Siirry sisältöön
16.9.2024

Heinänen ja Kindstedt toisena Kuopiossa

Kotimaan ammattilaiskiertueen Prodigy Disc Pro Tourin vuoden neljäs osakilpailu käytiin Kuopiossa 13.-15.9. Avoimessa luokassa voittoon nousi ennätyksellisellä finaalikierroksella Aapo Karhi. Naisten luokan voitto meni jatkoväylien jälkeen Sonja Laineelle.

Joona Heinänen jälleen podiumille

Kuopion osakilpailun avoimen luokan voittoon itsensä pelasi Aapo Karhi. Karhi nousi huimalla kierroksella jaetulta seitsemänneltä sijalta voittoon. Toiseksi tuli kilpailun jaettua kärkeä ennen finaalikierrosta pitänyt Disc Golf Team Finlandin Joona Heinänen. Podiumin täydensi Onni Arminen.

Karhi lähti finaalikierrokselle peräti kuusi heittoa kärjestä, jaetulta seitsemänneltä sijalta. Viimeinen kierros alkoi kärkikaksikolta hieman hitaasti, kun taas Karhi laittoi heti ison vaihteen silmään.

Lopputulemana oli -14 kierrostulos joka on alustavan 1102 kierrosratingin mukaan paras suomalaiskierros historiassa. Kuopion osakilpailun voitto oli Karhelle uransa ensimmäinen Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailun voitto.

Kilpailu pysyi kuitenkin tiukkana loppuun asti, sillä Heinänen jäi voitosta vain kaksi heittoa. Tahmean alun jälkeen peli alkoi kulkemaan. Se ei kuitenkaan riittänyt suomalaishistorian parasta kierrosta vastaan. Kiertueen kärkipaikkaa hallussaan pitävä Onni Arminen jätettiin kolmanneksi, niin ikään kahden heiton päähän toisesta sijasta.

Disc Golf Team Finlandin edustusta löytyy myös heti podiumin jälkeen, kun Daniel Davidsson, Kristian Kuoksa ja Rasmus Saukkoriipi jakoivat neljännen sijan.

Joona Heinänen jatkoi erinomaisia suorituksia myös Kuopiossa. Kuva: Tommi Anttila / PDPT Tampere 2024

Naisten kamppailu tarjosi jännitystä kerrakseen

Naisten luokassa voiton nappasi jatkoväylien jälkeen Sonja Laine. Uskomattoman tiukan kilpailun päätteeksi Olivia Kindstedt ja Emilia Kallio jakoivat toisen sijan.

Sonja Laine otti kärkipaikan heti ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kilpailu oli kuitenkin hyvin tasainen, Olivia Kindstedt ja Hannele Määttä olivat aivan kannoilla.

Toisella kierroksella Laine pelasi selvästi parhaan kierroksen kärkikolmikosta ja nousi peräti viiden heiton johtoon ennen finaalikierrosta.

Finaalikierroksella Emilia Kallio nousi huimalla -2 kierroksella jaetulle kärkipaikalle Kindstedtin ja Laineen kanssa. Voittajaa ei kuitenkaan kolmen kierroksen jälkeen löytynyt vaan Sonja Laine, Olivia Kindstedt ja Emilia Kallio lähtivät ratkomaan podiumpaikkoja jatkoväylille.

Voitto ratkesi lopulta Sonja Laineen eduksi, Kindstedt ja Kallio jakoivat toisen sijan. Laineelle voitto oli uransa ensimmäinen Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailuvoitto.

Olivia Kindstedt taisteli jälleen voitosta ja on hyvissä asemissa koko kiertueen voittoa ajatellen. Kuva: Mikko Koskinen / PDPT Tampere 2024

Kotimaan kausi tulee päätökseensä Jyväskylässä

Kotimaan ammattilaiskiertueen päätöskilpailu käydään tulevana viikonloppuna 20.-22.9. Jyväskylässä. Kiertueen tilanne on erittäin tiukka ja voittaja selviää vasta kun viimeinen väylä on pelattu.

Kausi jatkuu myös Yhdysvalloissa tulevana viikonloppuna 19.-22.9., kun vuorossa on DGPT Playoffien ensimmäinen kilpailu, Green Mountain Championships. Molemmissa kilpailuissa nähdään Disc Golf Team Finlandin pelaajia tositoimissa.

PDPT Kuopion tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivulta. Kilpailun tilastoja löydät PDGA Livestä. Disc Golf Team Finlandin kilpailukalenterin kokonaisuudessaan löydät tapahtumakalenterista.