Siirry sisältöön
21.10.2024

Ammattilaiskiertue päättyi mestaruuskilpailuun

Kansainvälinen ammattilaiskiertue, Disc Golf Pro Tour päättyi 17.-20.10. pelattuun DGPT Championship mestaruuskilpailuun. Avoimessa luokassa hurjan 35,000$ pääpotin nappasi Gannon Buhr (USA). Naisten luokassa voitto ja 35,000$ potti meni niin ikään yhdelle ennakkosuosikeista, Missy Gannonille (USA).

Voittajaa ratkottiin aina kalkkiviivoille asti

DGPT Championshipin sekä huiman 35,000$ pääpotin voitosta käytiin todella tiukka kamppailu kauden kahden parhaan pelaajan välillä. Kilpailuun sijoilta 1. sekä 2. lähteneet Gannon Buhr (USA) sekä Richard Wysocki (USA) olivat tällä kertaa reilusti muiden edellä. Wysocki joutui kuitenkin tyytymään jälleen toiseen sijaan Buhrin takana. Kolmannen sijan nappasi Ezra Robinson (USA).

Kilpailuun lähdettiin kiertueen sijoituksen perusteella hieman eri lähtökohdista. Buhr aloitti urakkansa -10 tuloksesta, Wysocki oli heti perässä -9 tuloksella. Suomalaisista Niklas Anttila lähti parhaimmasta asemasta kilpailuun, tuloksella -8.

Richard Wysocki määräsi kilpailun tahdin alusta alkaen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtoasemaan siirtymisen jälkeen kärkipaikka piti aina viimeiselle kierrokselle asti. Parhaimmillaan eroa toisena olleeseen Buhriin oli peräti kuusi heittoa. Kärkikaksikko oli karannut kauas muista.

Finaalikierroksella kuitenkin nähtiin Wysockilta turnauksen heikointa peliä. Samalla Buhr laittoi isompaa vaihdetta silmään ja polkaisi lopulta kärkeen, voittaen kilpailun yhden heiton erolla. Kolmanneksi sijoittunut E.Robinson jäi lopulta 11 heittoa kärjestä.

Niklas Anttila onnistui pysyttelemään kärkiviisikon tuntumassa, sijoittuen lopulta sijalle 6. Parhaimmillaan mahdollisuudet olisivat olleet jopa kolmanteen sijaan, mutta Anttilalle poikkeukselliset virheet vaivasivat finaalikierroksella. Palkintopotti oli kuitenkin melko hyvä, Anttila nettosi kuudennella sijalla 7,150$.

Niklas Anttila tienasi 7,500$ sijoittumalla kuudenneksi kiertueen finaalissa. Kuva: DGPT

Missy Gannon puolusti mestaruuttaan

Naisten luokassa viime vuoden mestari Missy Gannon (USA) onnistui puolustamaan titteliään tänäkin vuonna. Kuten myös avoimessa luokassa, voittokamppailu oli todella tiukkaa ja kärkikolmikon sijoituksia ratkottiin viimeiselle väylälle asti.

Toisen sijan jakoivat lopulta Kristin Tattar (EST) sekä Ohn Scoggins (USA). Eroa Gannoniin oli vain kahden heiton verran. Sijoitukset olivat melko odotetut, sillä Gannon lähti kilpailuun parhaimmalla -10 tuloksella. Tattar aloitti kilpailunsa tuloksesta -8, Scoggins heti perässä tuloksesta -7.

Kilpailun kärkipaikka vaihtui kuitenkin tiuhaan tahtiin. Tattar johti ensimmäisen kahden kierroksen ajan. Scoggins nappasi kärkipaikan ennen finaalikierrosta, mutta Gannon onnistui loppumetreillä kirimään ohi.

Suomalaisittain kilpailu meni jälleen erinomaisesti. Eveliina Salonen, Silva Saarinen sekä Henna Blomroos onnistuivat kaikki sijoittumaan kärkikymmenikköön. Salonen tienasi neljännellä sijalla 9,000$, Saarinen viidennellä sijalla 7,500$ ja Blomroos kuudennella sijalla 6,000$.

Eveliina Salonen päätti erinomaisen kautensa neljänteen sijaan kiertueen finaalissa. Kuva: DGPT

Kausi Yhdysvalloissa paketoitu

Frisbeegolfin ammattilaiskausi Yhdysvalloissa on nyt saatu pakettiin. Helmikuun lopulla alkanut kausi oli jälleen pitkä ja raskas. Euroopan ja Suomen osalta kaudet alkoivat hieman myöhemmin sekä vastaavasti loppuivat hieman aiemmin.

Laji ei kuitenkaan vaivu horrokseen kevääseen saakka, seuraavaksi katse kääntyy joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailujen suuntaan. 6.-9.10. Perthissä, Australiassa käytävässä kilpailussa nähdään pelaamassa mm. Seppo Paju, Olivia Kindstedt sekä Tapani Aulu.

Joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailuihin paneudutaan kuitenkin paremmin tulevassa ennakossa. Disc Golf Pro Tour Championshipin tulokset löytyvät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivulta, sekä tilastot PDGA Livestä.