Robinson (USA), parasta kauttaan pelaava Gannon Buhr (USA) sekä MM-pronssia napannut Eagle McMahon (USA). McMahon oli viime vuoden Discraft Great Lakes Openissa toinen.

Niklas Anttilan suoritus MM-kilpailussa oli erinomainen, pysyykö tahti samana? Kuva: DGPT

Naisten luokan asetelmat täysin avoinna

Naisten luokan puolella ennakkoasetelmat ovat täysin auki. Tuore maailmanmestari Eveliina Salonen ei ole mukana kilpailussa. Disc Golf Team Finlandista pelikentillä nähdään Heidi Laine. Laine sijoittui MM-kilpailuissa erinomaisesti kärkikymmenikköön ja pyrkii jatkamaan hyviä suorituksia myös Tobogganissa.

Mukana on myös Kristin Tattar (EST). Pronssia MM-kilpailuissa napannut Tattar pyrkii nousemaan takaisin omalle tasolleen maailman huipulle ja lopettamaan kauden vahvasti.

Viime vuoden Discraft Great Lakes Openin mestari Ohn Scoggins (USA) nähdään puolustamassa mestaruuttaan. Mukana ovat lähes kaikki yhdysvaltalaiset huippuheittäjät kuten Missy Gannon, Holyn Handley sekä viime vuonna toisen sijan napannut Ella Hansen.

Heidi Laine saavutti parhaan sijoituksensa MM-kilpailussa kaksi viikkoa sitten Virginiassa. Kuva: DGPT

Kilpailuseuranta

Discraft Great Lakes Openia pääset seuraamaan livenä Disc Golf Networkilta. Ensimmäinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Disc Golf Pro Tourin Youtube-kanavalla. Suomen frisbeegolfliiton kilpailulisenssiin sisältyvällä PDGA-jäsenyydellä saat Disc Golf Networkin maksulliset tilaukset puoleen hintaan.

Kuten aina, kilpailun tuloksia pääsee seuraamaan myös PDGA Livestä. Kannattaa ottaa seurantaan myös Disc Golf Pro Tourin ja Disc Golf Netowrkin Instagram-kanavat. Disc Golf Team Finlandin pelaajien suorituksia pääset seuraamaan DGTF-Instagramissa.